Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@maritimka píše:
@Brokianaa Jestli máte auto na odpis, i když bylo starší, nejednalo se o malý náraz. Nejspíš došlo k posunu sedadel a tím i sedačky, takže určitě nebouranou obstarat. Nicméně není možné, aby ti malého někdo pohlídal a ty jsi jela s mamkou sama? Pokud jedeš např. na nákupy, malej s tebou být nemusí… Nemá cenu teď kupovat sedačku, na kterou nemáte, pokud ji životně nepotřebuješ. Pokud malého nevozíš denně autem, počkala bych, co řekne pojišťovna. Naštěstí vás naboural nejspíš člověk, kterou svou vinu uznal a tím pádem je to otázka pár týdnů, než se vše vyřeší a vám přijdou penízky z pojistky…
Jj,vinu uznal. Tak snad to bude rychlé. No naštěstí teď nemáme před sebou žádnou kontrolu u žádného doktora. Včera jsme zrovna jeli z poslední. Další až v červenci. Teda ještě jedna,ale to nějak zvládnu mhd. Je to sice cesta na hodinu a půl tam a hodinu a půl zpět,ale lepší takhle…i když ono v mhd není člověk jištěný už vůbec,kor když stojí s kočárem ![]()
Manželovi se jeho sedačka dokonce zlomila
,ale on je váha-přes sto kilo…
@Brokianaa píše:
@careynka Nám to vyřizuje vše ta asistenční firma… To auto bylo staré - seat ibiza r. v.1997. Jak říkám, nemyslím, že dostaneme víc než deset tisíc… Dívala jsem se ještě jestli nemáme nárok na příspěvek na auto když je malý postižený (zatím jsem sice nic na něj nevyřizovala, takže ani nemá ZTP), ale je to až od tří let údajněManžel viděl to samé auto v bazaru za 30000Kč, ale to pochybuju, že bychom mohli dostat.
Jinak auto máme teď bezplatně půjčené od té asist. firmy na 20 dní, ale to je mi momentálně houby platné když nemám sedačku
tak si zavolej na tu asistencni sluzbu, ta je vzdy od nejake pojistovny a domluv se s nima, jestli mas koupit tu autosedacku a schovat vsechny ucty, nebo jak postupovat. Haled, ja ted pojistovala omegu z r. 2001 myslim na havarijko a cenu vozu jsem dala na 80 000
a moje volvo je taky z 1998 a nemyslim si, ze ma cenu 10ti, tak se neboj, nejak to dopadne
ale zkus si to osefovat a necekat, co kdo vyresi, aby si nemysleli, ze jednaji s nejakym blbcem, kteryho muzou osulit
@Brokianaa píše:
Jj, vinu uznal. Tak snad to bude rychlé. No naštěstí teď nemáme před sebou žádnou kontrolu u žádného doktora. Včera jsme zrovna jeli z poslední. Další až v červenci. Teda ještě jedna, ale to nějak zvládnu mhd. Je to sice cesta na hodinu a půl tam a hodinu a půl zpět, ale lepší takhle…i když ono v mhd není člověk jištěný už vůbec, kor když stojí s kočárem
Manželovi se jeho sedačka dokonce zlomila, ale on je váha-přes sto kilo…
tak to byla pekna perda, to bych autosedacku teda vyhodila. Uvidis, jakou policajti urcili skodu na vasem aute? Ja s tou omegou skocila do pole (
) a jen tak to sedrela zepredu a skoda byla 30 000…
Určitě se zajímej, o co a kdy žádat, aby tě nenatáhli. To víš, pojišťovnám se platit nechce
.
