Jakou HA při kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1044
5.8.10 10:02

Jakou HA při kojení?

Prosím všechny o radu, Už 2m oužívám Azalii a vůbec mi nesedí, mám snad všechny příznaky co sjou jako vedlejší v příbalové informaci. Proto bych chtěla jinou, ale doktor mi řekl, že je to jediná, která se dá při kojení užívat. Prosím napište mi kterou HA používáte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11822
5.8.10 10:09

Já brala Azalii (naštěstí žádný vedlejší účinky), ale slyšela jsem ještě o Cerazette :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.10 10:13

hele nevím tepreve mě to čeká, ale včera na babywebu jsem o tom zrovna četla :

Pokud žena kojí, tak jí lze doporučit antikoncepci s obsahem pouze jednoho horomonu gestagenu - například Cerazette, Azaleia. Další možností je potom nitroděložní tělísko - mezi nejlepší nitroděložní systémy současně uvolňující hormon gestagen je Mirena.

http://www.babyweb.cz/…evhodny.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
5.8.10 10:15

Já jsem po prvním porodu zkusila Danu, jenže manželovi vadila a tak jsem si ji musela nechat vyndat, prý ho „šimrala“ proto bych raději formu prášků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
5.8.10 10:16

tělísko, injekce do zadečku na 3měsíce jedna asi za 250,–, tyčinka do ruky na 3roky, pak jiné nekombinované tablety, je toho hodně, zeptala bych se gynkouše… :wink:
já mám teda tu azalii a v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
5.8.10 10:18

Gynekologa jsem se ptala a prý je Azalia jediná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
5.8.10 10:24
Emilka1 píše:

nevím co je tvůj dr. zač, ale mě o možnostech ant.u kojení udělal 10ti minutovou přednášku, už si ani všechno nepamatuju, ale bylo toho hodně :think: , nakonec jsme zvolili prášky a ještě nmi dal vybrat ze 2 značek, levnější a dražší, ale prý obsah stejný, tak jsem vzala Azalii za 500,–

docela mě zaujaly i ta injekce, píchne ti jednou za 3měsíce (nebo měsíčně ted nevím) do zadku a máš pokoj :palec: , ta tyčinka se zavede pod kůži na ruce a vydrží 3roky, pokud by jsi chtěla mímo, tak si jí prostě necháš vyndat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
5.8.10 10:27
Terlas píše:
Emilka1 píše:

nevím co je tvůj dr. zač, ale mě o možnostech ant.u kojení udělal 10ti minutovou přednášku, už si ani všechno nepamatuju, ale bylo toho hodně :think: , nakonec jsme zvolili prášky a ještě nmi dal vybrat ze 2 značek, levnější a dražší, ale prý obsah stejný, tak jsem vzala Azalii za 500,–

docela mě zaujaly i ta injekce, píchne ti jednou za 3měsíce (nebo měsíčně ted nevím) do zadku a máš pokoj :palec: , ta tyčinka se zavede pod kůži na ruce a vydrží 3roky, pokud by jsi chtěla mímo, tak si jí prostě necháš vyndat…

Na tu injekci pozor!!! Sice stojí necelé 300,– na 3 měsíce a máš pokoj, ale až budeš chtít mimčo, tak počítej tak 2 roky minimálně po vysazení :evil: Je to Depo-Provera a zkuzte se podívat na diskuse, jakou s ní mají maminky zkušenost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
5.8.10 10:36
Lucyus12 píše:
Terlas píše:
Emilka1 píše:

Na tu injekci pozor!!! Sice stojí necelé 300,– na 3 měsíce a máš pokoj, ale až budeš chtít mimčo, tak počítej tak 2 roky minimálně po vysazení :evil: Je to Depo-Provera a zkuzte se podívat na diskuse, jakou s ní mají maminky zkušenost :-(

je to možný, já vlastní zkušenosti nemám, zvolila jsem prášky, ale i těch je určitě víc druhů… aspon mě nabízel vybrat ze dvou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
5.8.10 10:41

Tak já při kojení brala Cerazette a byla jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
5.8.10 10:57

Ano skutečně na tu injekci pozor - mě před ní varoval doktor i jako před normální antikoncepcí než při kojení. Udělal mi o ní asi 15min. přednášku s odbornými výrazy, ale jestli jsem to dobře pochopila, tak je hodně silná, tělo si myslí, že jsi těhotná a ani se nedostavuje menstruace - případně jen špinění. Dost mě od ní odrazoval, že prý není vhodná pro ženy, které ještě chtějí mít v budoucnu na 100% nějaké dítě, tak nevím :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
5.8.10 11:06

po Depo Proveře se prý objevují sklony ke tloustnutí, takže mně ji moje dr. nedoporučila. Do tělíska jsem měla strach vzhledem k přčteným diskusím jít…
Cerazette jsem nechtěla ze stejných důvodů, které ty prožíváš s Azalií…
holky tyčinka by mě zajímala - já už myslela, že jiné možnosti nejsou - takže používáme kondomy, ale je to pro oba nepohodlné…
nevím, jak dlouho budu ještě kojit, už kojíme jen ráno a to hodně, večer ani v noci nechce… pak se vrátím k tabletkám, které se mi osvědčily, ale při kojení se nesmí

Emilko možná by ti ta Cerazette nic neudělala a snášela bys ji dobře… ne každému vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
5.8.10 11:13

Taky by mne zajímala ta tyčinka, možná by to bylo nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
5.8.10 11:25

tak jsem si vygooglila tu tyčinku a je to podobné jako Mirena:
http://rodina.cz/…vep_tree.asp?…
to jsou některé názory… takže za mě asi raději nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
5.8.10 11:35
Twipz píše:
Tak já při kojení brala Cerazette a byla jsem spokojená.

to mě taky nabízel, prý to má stejné množství toho hormonu jako azalia, ale je dražší, ptala jsem se co je kvalitnější, on že je to stejný, jen se to liší cenově… :nevim:
mě třeba ta azalia vyhovuje, hodně si tady holky na ní stěžujou, já jsem kupodivu v poho 8-o :-)
pak jsou ještě spermicidní čípky, ale tomu bych moc nevěřila :think: , zavádí se 10min.před a mého to pak pálilo,,… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí