Maxi-Cosi Tobi vs. Römer King Plus

486
4.11.09 12:08

Maxi-Cosi Tobi vs. Roemer King Plus

Zdravím všechny! Budu kupovat autosedačku 9-18 kg a vybírám mezi těma dvěma. V obou případech bych koupila tu nejnovější kolekci, tj. 2010. Pokud už s nima má někdo zkušenosti, napište, prosím, jaké :wink:
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?

Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
4.11.09 17:41

V obou případech jde o nejlepší sedačky 9-18 bez isofixu, obě mají dotahování pásů,. takže drží dobře.
nové kol. 2010 se liší pouze barvami od 2009, u Kingu plus 2010 je navíc o malinko zvětšená opěrka hlavy.
Při výběru mezi King plus a Tobi doporučím za mě King plus- je prostornější, a má o rok delší záruku- to vše při stejné ceně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.11.09 19:03

My mame Tobi, u me rozhodovala pri volbe mezi temito dvema pohodlnost pro malou, jezdime dlouhe trasy a casuju to tak, aby cestou co nejvic spala. Tobi jde o dost vic polohovat do lehu, v Roemeru se mala u znamych vztekala, ze ji pada hlava dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
4.11.09 21:03

Rozhodovali jsme se stejně, mezi těmito dvěma značkami. Z obchodu jsme si odvezli Tobi. Vyzkoušeli jsme Davču posadit do obou a případalo nám, že v Tobi se mu sedí pohodlněji. Pokud jde o velikost je Römer asi prostornější, což je lepší s výhledem do budoucna, no uvidíme … zatím s Tobi max. spokojenost. Instalace do auta je hodně jednoduchá a celkově je sedačka lehoučká, bezproblémů zvládám donést do auta dítě na jedné ruce a sedačku v druhé, také instalace je hodně jednoduchá. Snad jen pásy se někdy zaseknou a nejdou lehce zapnout, musím je popotáhnout a tím uvolnit a pak znovu zapnout. Pokud by ses rozhodla pro Tobi, rozhodně doporučuji přikoupit ještě letní potah. Používám ho celoročně, David je čuník a originální potah se sice dá prát, ale je docela složité ho sundavat a nandavat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
4.11.09 22:18

Ahoj,

tak já hlasuji pro Roemera. Vybírali jsem taky mezi těmito dvěmi sedačkami a u Roemera jsem neměla problémy s dotažením pásů, které drží sedačku, kdežto u Maxi-Cosi jsem s tím zápasila. Sedačku teď používáme cca půl roku a zatím jsem s ní naprosto spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ooo
5.11.09 15:20

Zdravím, taky jsme se takhle rozhodovali. NAkonec jsme koupili MC Tobi. To uchycení v autě nemá konkurenci - jde to jednoduše a sedačka se ani nehne, je to připásáno opravdu napevno, coč se o jiných sedačkách říci nedá.

• Citovat
  • Upravit
16291
5.11.09 17:02

Tak my máme Romer King Plus, v autě taky drží perfektně, s Tobi zkušenost nemám, sousedka když ji měla půjčenou viděla jako výhodu že je vysoká (to Tobi taky), ale já bych to viděla spíše jako nevýhodu, máme Fabii combi a skoro pokaždý jsem malýho praštila při dávání nebo vyndavání do sedačky do hlavy, protože to má strašně vysoké boky (opěrky na ruce?… Romera teda máme myslím kolekci 2006.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
5.11.09 17:03

Moc děkuji za Vaše názory, určitě je při koupi vezmu v potaz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
14.11.09 14:51

Ahoj holky, tak jste moc neporadily:-)))) ja zvazuju taky mezi temito dvema a podle Vasich prispevku jsou super obe, a ted babo rad:-) cenove vychazi Römer vyhodneji King Plus 4790kc a Tobi od 5270kg, takze cenove vyhrava Römer. Ale taky se mi zda co se tyce polohovani lepsi Tobi. Uvidim, vezmu prdolu do obchodu a jeste odzkousime na miste.On je celkem drobek. Ve 14mesicich nema jeste 9 kilo, tak snad je to vhodne, ale do Maxi Cosi Cabriofix uz se mi zda velky, nad hlavickou jeste misto je, ale nohy mu lezou a krci je o sedadlo a musi to uz byt nepohodlne, tak jina volba neni.
Diky za doporuceni! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
3.12.09 20:38

Me maxi cosi tobi dost zklamala, po pul roce se mi zasekly pasy takze nejdou povolovat max utahovat, vrze, polohovani je jen tak trochu a neni moc prostorna. Mala neni cvalik ale proste v zimni budne ji tam nedam :D. Ale ma kvalitni potahy a dobre vysledky crash testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
11.12.09 22:50

Ahojky já se taky rozhodovala mezi Tobinou a Romerem. Tobi je prý užžší a ještě něco bylo jiné. Nakonec jsem vzala i s kámoškou Romera a maax spokojenost. vyhrává v testech, je prostorný, hlavička malému pěkně drží, fakt super. Dokoupili jsme si i letní potah a máme ho tam pořád. Nějak je mi líto nechávat tam origoš potah a ničit si ho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
11.12.09 22:52

Jo a máme taky Kinga, malej v něm začal jezdit v těch 9 měsících a měl taky kolem 9 kg. Zkoušela jsem tam bratrance, který má 3 roky a asi 16 kg a vlezl se tam v poho. Polohování na Romeru nám vyhovuje i upínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
11.12.09 22:54

Jooo a ještě naposledy, najdi si v diskuzích Steeva a ten ti dobře poradí. Mě radil právě ohledně Tobi i Romera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
9.4.11 16:20

Zase Tobi vs King plus

Nemůžu se rozhodnout mezi těmito dvěmi sedačkami. V obou se malýmu líbí obě jsme zkoušeli. Více se mi líbí Tobi - super pásy, opěrka, výška i zpracování, ale asi je užší a nevím jestli mi z ní malej rychle nevyroste, aby mu nebyla za rok malá. Je mu sice rok a má jen 9 kilo, ale stejně. King plus je zřejmě prostornější a levnější, ale to zpracování (polstrování) mi přijde odfláknutější. Jak staré nebo spíš velké dítko se vejde do Tobi? Mám strach, aby v ní nebyl malej moc nahňácanej až povyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
9.4.11 19:23

taky jsem se rozhodovala mezi těmito a vyhrála Romer a jsem s ní maximálně spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí