Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj Steeve,
potřebuju poradit s výběrem autosedačky. Rozhodujeme se mezi:
1.Babypoint Zenith music 2009 (9-25kg)
2.Coneco (9-25kg)
3.Zopa Carrera
Můžete mi prosím poradit, která z nich je nejlepší a zda vůbec jsou dobré?
A taky by mě zajímalo, zda Zopa Carrera je taktéž k dostání v kategorii 9-25kg. V obchodě nám jí totiž ukazovali v 9-25kg, ale na netu je jen (ta stejná) v kategorii 9-36kg.
Pokud tyto sedačky nejsou dobré, můžete nám doporučit jiné? V cenové kategorii přibližně do 3tis.
Moc děkuju za rady a odpověď!!!
Gabka
já bych nešel ani do jedné, sedačky nebyly v testech takže nemůžu říci jak jsou dobré číi nikoliv, a vždy každému doporučím raději sedačku , která v teste byla vyšla dobře, nejméně se 3 hvězdičkami.
za cenu okolo 3000,– bych doporučil Römer Eclipse : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
je to sedačka se 3 hvězdičkami z bezpečnosti, známá značka, 3 roky záruky a navíc při dalším prodeji určitě lepší značka Römer, než nějaká NOname nebo polská sedačka
Ahoj steeve, ráda bych se poradila s výběrem vajíčka. Jde mi konkrétně o maxi cosi. Vím, že cabriofix spolu s easyfixem (snad říkám názvy správně) má 2 ++. Teď vyrobili Peble. Má zvýšené boky a pár dalších detailů je jinak. Upíná se do familyfixu. Chtěla bych vědět, zda je z pohledu bezpečnosti Pebble stejná jako Cabriofix. Nebo jsou tam ještě jiné podstatné rozdíly, nevíš náhodou?
Taky vím, že cabriofix je hezky vleže. Vajíčko mám od firmy, od které mám kočárek a to vajíčko je pro malé mimi moc kolmo, proto chci maxi cosi. Pro starší mimčo zas naopak mohu použít to moje vajíčko. Díky ![]()
Že familyfix sedí i na maxi cosi Priori je mi jedno, protože už jsem si od tebe koupila Romer Duo (zatím spokojenost, vyhovuje mi, že nemá kolem hlavy ty tvrdé opěrky. Stačí ta placatá vycpávka kolem hlavy a pod zádíčky, kdyby ta tam nebyla, tak by to vadilo, ale takhle je to úplně ideální zlatá střední cesta).
Yanno, jestli je Peble stejně dobré v bezpečnosti to zatím nikdo neví, je to novinka, ještě v testech nebyla, ty budou zveřejněny až v květnu, ale předpokládám, že bude stejně dobrá, je ze stejné stáje a MC nedělá špatné sedačky.
Ta skořepina by u Pebble a Cabriofix měla být téměř stejná, rozdíl je v tom, že Pebble má jinou vnitřní vložku, a pásy má dělané jako u Tobi ty samovystřelovací.
Ta nová FamilyFix se pak dá využít pod novou Pearl 9-18.
Děkuju ![]()
Už jsi mi rovnou odpověděl i na další otázku, protože jsem nevěděla, kdy se zveřejňují ty crash testy.
Jj.. nikoliv priori, ale pearl..
Ahoj Steeve předem děkuji za
a
o sedačkách. Potřebujeme koupit novou
0 - 18. FIRST CLASS PLUS? Cenově přijatelná. Půjde do ford mondeo 98??? ![]()
Jo, z 0-18 za slušnou cenu jsou Britax First class plus, dražší jsou pak Besafe IZI Combi, ty jsou kvalitní, ostatní 0-18 z bezpečnosti za moc nestojí
dobrý den,mám malej technickej dotaz.psala jsem do poradny ale asi sem to špatně poslala tak to zkusím tady.
včera mě od vás přišla autosedačka romer king plus,vypadá výborně a je opravdu prostorná,toho sem se hlavně bála.ještě sme jí nemontovaly ale to snad bude ok.zatím spokojenost.
