Jakou autosedačku pro roční mimčo?

3379
11.11.09 15:34

Jakou autosedačku pro roční mimčo?

Moc prosím o radu, jakou mám zakoupit autosedačku pro ročního chlapečka - váha 11kg a výška cca 80cm.
Ještě chci upozornit, že žádné super auto nemám, mám Fiat Tipo.
Je zde někdo, by mě mohl poradit? Nevím si rady, a hlavně do kolika kil mám sedačku zakoupit?
Nechci nic super-značkového, přehnaně drahého, něco do 2500,–Kč.
Děkuji moc za rady, jelikož v autosedačkách nemám moc přehled, a co jsem koukala například na Aukro, tak tam je takových značek, že nevím, kterou si zvolit. Nerada bych za půl roku kupovala autosedačku novou, ráda bych něco, co mi vydrží déle.
 Y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
11.11.09 16:09

předpokládám, že jste do těď jezdili ve vajíčku, takže nejlepší je poté jít do sedačky 9-18, a nejlépe kvalitní, takže testované, testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa

bohužel cena 2500,– a kvalitní sedačka s testem nejde moc dohromady
a ty sedačky co jsou na Aukru jsou ve valné většině polské( a hodně se tam prazentují polské obchody), a tam ta kvalita/bezpečnost není nic moc, určitě vybírejte z těch testovaných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.09 16:09

do kolika kil prave zalezi na financnich moznostech.
Nejlepsi volba i pohodli pro prcka je 9-18kg /nasledne pak ve skolkovem veku vymenite za 15-36kg a to uz bude posledni co bude prcek potrebovat, co se autosedacek tyka/
pokud je velke financni omezeni, asi bych sla do kvalitni znacky 9-36kg.
Prave proto ze nemam super auto, snazili jsme se investovat alespon do kvalitni autosedacky…
Kdyz ono prave v tomhle pripade se ta znacka a s tim spojene testovani vyrobku vic nez vyplati.
Osobni doporuceni jedine Romer nebo Maxi-Cosi, v tomhle ja kompromisy nedelam.,

z nejlevnejsich Romeru 9-18kg je
Eclipse
kolem 3tis nutno trosku pohledat na inetu

9-36kg
Evolva /Britax, tedy taky pod hlavickou Romera/
kolem 4tis.

jinak samo pak ty drazsi /kolem 4.5tis/
9-18kg
Romer King Plus
Maxi Cosi Priori
Maxi Cosi Tobi

to jen tak k zamysleni, treba nekdo poradi nejakou bezpecnou a levnou :nevim:

Osobne bych asi hledala vyprodeje po internetu, nekdy se daji nektere barvy pripadne lonske kolekce sehnat za lepsi penizek.
Vyberum autosedacek zdar :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.09 16:12

steeve muzu mozna ne tak uplne OT dotaz v tehle diskusi
kamaradce se zalibila tahle Cybexka
co vy na to jako prodejce a odbornik, testovana asi zatim nebyla co :roll: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
11.11.09 16:23

my máme romer king plus a naprostá spokojenost hlavně s tím zapínáním, neb dost přenášíme z auta do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
11.11.09 16:25
quinny píše:
co vy na to jako prodejce a odbornik, testovana asi zatim nebyla co :roll: diky

já bych si dala dost pozor, aby se mimču vešly nohy pod ten pultík. mě se ohromě líbila značka kiddy, jenže ten pultík tam musel být pořád, další jištění, a nohy by pod to spasoval jen nějakej hubeňourek :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.09 16:33

kitty25 to byl i muj nazor, ale tak me napadlo zeptat se steeva kdyz tu byl :wink:

kamaradce rikam porad ze Romer King Plus je proste spicka ve vsech smerech a ze maji jit do ni :oops: :lol:
uz je dost nahlodana protoze jejich mimi rozhodne drobis neni 10kg na 8m takzr do vetsi pujde co nevidet a tzhle sedacky mi prijdou pro maly prtata nedostatecne polohovatelny… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
11.11.09 16:40
quinny píše:
co vy na to jako prodejce a odbornik, testovana asi zatim nebyla co :roll: diky

