Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, jakou mate doma zasobu UM? mam 1,5r syna, ji uz skoro vse, ale mleko stale vyzaduje 2-3× denne. jednu krabici mame tak na tyden. na jednom eshopu maj ted nase mlicko za super cenu tak premyslim, kolik toho objednat. myslite, ze je 12krabic moc? stalo se nekomu, ze by dite ze dne na den prestalo pit mliko? ja jenom abych pak doma nemela nekolik kg mlika a malej si rekne, ze to pit uz nebude ![]()
Kupuju dle aktualni potreby. Do zasoby nekupuji. Nemam to kde skladovat a cena se u nasi znacky mleka zase tolik nelisi. Max kupuji dve krabice najednou
Tak možný to klidně je. V roce a půl už jsem dávala mléko povětšinou jen v noci. Teď mu budou 2 roky a v noci tak max. dvakrát, třikrát do měsíce. Já už teda dávám obyčejné mléko, i v tom roce a půl. Umělé by se mi doma už i kazilo s tak malou spotřebou.
Ja mám doma zásobu většinou cca na 2 mesiace, klidne aj viac. Myslím, že 12 krabíc při takej spotrebe nie je moc, klidne by som ich koupila.
Kupujeme na mall.cz, klidne i ty dvanactky, je to o dost levnejsi, totez pleny a cistici ubrousky. Treba u nutrilonu je rozdil oproti obchodu i 50kc/kus
Já mám doma dvouměsíční miminko, jsme plně na UM a spotřebujeme jeden za 7-10dní a tak kupuji celé ty krabice po 6kusech. Už máme doma druhou. Jeden Nutrilon výjde na 370kč, ale když beru tu krabici se 6kusy, tak jeden Nutrilon výjde na 300kč - no nekup to. ![]()
@my_nickname ja bych ho koupila. Planuju davat dceri um do tech cca 3 let, kravske mleko bych nedavala, nic ji to neda. Takze jestli ho vyzaduje a ma ho rad, tak bych to koupila, kdyz je to takto vyhodne.
@my_nickname nas dvouletak uz celkem dlouho UM nepije. Proste ho prestal chtit. Ale kdyby mi ho pil, rada bych mu ho davala, takze urcite bych to klidne do zasoby nakoupila. ![]()
Můj syn pil UM do 3let a 3měsíců
Chutnalo mu a kravské nechtěl… Tak jsem mu ho dávala a nakupovala do zásob ![]()
@chs.jasmin A můžu vědět, kde takhle výhodně kupujete počáteční kojeneckou výživu?
Aktuálně mám asi 6krabic z původních 12, ty jsem brala ve velké akci. Ale mám půlroční, u 1,5r bych se na to vykašlala, hlavně teda um už nedávala.
@MisaHanuska píše:
@chs.jasmin A můžu vědět, kde takhle výhodně kupujete počáteční kojeneckou výživu?
V těchto velkých baleních jede Mall.cz. Je to zvláštní, když na UM 1 se nesmí vztahovat žádné akce
Nicméně jsem teď na jejich stránku koukala a našla jsem tam dokonce 6 kusů za 1.706,– (284,–/kus), Nutrilon 2. jakosti. Tak jsem si opět udělala o Nutrilonu obrázek ![]()
@RadkaCh Tak já to projela internetem a našla jsem naše počáteční UM taky v rozmezí 259 až 331Kč
Kdo se v tom má potom vyznat.
@my_nickname V akcích jsem kupovala max. 2 krabice, kluk pil UM od cca 8. do 19. měsíce. Pak jsme ho vysadili, protože do začal zničeho nic špatně snášet a průjmoval po něm. Takže za mě dobře, že jsem žádnou zásobu doma neměla, vyhodila jsem jen čerstvě načatou jednu krabici.