ten dotaz-asi sem velký motovidlo,pač návod sem četla a stejně nevim jak,nebo zda to vůbec jde(je tam jen jeden výřez) nastavit výšku pásu na ramena.ted je má asi vysoko,teda se mě zdá možná to tak má být,má to polstrování až u tvářiček,a až jí budou třeba tři bude to zas nízko pod ramenama.asi to nějak jde ale já sem opravdu asi hodně netechnická,bojim se i přitlačit abych jí něponičila nebo ták, ![]()
tak doufám že si neklepete na čelo,a pomůžete.díkas
výška pásů se nastavuje hlavovou opěrkou, stačí za opěrku zatáhnout dopředu( jakoby jí vykllonit od sedačky) a pak s ní posouvat nahoru a dolů dle potřeby do 7 poloh - viz obrázky na str. 10 návodu
PS: v poradně se otázka objeví po 1-2 dnech až projde schvalováním, rychlejší je to přes diskuzi, nebo nejlépe rovnou na mail.
děkuji.
no ona vyklonit mě de a za ní je jakoby nějaká pružinka z gumou že.je vidět že ten průřez na pásy je vysoký že pujdou vysoko jak je potřeba jen nahoru mě to nějak nejde.asi se přiliš bojim abych něco neulomila.no budu to zkoušet když to jde .tak to musí jít i mě.
p.s.tak to vám to asi do poradny příjde taky tak to klidně ignorujte děkuji.
nebojte se, chce to zpočátku trošku víc síly, eventuelně směrem nahoru zabrat oběma rukama
jojo povedlo se,opravdu se toho člověk nesmí bát.tak to je opravdu výborná věcička je to jednoduchý žádný sundávání a přehazování pásů,opravdu sem ráda že sme jí nakonec pořídily,ikdyž to byl boj a asi budem měsíc o vodě
né tak hrozný to snad nebude.takže zatim opravdu samá pozitiva uvidíme až začnem jezdit,ale myslim že není nic co by to stávající nadšení pokazilo.
navíc je fajn že mě takhle ihned poradíte to mu já řikám super servis ![]()
zdravim steeve,
chcela by som sa spytat ci mas nejake skusenosti so sedackou Jane EXI isofix. paci sa mi ze je na isofix aj na pasy, nema nohu a ma v celku velky podhlavnik. nikde som vsak nenasla nejake recenze alebo hodnoceni ci je bezpecna.
dik
Endzinko, Jané Exo sice nemá nohu, ale k tomu isofixu je navíc pás Top Theter, takže může být pouze v autech, kde je oko na pás Top Theter.
Isofixové sedačky musí mít třetí podpůrný bod, proti rotaci, některé mají nohu, a některé pás Top theter- takže je nejprve nutné zjistit, zda ho máte v autě, aby Vám tam sedačka vůbec šla. Kdyžtak mi napište model a r.v. auta a já to prověřím.
Jinak Jané Exo nebyla v testech, takže se neví, jak je dobrá , ale všeobecně je Jané takový průměr, většina Jané má 2-3 hvězdičky, i třeba isofixové Jané Indy team má jen 3 hvězdičky a většina jiných isofixových má 4 hvězdičky.
Pokud chcete bezpečnější isofixovou 9-18 a nechete mít nohu tak je na trhu Römer Duo plus, ta nemá ani nohu a nemusí mít ani pás Top theter ( dá se poutat i klasickým pásem) má 4 hvězdičky z bezpečnosti a vyjde o levněji než Jané Exo : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
mame peugeot 207 (koli tomuto autu chcem isofix) a ford c-max, v navode sme nasli ze ma isofix aj ked schovany aj oko, akurat neviem ako je to s kompaktibilitou.
na duo sme pozerali akurat ma maly zahlavnik, preto sa mi nepaci, keby bola romer safefix tt s moznostou putania pasov bola by idealna
dakujem