Ahoj,
předběhnu Steeveho a přeposílám jeho odpověď na autosedačku Pallas, na kterou jsem se ptala nedávno. Snad se nebude zlobit :lol:

reed píše:
Zdravím Steeve,
v testech se neobjevila Autosedačka Cybex Pallas 9 až 36 kg http://www.autosedacky.estranky.cz/…-pallas-9-36 Prosím, jak pohlížíte na tuto?
Reed
steeve píše:
Pallas je novinka, na trhu je od minulého týdne, takže ještě nemohla být v testech, nicméně, Pallas je vlastně Solution X-, který má pro děti 9-18 navíc záchytný stolek,a později se stolek odendá a používá se jako samotná Solution X ,
a Solution X jako taková dostala v testech 4 hěvzdičky a řadí se mezi nejlepší, takež počítám že až se v nových testech 2010 objeví dbude na tom Pallas dobře
jinak nikdy jsem nebyl moc zastáncem sedaček s pultíkem, jsou velice bezpečné, ten pultík má větší plochu než pás, takže dobře drží dětské tělo, vždycky mě vadilo, že je tam méně místa pro dítě( vlastně používali to snad jen sedačky Kiddy) ale u toho Pallasu je místa více, tam u sedačky jsou fotky i mých dětí,
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… že se tam vejdou, takže asi přehodnotím názor na sedačky s pultíkem, nicméně všem, bych doporučoval ji před koupí vyzkoušet, jak se bude dítě na ten pultík tvářit- ne každé ho snese

Reed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.11.09 16:49

Reed, díky že jste to vyhrabala, nemusím to psát znova

• Pallase určitě vyzkoušet, kvůli místu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.09 16:58

diky moc vam obema :potlesk:

vypada moc pekne a cybex urcite dobra znacka.
Vyzkouset je pekny, ale co sedi treba v roce uz muze byt za pul roku uplne jinak, treba se pletu…

nakonec stejne vyzkousi u nas Kinga a bude jasno pocitam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.11.09 17:02
  • proto jsem k sedačce přidal fotky mé nejmenší i největší dceři, aby bylo vidět, že se vejdou obě, bohužel mám jen 3 děti, tak nemám možnost vyzkoušet jak by seděli v každém roce - to se holt musí risknout
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pellullinka
11.11.09 18:10

a co autosedačky Recaro? Ty jsou taky super ne? Jen ta cena je malinko vyšší

• Citovat
  • Upravit
22163
11.11.09 19:22

já to řešila koupí použité tobiny.. je ještě půl roku v záruce a jak nová! jsem maximálně spokojená! líbí se mi tam některé „věcičky“ které má a umí.. ale použitá stála 3500 kč… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
11.11.09 20:50

Zdravím,tak já bych teda na sedačce také nešetřila,nedávno jsem koupila malýmu tuhle autosedačku
http://www.detskydum.cz/…2008-704401/#… když člověk hledá,tak na netu sežene já ji kupovala za 3800 novou a dokonce jsem ji viděla v letnanech v akci za 3500 ona ta tisícovka navíc není,až taková suma za bezpečí a pohodlí dítěte,jsem maximálně spokojená malý se v ní tak moc nepotí,polstrování je krásně měkké a poloha v leže dost pohodlná.

Příspěvek upraven 15.11.09 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
12.11.09 20:26

děkuji moc za informace a snahu mi pomoci v rozhodováním, mylsím, že Romer nebude zlá volba a je jedno, jestli bude nová nebo už po někom, hlavně, že splní účel, na který jsem zde byla ve vašich radách varovaná.
Zdraví a děkuje
 Yvonne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí