Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny! Budu kupovat autosedačku 9-18 kg a vybírám mezi těma dvěma. V obou případech bych koupila tu nejnovější kolekci, tj. 2010. Pokud už s nima má někdo zkušenosti, napište, prosím, jaké ![]()
Díky.
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi TobiV obou případech jde o nejlepší sedačky 9-18 bez isofixu, obě mají dotahování pásů,. takže drží dobře.
nové kol. 2010 se liší pouze barvami od 2009, u Kingu plus 2010 je navíc o malinko zvětšená opěrka hlavy.
Při výběru mezi King plus a Tobi doporučím za mě King plus- je prostornější, a má o rok delší záruku- to vše při stejné ceně
My mame Tobi, u me rozhodovala pri volbe mezi temito dvema pohodlnost pro malou, jezdime dlouhe trasy a casuju to tak, aby cestou co nejvic spala. Tobi jde o dost vic polohovat do lehu, v Roemeru se mala u znamych vztekala, ze ji pada hlava dopredu.
Rozhodovali jsme se stejně, mezi těmito dvěma značkami. Z obchodu jsme si odvezli Tobi. Vyzkoušeli jsme Davču posadit do obou a případalo nám, že v Tobi se mu sedí pohodlněji. Pokud jde o velikost je Römer asi prostornější, což je lepší s výhledem do budoucna, no uvidíme … zatím s Tobi max. spokojenost. Instalace do auta je hodně jednoduchá a celkově je sedačka lehoučká, bezproblémů zvládám donést do auta dítě na jedné ruce a sedačku v druhé, také instalace je hodně jednoduchá. Snad jen pásy se někdy zaseknou a nejdou lehce zapnout, musím je popotáhnout a tím uvolnit a pak znovu zapnout. Pokud by ses rozhodla pro Tobi, rozhodně doporučuji přikoupit ještě letní potah. Používám ho celoročně, David je čuník a originální potah se sice dá prát, ale je docela složité ho sundavat a nandavat ![]()
Ahoj,
tak já hlasuji pro Roemera. Vybírali jsem taky mezi těmito dvěmi sedačkami a u Roemera jsem neměla problémy s dotažením pásů, které drží sedačku, kdežto u Maxi-Cosi jsem s tím zápasila. Sedačku teď používáme cca půl roku a zatím jsem s ní naprosto spokojená.
Zdravím, taky jsme se takhle rozhodovali. NAkonec jsme koupili MC Tobi. To uchycení v autě nemá konkurenci - jde to jednoduše a sedačka se ani nehne, je to připásáno opravdu napevno, coč se o jiných sedačkách říci nedá.
Tak my máme Romer King Plus, v autě taky drží perfektně, s Tobi zkušenost nemám, sousedka když ji měla půjčenou viděla jako výhodu že je vysoká (to Tobi taky), ale já bych to viděla spíše jako nevýhodu, máme Fabii combi a skoro pokaždý jsem malýho praštila při dávání nebo vyndavání do sedačky do hlavy, protože to má strašně vysoké boky (opěrky na ruce?… Romera teda máme myslím kolekci 2006.
Moc děkuji za Vaše názory, určitě je při koupi vezmu v potaz ![]()
Ahoj holky, tak jste moc neporadily:-)))) ja zvazuju taky mezi temito dvema a podle Vasich prispevku jsou super obe, a ted babo rad:-) cenove vychazi Römer vyhodneji King Plus 4790kc a Tobi od 5270kg, takze cenove vyhrava Römer. Ale taky se mi zda co se tyce polohovani lepsi Tobi. Uvidim, vezmu prdolu do obchodu a jeste odzkousime na miste.On je celkem drobek. Ve 14mesicich nema jeste 9 kilo, tak snad je to vhodne, ale do Maxi Cosi Cabriofix uz se mi zda velky, nad hlavickou jeste misto je, ale nohy mu lezou a krci je o sedadlo a musi to uz byt nepohodlne, tak jina volba neni.
Diky za doporuceni! ![]()
Me maxi cosi tobi dost zklamala, po pul roce se mi zasekly pasy takze nejdou povolovat max utahovat, vrze, polohovani je jen tak trochu a neni moc prostorna. Mala neni cvalik ale proste v zimni budne ji tam nedam
. Ale ma kvalitni potahy a dobre vysledky crash testu.
Ahojky já se taky rozhodovala mezi Tobinou a Romerem. Tobi je prý užžší a ještě něco bylo jiné. Nakonec jsem vzala i s kámoškou Romera a maax spokojenost. vyhrává v testech, je prostorný, hlavička malému pěkně drží, fakt super. Dokoupili jsme si i letní potah a máme ho tam pořád. Nějak je mi líto nechávat tam origoš potah a ničit si ho:)
Jo a máme taky Kinga, malej v něm začal jezdit v těch 9 měsících a měl taky kolem 9 kg. Zkoušela jsem tam bratrance, který má 3 roky a asi 16 kg a vlezl se tam v poho. Polohování na Romeru nám vyhovuje i upínání.
Jooo a ještě naposledy, najdi si v diskuzích Steeva a ten ti dobře poradí. Mě radil právě ohledně Tobi i Romera.
Nemůžu se rozhodnout mezi těmito dvěmi sedačkami. V obou se malýmu líbí obě jsme zkoušeli. Více se mi líbí Tobi - super pásy, opěrka, výška i zpracování, ale asi je užší a nevím jestli mi z ní malej rychle nevyroste, aby mu nebyla za rok malá. Je mu sice rok a má jen 9 kilo, ale stejně. King plus je zřejmě prostornější a levnější, ale to zpracování (polstrování) mi přijde odfláknutější. Jak staré nebo spíš velké dítko se vejde do Tobi? Mám strach, aby v ní nebyl malej moc nahňácanej až povyroste.
taky jsem se rozhodovala mezi těmito a vyhrála Romer a jsem s ní maximálně spokojená