Autosedačka Cybex Solution

Máte zkušenost s Cybex Solution X?

Přidejte zkušenost s Cybex Solution X
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
7.10.13 08:07

@Janik82 ano, to je samozřejmé u všech sedaček 15-36 se sedačka musí poutat i pásy, ty pásy tam zadržují dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
1.11.13 00:41

Zvažuji koupi autosedačky Cybex Solution X2-fix. Nyní jsem objevila, že je již na trhu i nová verze 2014. Je rozdíl mezi 2013 a 2014 rozdíl ještě v něčem jiném než v potahu? A nevíte někdo do jaké max. výšky dítěte lze používat? Někde jsem četla, že některé autosedačky mají tu max. hranici nižší, tuším kolem 130cm :think: a pak se „urve“ vršek a dítě má používat jen podsedák, což se mi tedy vůbec nelíbí :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
1.11.13 06:49

@Pavelas Do 150 cm. Teď jsme malému ji kupovali a naprostá spokojenost. Rozdíl není vůbec v ničem, jen v barvě potahu. Jinak rozhodně nám prodejkyně nedoporučovala sedačku rozdělávat na podsedák :cert: Je úžasná, opravdu super, moc velká spokojenost a malý si v ní lebedí velmi rád :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.13 07:57

@Pavelas dnešní nové sedačky, které plní normu ECE R 44/04 se nerozdělávají na podsedák, jsou pořád komplet, a rostou do 150cm( pokud je to 15-36)
mezi kol. 2013 a 2014 je rozdíl pouze potazích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
1.11.13 08:18

Super, díky, jdu ji tedy objednat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
6.4.14 10:13

Holky a jde trochu napolohovat na spaní? Jako nedokážu si představit že mi bude malá spát a bude ji padat hlava. Jezdíme hodně a malá hodně v autě spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
6.4.14 10:47

@KikiC polohovat jde, dite - syn 5l. - v ni spi bezproblemu, hlava mu nikdy nespadla-drzi ji ty dve operky vedle hlavy. Taky jezdime delsi trasy a s temito sedackami nejvetsi spokojenost, mame 2, v kazdem aute jednu, meli jsme i jinou znacku, ale ta letela :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
2.7.14 20:21

Hezký večer, nevíte někdo jaký je rozdíl mezi sedačkou cybex solution x nebo x2?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
5.7.14 22:30
@beru3nek píše:
Hezký večer, nevíte někdo jaký je rozdíl mezi sedačkou cybex solution x nebo x2?
děkuji

mezi sedačkami Cybex Solution X fix a X2 fix je rozdíl pouze v tom, že varianta X2 Fix má vylepšenou boční ochranu- na ramenních ochranách má navíc nalepené další vycpávky.

okopírováno z poradny zde: https://www.emimino.cz/…ix-a-x2-fix/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
6.7.14 18:36

@eivlis : diky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
13.9.14 21:22

CHápu dobře, že Cybex Solution 2014 (bez všech těch „x“, „fix“ ) je jakýsi základní model od všech těch „vyšších“ sedaček?
Stojí asi 1800 Kč, uvažuju o koupi dvou sedaček pro dvojčata do manželova auta, nejezdil by s nima vůbec na delší vzdálenosti, jen do školky plus nějaká nárazovka, do svého auta chci isofixové Romerky. Byla by ta Cybex Solution dobrá volba?
Nebo nebylo by ve srovnatelné kvalitě ještě něco levnějšího? Kdyby mě stály obě ty sedačky celkem třeba do 2400, tak by to bylo ideální :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
13.9.14 21:33

@sovicka1 jestli to chápeš správně nevím, ale chápu to stejně :) „fix“ jsou na izofix (jdou ale i jen pásem) a X2 mají vylepšenou boční ochranu u hlavičky (takový „uši“). Alternativní neporadím, já jsem s Cybexem spokojená (máme teda Junofix a až vyroste druhý dítě z vajíčka, tak půjde do něj a staršímu koupíme Solution X2 fix nebo jakej-prostě ten „nejlepší“ Cybex z kat. 15-36kg), ale jinak na to popojíždění do školky a na nákup si myslím, že ten základní model Solution bude u vás stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
13.9.14 21:37

No mně by se hrozně líbilo mít ještě něco levnějšího, ale zase nechci úplnej krám :think: Na druhou stranu manžel je v tom bude fakt vozit jen do té školky (asi 300 metrů při cestě do práce). Ale zase když nad tím tak přemýšlím, možná když připlatím tu pětistovku, tak nebudu mít blbý pocit, když v tom případně pojedeme i manželovým autem někam do ZOO a podobně, prostě třeba na výlet 30 km daleko, bez nutnosti prohazovat v autech sedačky (za ty Romerky).

Jen je to dost peněz - Romerky tak 7500 plus tady ty Cybex 3500 - a jsem na 11 tisících :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
13.9.14 21:40

@sovicka1 je to pálka…jenže víš jak je to s těma „šmejdama“. Když se nic nestane, tak nemusely mít děti autosedačku žádnou. A když to někde ťukne, tak je potřeba, aby seděly v sedačce prověřený, bezpečný :nevim: Navíc tahle kategorie by už měla pár let vydržet, tak se to v tom čase „rozmělní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
13.9.14 22:06
@elanaa píše:
@sovicka1 je to pálka…jenže víš jak je to s těma „šmejdama“. Když se nic nestane, tak nemusely mít děti autosedačku žádnou. A když to někde ťukne, tak je potřeba, aby seděly v sedačce prověřený, bezpečný :nevim: Navíc tahle kategorie by už měla pár let vydržet, tak se to v tom čase „rozmělní“.

jo jo, to je pravda. Když to rozpočítám na osm let, tak ta ušetřená tisícovka je už „trapná“ :-)
Ale zase nechci, abych se tímto uvažováním dostala na „záložní“ sedačky v ceně těch Romerek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí