Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se vás zeptat na zkušenosti s očnimi optikami, konkrétně mám na mysli ty větší známější jako Grand Optical, Focus, Eiffel apod.
Budu si kupovat brýle a nerada bych šlápla vedle, ať co se ceny nebo služeb týče.
Děkuji.
Ahoj, já mám teď nové obruby z Eiffelu. Původně jsem chtěla do nějaké menší optiky, prostě k nějakému českému živnostníkovi, ale při obhlídce se mi prostě tak zalíbily, že jsem neodolala. Cena velmi příznivá. Paní víc než milá(obruby mi uschovala, než jsem si oběhala další optiky). Ve Fokusu jsem taky byla a nic se mi tam nelíbilo a v Grand Optical bych i něco našla, ale za nehorázné peníze. Toť má zkušenost. Osobně bych ty zdejší maloobchodníky nezatracovala. Bývají to skuteční odborníci, v těch velkých řetězcích jsou ty slečny,,jen" prodavačky ![]()
Tak já si napodzim kupovala první brýle a můj očař má i optiku. Takže jsem to vzala tam. Byli velmi ochotní a i poradili. Měla jsem tam ještě i manžela, aby mi poradil a vše. Manžel si zase kupoval brýle ve Fokusu.
Jakožto bývalá optička bych do takových optik nešla
Je tam předraženo, personál nemá s optikou mnohdy nic společného, často jsou to vyučené prodavačky, které nedokáží poradit, o očních vadách ví jen málo. Skla zabrušují stroje, a výsledek nikdo nekontroluje… Za mě ee
Já mám naopak dobrou zkušenost s menšíma optikama. Ale asi záleží na zkušenostech.