Jakou koupit rychlozavinovačku

97
24.9.14 13:18

Jakou koupit rychlozavinovačku

Ahojte maminky a těhulky :)
Jsem mladá nastávající maminka a v lednu čekám chlapečka. Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s rychlozavinovačkami, jakého typu či rozměru, značky, atd. Na jak dlouho taková zavinovačka vydrží, než z ní miminko vyroste. Jestli koupit jednu do kočárku a jednu na doma?.
Možná už tady něco na tohle téma bylo, ale nic novšího data, a navíc, než bych se tím vším prokousala tak by to nějakou dobu trvalo..:)
Moc děkuji za typy, rady, popřípadě odkazy na web. stránky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25160
24.9.14 13:24

@Těhulka95 Asi úplně neporadím, ale měla jsem všechny zavinky na zavazování - šila jsem si je sama + takové ty kraječkové, co by dřív. Paráda nic moc, ale účelné. Obě dcerky potřebovali pevné zavinutí, tak nějaká rychlozavinka ztráce smysl. A i dítě, které zavinuješ jen pro zahřátí se z té rychlo rychle vykope.
Ale obecně - kup jen jednu a uvidíš, jestli ji vůbec použiješ, koupit druhou můžeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
24.9.14 13:26

Kupovala bych větší rozměr (myslím, že jsou i 90×90cm), na doma obyčejnou plátěnou-já třeba šila sestře pro malou takovou, že se dala převlíkat http://www.mimibazar.cz/navod.php?… a na ven z emitexu -tu co je do autosedačky flízovou. Dá se ušít i flízová rychlozavinovačka na ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.9.14 13:29

Já bych to hlavně moc nepřeháněla, protože dítě z toho strašně rychle vyroste. U prvního kluka jsem ji používala akorát první dva měsíce. Pak z toho jednak vyrostl a pak už v tom nechtěl ani být. U mladšího jsem ji dávala až do 5 měsíců, používala jsem ji při pevném zavinutí, ale jistila jen tetra plenu, nohy mu už dávno čučely ven. :mrgreen: Jinak jsem měla rychlozavinovačky, měla jsem dvě a úplně mi to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
24.9.14 13:53

Jestli myslíš tu na suchý zip, tak mně byla naprd. Buď zavinovačku na mašli- klasika dítě houska, nebo spacák na noc, nebo nic a jen deku. Ta rychlo je ani jedno ani druhé, nedrží, nebo jsem měla moc kopající dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
24.9.14 14:06

Ja rychlozavinovacku vyuzila skoro jen v porodnici :( doma v ni nebyl skoro vubec tak mesic mozna dva vic urcite ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
24.9.14 14:11

My dostali rychlozavinovacku na suchy zip od button style a dlouho jsme ji uzili (kdyz uz byla mala na zavinuti, tak jsem ji uzila jako podlozku). Maleho jsem prave od porodnice zavinovala, takze jsme ji maximalne uzili. Ale jen doma, na ven jsem nic nemela. To byl jen tak v kocarku event. ve fusacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.9.14 14:34

Tak ted jsem ještě zmatenější :D Od tety a kamarádek z jejich zkušenosti vím, že když jemiminečko malinké, tak je mu v té rychlozavince příjemně, teplo, nemá tendenci se skrabkat a má něco jako pocit bezpečí, a prý to využijí i při kojení, ba naopak mám i takové kamarádky, které říkají že je to zbytečnost a vyhozené peníze. Ten názor bezpečí se mi zamlouvá víc :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.9.14 14:40

@michee Ta značka button style má pouze jeden vzor té zavinovačky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
24.9.14 14:51

Ne kazde miminko v ni chce byt :nevim: v porodnici mi to pri kojeni taky prislo dobry ale doma jak uz byl vetsi nic moc :nevim: taky rostl jako z vody a brzy se do ni nevesel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.9.14 15:32

To je pravda, ale když miminko rychle roste tak s tím se nedá nic dělat… to si bohužel nevyberem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
24.9.14 16:14
@Těhulka95 píše:
Tak ted jsem ještě zmatenější :D Od tety a kamarádek z jejich zkušenosti vím, že když jemiminečko malinké, tak je mu v té rychlozavince příjemně, teplo, nemá tendenci se skrabkat a má něco jako pocit bezpečí, a prý to využijí i při kojení, ba naopak mám i takové kamarádky, které říkají že je to zbytečnost a vyhozené peníze. Ten názor bezpečí se mi zamlouvá víc :) ;)

při kojení je super, když ti mimi usne na rukách, tak se neprobere, když ho pokládáš na rozdíl, když je jen na rukách, kjdyž byla dcera větší, tak jsem ji pokládala na polštář. Všechny děti jsem zavinovala, když je mimi malé, tak kvůli tepla a pocitu bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.9.14 16:29

@Anulka :) děkuji za radu :) koukám po netu na různé zavinovačky, dle matoriálu, barev, zipové či zavazovací (ta zavazovací už mi nepříjde tak praktická a rychlá, ta na suchý zip bude asi lepší, že? přelepí se přes sebe a v cukuletu je mimčo zabalené..) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
24.9.14 16:37
@Těhulka95 píše:
@Anulka :) děkuji za radu :) koukám po netu na různé zavinovačky, dle matoriálu, barev, zipové či zavazovací (ta zavazovací už mi nepříjde tak praktická a rychlá, ta na suchý zip bude asi lepší, že? přelepí se přes sebe a v cukuletu je mimčo zabalené..) :roll:

přesně tak, pokud je suchý zip už „ojetý“, tak se rozepne lehce, pokud se přešije nový, tak drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
24.9.14 18:12

Já jsem překvapená, kolik holek tady píše, že rychlozavinovačku ani nepoužívaly. Já měla 4 nebo 5. všechny na suchý zip. Syn v nich byl zhruba 3 měsíce, pak už se tolik hýbal, že zavinovat nemělo smysl. Ten počet byl tak akorát, protože když se pročůral nebo ublinknul, tak většinou nechytlo vše oblečení, ale právě i zavinovačka, tak jsem pořád něco prala :-)
Do kočárku jsem žádnou neměla - tam měl fusak, ale doma v postýlce byl v zavince a přes ní deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí