Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution X@sovicka1 jestli to chápeš správně nevím, ale chápu to stejně
„fix“ jsou na izofix (jdou ale i jen pásem) a X2 mají vylepšenou boční ochranu u hlavičky (takový „uši“). Alternativní neporadím, já jsem s Cybexem spokojená (máme teda Junofix a až vyroste druhý dítě z vajíčka, tak půjde do něj a staršímu koupíme Solution X2 fix nebo jakej-prostě ten „nejlepší“ Cybex z kat. 15-36kg), ale jinak na to popojíždění do školky a na nákup si myslím, že ten základní model Solution bude u vás stačit.
No mně by se hrozně líbilo mít ještě něco levnějšího, ale zase nechci úplnej krám
Na druhou stranu manžel je v tom bude fakt vozit jen do té školky (asi 300 metrů při cestě do práce). Ale zase když nad tím tak přemýšlím, možná když připlatím tu pětistovku, tak nebudu mít blbý pocit, když v tom případně pojedeme i manželovým autem někam do ZOO a podobně, prostě třeba na výlet 30 km daleko, bez nutnosti prohazovat v autech sedačky (za ty Romerky).
Jen je to dost peněz - Romerky tak 7500 plus tady ty Cybex 3500 - a jsem na 11 tisících
![]()
@sovicka1 je to pálka…jenže víš jak je to s těma „šmejdama“. Když se nic nestane, tak nemusely mít děti autosedačku žádnou. A když to někde ťukne, tak je potřeba, aby seděly v sedačce prověřený, bezpečný
Navíc tahle kategorie by už měla pár let vydržet, tak se to v tom čase „rozmělní“.
@elanaa píše:
@sovicka1 je to pálka…jenže víš jak je to s těma „šmejdama“. Když se nic nestane, tak nemusely mít děti autosedačku žádnou. A když to někde ťukne, tak je potřeba, aby seděly v sedačce prověřený, bezpečnýNavíc tahle kategorie by už měla pár let vydržet, tak se to v tom čase „rozmělní“.
jo jo, to je pravda. Když to rozpočítám na osm let, tak ta ušetřená tisícovka je už „trapná“ ![]()
Ale zase nechci, abych se tímto uvažováním dostala na „záložní“ sedačky v ceně těch Romerek ![]()
A co tahle?? https://www.mall.cz/…er-adventure?… také hledáme levnější variantu ![]()
@sovicka1 no jasně
Proto bych asi prostě vzala takhle ty vybraný základní Cybexky. Křápy to nebudou, tahle značka si podle mě nedovolí pustit do světa šmejd a přitom cena je ještě rozumná. Takže taková zlatá střední cesta, nejlíp v poměru cena:kvalita s ohledem na funkci, kterou bude zastávat.
Takže jsem načetla, že ta Adventure je trochu užší (hodí se jako prostřední například) a nemá tak dobře řešené bočnice a obě, Adventure a Solution, nejsou tak dobře polstrované, jako třeba od Romer řada Kid a u Cybex ty „lepší“ Solution. A co se týče bezpečnosti, nevyšly v testech tak skvěle, jako ty pokročilejší sedačky Cybex a Romer (nicméně i tak jsou ty výsledky ještě pořád velmi dobré).
Já bych tu Solution za těch 1700 jako hlavní nekupovala, to jsem načetla již dříve, že je dost tvrdá (takže pohodlí dítěte na dlouhé cestě nif mof)… ale chci ji fakt jen jako druhou, tam to přežijí.
Baru, co se týče té Romerky a chtěla bych ji bez isofixu, tak bych koupila Romer Kid…
Tak já mám asi tedy rozhodnuto. Díky moc všem
Teď ještě vychytat na to všechno nějakou akci ![]()
Jen malá poznámka - do dnešní půlnoci mají akce Malvík a Špuntík - 8% sleva v eshopu, 20% na prodejně, ale na to je asi už pozdě. U Špuntíka se zaregistrováním do VIP klubu sleva vyšplhá na nějakých 11-12%, tuším.
Koupila jsem tam Cybexku 15-36kg a ušetřila jsem skoro 600Kč, což mi přijde super.
To jsou dobre uspory. Ale nestiham to takhle narychlo zrealizovat ![]()
@sovicka1 píše:
CHápu dobře, že Cybex Solution 2014 (bez všech těch „x“, „fix“ ) je jakýsi základní model od všech těch „vyšších“ sedaček?
Stojí asi 1800 Kč, uvažuju o koupi dvou sedaček pro dvojčata do manželova auta, nejezdil by s nima vůbec na delší vzdálenosti, jen do školky plus nějaká nárazovka, do svého auta chci isofixové Romerky. Byla by ta Cybex Solution dobrá volba?
Nebo nebylo by ve srovnatelné kvalitě ještě něco levnějšího? Kdyby mě stály obě ty sedačky celkem třeba do 2400, tak by to bylo ideální
pokud chceš opravdu to nejlevnější co se dá v kat. 15-36 koupit a přitom aby to mělo alespoň 3 * z bezpečnosti jako má Cybex Solution tak koukni na Storchenmühle Explorer : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Priznam se ze uz jsem v jine diskuzi tohle tve doporuceni videla. A je tam jeste nejaka vyhoda krom ceny? Nebo by byla v necem i lepsi?
Tu znacku neznam, priznavam. To jsou Nemci?
Akorat tedy ten potah v teto cene je…takovy…designovy ![]()
![]()
![]()
Ty dalsi jsou proste drazsi jen o jiny vzhled potahu?
@sovicka1 v akčním potahuje to levná základní sedačka, nic víc, nic míň
je to německá značka, vyráběná v německu( ne jako jiné německé značky, které se vyrábějí třeba v číně, španělsku a pod)
Aha, tak to je fajn ![]()
Můžu ještě?
Sice to nesouvisí s Cybex, ale…
Jak se liší Romer Kidfix Sl 2014 Romer Kidfix Xp 2014? Bez těch různých bočních ochran. Rozdíl na ceně je tam až 1000,– Kč, což se mi zdá dost.
@sovicka1 Kidfix SL ani Kidfix XP nemají ty boční vaky( to mají modely Kidfix SL SICT a Kidfix XP SICT)
ale SL od XPO se liší tím, že SL má isofix na popruzích, kdežto XP má isofix na pevných ramenech, takže SL se díky tomu nedá posouvat na ramenech a nedá se polohovat pro odpočinek, kdežto XP se dá na ramenech posunovat a polohovat
a hlavně velký cenový rozdíl je v tom, že XP je momentálně nejprodávanější model, takže na něj není žádná sleva, kdežto SL jsou v akci tak jsou slevy