Téda, zlomilo se mu sedadlo? Mi řekni, jak dotyčný za váma jel… To snad není možné ani docílit, pokud jel max 50km/hod (teda pokud se to stalo ve městě). No hlavně že jste v pořádku. Kdyby jsi měla úrazové pojištění, mohla by jsi, jak se to dnes s oblibou dělá, třeba rok naříkat na krční páteř, a pojišťovna by ti platila za úraz při nehodě
. No fuj, já jsem ale hnusná ![]()
Policii jsme nevolali - tím, že přijela ta asist. služba a byl jasný viník, který to přiznal a bylo to bez zranění, tak to prý nebylo nutné… No já jsem se sedačkou odjela domů, oni ji před tím nafotili, ale mám ji tam přivést ohledně toho odhadu škody. Prý se na ni odhadce podívá
Ale na ni neuvidí nic zvláštního, tak nevím…Jj, já tam pak radši pojedu, protože manžel je takový, že radši to nechá ať to vše vyřídí aby on neměl starosti a já zas tomu nerozumím - no kombinace ![]()
No já právě pojištění na úraz nemám - co by se mi asi tak mohlo stát když jsem na mateřské a vystrčím nos tak jednou za týden
No hlavně, že se fakt nikomu nic nestalo… Teda klepu, protože se samo může ještě něco projevit, ale doufám, že ne…
Mi se sedadlo nezlomilo, tak to asi spíš bylo manželovou váhou…Ale perda to teda byla, jedna menší a vzápětí jedna velká…
@Brokianaa Römer kdysi dělal kontorlu sedačke po nehodě, ale po 5 ti letech co to dělal zjistili, že u 95% případů ta sedačka byla nějakým způsobem poškozená, takže nebyla již dále použitelná, ty kontroly stojí hodně peněz( účtuje se cca 5-6t.), takže vydali prohlášení, že s kontrolami končí, a jakákoliv sedačka po nehodě se dá prohlásit za již nevyhovující.
Ostatně všichni výrobci, nebo většina mají v návodu, že jakmile je sedačka po nehodě již není bezpečná a musí se vyřadit.
Jestliže nabourali do Vás, a uznali vuinu, tak požadujte zaplacení škody i na sedačce a kupte novou.
Ještě doplním, pokud máte Chicco Key 1, tak v návodu máte na str. 73 v kat. Velmi důležité upozornění, že i při malé nehodě může dojít k nehodě a tím k poškození sedačky a dále se nesmí sedačka používat a má se vyhodit, takže to ukažte při odhadu škody, ať ji zaplatí celoou, že je zničená a že musíte koupit novou
Děkuji všem za rady!!! Já bych opravdu radši koupila novou a jestli je to i v návodu, tak jim ho tam ukážu a mám aspoň „důkaz“,že je zničená. Sedačku má teď mamka v autě a je pryč a je tam i návod, tak pak kouknu. Ještě jednou ![]()
Pak schválně napiš, až budete mít pojišťovnu vyřízenou, jak jste dopadli a co vám nakonec uznali ![]()
Sama jsem zvědavka zvědavá ![]()
Holky myslite ze autosedacka poskodi i kdyz v ni nesedi dite a naraz ze zadu byl jen maly?
@Brokianaa píše:
Policii jsme nevolali - tím, že přijela ta asist. služba a byl jasný viník, který to přiznal a bylo to bez zranění, tak to prý nebylo nutné… No já jsem se sedačkou odjela domů, oni ji před tím nafotili, ale mám ji tam přivést ohledně toho odhadu škody. Prý se na ni odhadce podíváAle na ni neuvidí nic zvláštního, tak nevím…Jj, já tam pak radši pojedu, protože manžel je takový, že radši to nechá ať to vše vyřídí aby on neměl starosti a já zas tomu nerozumím - no kombinace
jakmile je tam dite, okamzite volat, oni vam hlavu neutrhnou
@Brokianaa píše:
@careynka Nám to vyřizuje vše ta asistenční firma… To auto bylo staré - seat ibiza r. v.1997. Jak říkám, nemyslím, že dostaneme víc než deset tisíc… Dívala jsem se ještě jestli nemáme nárok na příspěvek na auto když je malý postižený (zatím jsem sice nic na něj nevyřizovala, takže ani nemá ZTP), ale je to až od tří let údajněManžel viděl to samé auto v bazaru za 30000Kč, ale to pochybuju, že bychom mohli dostat.
Jinak auto máme teď bezplatně půjčené od té asist. firmy na 20 dní, ale to je mi momentálně houby platné když nemám sedačku
Já zlikvidovala Mazdu 323 z roku 1999 a od pojišťovny přišel výměr na 55 tisíc. Odkoupili jí za 49… Tak bych počkala na výměr a pak řešila co dál..
@Amelie píše:
Holky myslite ze autosedacka poskodi i kdyz v ni nesedi dite a naraz ze zadu byl jen maly?
Pokud sedačka neprodělala větší náraz, třeba že spadla na zem, tak bych to neřešila. To by jsme neměly jistotu nikdy, že je v pohodě, když ani nevíme, jak s ní kdo manipuloval, než jsme si jí koupily my ![]()