Autosedačka starší, nebo nová?

114
5.6.12 18:48

Autosedačka starší nebo nová

Ahojky,
Po dlouhém rozhodování jsem se nakoenc přece jenom zaměřila na Maxi Cosi CABRIOfix!
Dnes jsem na netu pátrala a našla jsem něco úžasného, ale stížilo mi to výběr autosedačky!
Potřebuji pomoct, našla jsem Cabriofix novou za cenu : 3 350 Kč - http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?… A pak jsem našla v bazaru za 990 Kč - http://detsky-bazar.hyperinzerce.cz/…osi-nabidka/
Do nové bych šla moc ráda, ale odrazuje mě ta cena, a do té použité bych šla hnedka, ale nevím jak se sní zacházelo, je sice na pohled moc pěkná, prostě jako nová, ale plasty také nevidrží věčně!
Chtěla bych radu, jestli jste také kupovali sedačku z bazaru a sloužila dobře, nebo tak něco.
Děkuji všem za tipy a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
5.6.12 18:51

Já bych koupila novou, nafotit se dá všechno tak, aby to vypadalo hezky… A pod potah nevidíš… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
5.6.12 18:51

ježiši, taková hrubka, prominte - nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.6.12 18:55

Ahojky!

Jen pár mých postřehů: taky jsem sháněla sedačku do druhého auta, abychom se mohli s manželem střídat ve vyzvedávání ze školky a steeve odborník na autosedačky mi tenkrát napsal, že životnost plastu v sedačkách je +- 3 roky (nepamatuju si přesně) a pak že neslouží na 100% jak by měly a nejsou tedy až tak bezpečné, jak by od nich člověk čekal. A vzhledem k tomu, že jde o zdraví toho nejcenějšího co máme, rozhodla jsem se nakonec pro novou sedačku. Teď čekáme druhé dítě a vajíčko budu kupovat taky nové. Původně jsem měla slíbené od kamarádky, takže ve 100%ním stavu, ale po přečtení těch recenzí nová vs. použitá jdu do nové. Sedačku po dceři si samozřejmě necháme a druhé dítě v ní jezdit bude, ale vajíčko chci nové, protože malé miminko je nejzranitelnější. Navíc kupuji Römerky (dost bezpečné sedačky) takže zatím máme ve dvou kategoriích a to bude mít druhé dítě zděděné, ale jinak bych šla určitě do nové. Navíc to, že třeba sedačka někomu upadla se nemusí teď nijak projevit a zjistíš to až třeba při autonehodě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
5.6.12 19:13
@vesna píše:
Sedačku po dceři si samozřejmě necháme a druhé dítě v ní jezdit bude, ale vajíčko chci nové, protože malé miminko je nejzranitelnější.

Toto vidím trochu jinak. Malé miminko nejzranitelnější je, ale myslím si, že vajíčko nepodléhá takové „zkáze“ jako větší sedačka, která je trvale v autě, působí na ni vysoké teploty i mrazy, UV záření apod. Tím plasty křehnou a sedačka nemusí potom odolat nárazu (proto se udává ta cca 5letá životnost). Oproti tomu vajíčko nosí člověk obvykle s sebou domů, takže tomuto odolávat nemusí.

@Elíšáček Měla jsem vajíčko od sestry, takže vím, jak s ním bylo zacházeno a že nebylo bourané, ale neměla jsem z toho dobrý pocit, už bych to neudělala. Sedačku 9-18 jsem už koupila novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
5.6.12 19:19

já bych šla do nové,co alternativa maxi cosi - cybex aton?stala mě loni 2200kc nová (starší kolekce) a pasuje na adaptéry maxi cosi,takže úplně stejně universální a v loňských testech vyšla parádně..viz dtest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
5.6.12 19:36

Nikdy bych pouzitou nemela.
Nevis co s ni je a taky nevydrzi vecne.
Mame dve auta a tudiz dve sedacky :roll: . Vlezly do penez, ale na tom se opravdu neda setrit. Ja mam jeste ty do protismeru az do 25kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.6.12 19:39

Určitě novou, u staré nevíš, jak dlouho byla používaná, jestli není bouraná a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karin
5.6.12 19:45

Vajíčko bych klidně pořídila použité, ale od někoho , o kom vím, že s autosedačkou zacházel šetrně a pokud bych už neplánovala další dítě. Prostě, od někoho, koho znám skoro, jako samu sebe, protože i já bych novou sedačku pak použila pro moje další dítě. Určitě novou bych pořídila sedačku v dalších kategoriích, protože ty budu používat nejdéle, takže tam bych nešetřila

• Citovat
  • Upravit
6594
14.7.15 11:00

Holky, sháníme do auta další autosedačku - malému budou v říjnu 2 roky. Jednu sedačku máme, ale potřebujeme do druhého auta další. Moc autem nikam nejezdíme…

Našla jsem Romer King TS plus 9-18kg, paní ji prodá za 800,–, prý kupovaná minulý rok, ve 100% stavu - potřebuje na rychlo peníze…Navíc paní bydlí asi 6km od nás.

Dnes se na ní jedu podívat, na co koukat? Prý z nekuřáckého a nebouraného auta. Ale příjde mi divná ta cena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
14.7.15 11:07

@SarkaLo A tu paní znáš osobně? A nebo někdo z okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.7.15 11:09

@malinika Neznám, jen je v několika stejných skupinách na FB jako já, a bydlí asi 6km od nás. Dnes bych tam měla jet a podívat se na ni (sedačku :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
14.7.15 11:09

@SarkaLo cena mi přijde dost nízká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.7.15 11:12

@konice20 Paní mi psala, že se rozešla s přítelem a že on si vzal auto a tím pádem ona sedačku nepotřebuje, a potřebuje rychle peníze…ale na Romer King TS plus je to zatraceně málo…nabízela prvně za 1000,– pak při rychlém jednání sleva na 800,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
14.7.15 11:25

Přijde mi to teda také hrozně málo, navíc na autosedačku v záruce. Vím že to možná zní hrozně, ale paní bych si asi trochu „prolustrovala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí