Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja malovala opravdu slozity motiv a mela jsem na to primalex + tonovacky a tempery… A malovala jsem nylonovymi stetci.. Ty jsou na zed nej…
já si míchala tónovačky - nějaké nejlevnější co měli, do bílé Terranovy co manžílek přitáhl z práce, ale ten základ je celkem jedno, a štětce ty nylonové a přistřihávala jsem si je do potřebných tvarů. Tak ať se dílo povede ![]()
z pravidla platí- čím dražší barva tím je sitější a nemusí se tak ředit
určitě doporučuji na základovou barvu použít pluskovou at už remal plus, primalex plus…
Caty píše:
Holky a nezesvětlal ten primalex pak?
vše zesvětlá ![]()
jo o,to je fakt..začne to světlat ,jakmile to bude schnout… Chce to trošku odhad,nebo zkušební část zdi,kam si uděláš proužky a popř.to pak přemaluješ.
já sem tele já ti radím špatně ![]()
pokud chceš dělat obrázky jako třeba krtečka…tak určitě remakolovíma barvama
doporučuji ti koupit si: základní barvy remakolové ty doplnit temperama a míchat latexem(pokud chceš třeba světlejší barvu), já teda používala tuž jako černou, je taková výraznější v těch obrazech, ale hodně teče tak pokud si v malbě začátečník tak nedoporučuji
taky si kup tvrdé ploché štětce různých velikostí hlavně si kup taky velkej štětec s cca 7cm dlouhými štětinami—na velké plochy
ale při této technice musíš být opatrnější na fleky
hlavně tě to vyjde o moc levněji ![]()
Ahoj holky, všem děkuji za rady a posílám fota hotového pokojíčku
No divočina to je, ale malá si sedla na židli a prý dívaaaaaaaaaaaaat, malej hroch, malej ![]()
Já dělala Medvídka Pú https://www.facebook.com/media/set/?… Ale nakonec jsem to ještě trochu předělala..Pú měl výraz jako psychopat
.Tak jsem ho pospala na facelift ![]()
Holky, potřebuji poradit. Budu malovat dětem do pokojíku obrázky, al vůbec nevím jakou značku barev na to koupit. Je jich hodně, ale nevím jak jsou kvalitní, aby to nedělalo mapy nebo mokrá nebyla tmavá a suchá moc světlá.
važuji nad Primalex, Remakol a Remal, ale ani s jednou nemám zkušenosti. Čím jste malovaly vy holky?