Jakou autosedačku - vajíčko

JJ
935
16.3.07 22:18

Jakou autosedačku - vajíčko

Ahoj, potřebovala bych poradit jakou pořídit autosedačku - vajíčko. Mimi se narodí v září a přes zimu moc cestovat nebudeme, občas tak nějaký ten nákup a návštěva rodičů do 20 km. Myslím, že se vajíčko využije jen tak do šesti měsíců, tak se mi do něj nechce investovat příliš velkou sumu, protože ho využiji tak 10×. Docela se mi líbí autosedačka od Babypointu typ Dumbo. Na druhou stranu nechci zase šetřit na nesprávném místě. Jaké máte zkušenosti?

Díky JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
212
16.3.07 23:53

Ahoj,

rozhodně do bezpečí dítěte nešetři. Nabourat můžete i po vyjetí z garáže! Do nás naboural ožrala po 100m od začátku cesty, kdy jaksi opomněl na červenou zastavit. Zrušil nám auto, ale nám se naštěstí nikomu nic nestalo, protože jsme byli připoutaní a mimčo bylo v kvalitní autosedačce.

Trudi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
17.3.07 09:13

Naprosto souhlasím, v tomto případě se šetřit nevyplatí. My jsme kupovali novou od Chicca, použitou jsme zavrhli, jako laik rozhodně nepoznám, jestli jí třeba něco není, povolený pásy a tak..Ale to je na každém. U nás v Praze se např. dají autosedačky půjčit, asi se to vyplatí někomu, kdo tak často necestuje. Hlavně se pak doma dá použít jako kolébka :D a plánujeme druhé miminko, takže to pak ještě podědí sourozenec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
17.3.07 20:57

Souhlasím s holkama…v žádném případě nešetři na autosedačce!!! Stát se může cokoli na pár kilometrech… a rozhodně nezastávám názor mojí tchýně, která tvrdila, že novorozené mimi je do vajíčka příliš malé, tak ho radši bude vozit v ruce (její druhé vnouče…já bych jí NIKDY nic takového nedovolila)…a na otázku co kdyby se něco stalo, odpověděla, že její dcera jezdí přece opatrně…toto bych brala jako ODSTRAŠUJÍCÍ případ…možná je dobré při rozhodování prolistovat noviny a podívat se na nějakou fotku havárky…a to člověk hodně rychle dojde na to, že bezpečnost je to nejdůležitější…doufám, že sem tě moc nevystrašila… :oops: ale co se týká autosedaček, tak zá:,–(ně tu nejbezpečnější (a určitě ne použitou)…L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
18.3.07 14:59

JJ

Díky za varování, s tím jsem byla srozuměna, mě jde hlavně o to, že nepotřebuji luxusní sedačku, ale bezpečnou. Myslím, že někdy levnější sedačky splňují bezpečnost stejně jako ty značkové. Co jsem se tak dívala na internetu dá se taková sedačka koupit od 2,5 tis. až do 7-8 tis. Kč a ty velmi drahé mi nepřipadaly bezpečnější, jen byly lépe vybavené, např. hrazdička s hračkami atd. Třeba ta sedačka od Babypointu typ Dumbo má bezpečnostní certifikát, tak jak vybrat tu správnou?
Díky JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
19.3.07 12:57

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Tady je diskuse, kde jsou odkazy na různé testy autosedaček, tak mrkni, která by pro tebe byla přijatelná co do bezpečnosti a do ceny. Musím se přiznat, že my sme vajíčko asi neměli nic moc, pač to byl dárek = nevybírala jsem si ju sama a je fakt, že já bych si ju asi nikdy nekoupila, byla to nějaká Cam ani nevím, jak se menuje dál, ale naštěstí sme neměli žádnou kolizi, takže posloužila docela dobře. Co byl rozdíl oproti těm dražším, nebyla tak pěkně polstrovaná, takže prcek když usnul, tak mu lítala hlavička ze strany na stranu. Větší sedačku 9-18 už sem vybírala já a taky sem si vybrala MC Tobi…a nelituju těch peněz, ale to už sem nepatří. Myslim, že hrazdičky a takové ty originální „doplňky“ jsou docela na nic…Tak ať dobře vybereš…L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
20.3.07 22:05

My máme Maxi cosy a nemůžu si jí vynachválit, taky bych na autosedačce nešetřila a tu věší taky budeme kupovat MC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.07 03:12

Také preferuji Maxi-Cosi,vajíčko jsme měli Citi,ale dnes už bych si koupila Cabrio,je prý odolnější vůči bočním nárazům…pravdou je,že i mě se lépe cestuje když vím,že je mimi v relativním bezpečí..teď máme MC Priori XP a jsme moc spokojeni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí