Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
máme korek - nejlepší na podlahu, co znám. Měkký, teplý, když je pečlivě nalakovaný, tak nepropustný, prakticky nezničitelná podlaha … ale pravda, není nejlevnější
My měli a i nové jsme položili lino
Když tam byl prcek jako mimi tak byl v lehátku a nebo na hrací dece
Plovoučka se kvůli vlhkosti a možnému vytečení vody nedoporučuje ![]()
Plovoučku sem měla .hruza.Kdyžvytekla myčka bylo po podlaze.ted do celého baráku dáváme lino.Dnes už dělaj i teplá lina.bereme to dražší cca 500zm2
Chtěla sem marmoleum,dělala sem testy doma(vyžádala sem si kousky všech)
a nuž tam projel jak máslem
.
Dlažba taky zklamala,takže pro nás lino,ale každej dává něco jiného takže tady se asi co je nej nedozvíš ![]()
Za mě bylo lino jasná volba.Thermofix se mi třeba ani moc nelíbí
my mame blbci vsude plovouci podlahu, takze jsem na ni museli dat v kuchyni koberec, dum staveli moji rodicove a nejak jim to tenkrat asi nedoslo. souhlasim s korkem nebo s linem
My mame dlazbu a ja jsem teda max. spokojena… lino moc nemusim, prijde mi ze trochu lepi nebo co
neprijde mi moc studena. A nebo se da dat vytapena, ale to uz jsme financne asi jinde ![]()
My budeme dělat taky novou kuchyň včetně podlah a dáváme vinyl. Ja to takové nahuštěné PVC a vzhledově je to podobné plovoucí podlaze, prodává se to taky v takových pruzích a má to moc pěkné dezény, i se strukturou dřeva.
mame novou kuchyn a jedine lino(tedy presneji PVC).. je to bomba ![]()
Já mám v plánu dát do kuchyně buď termofix (zatím vede), případně PVC. U marmolela se mi nelíbily barvy co nabízí a dlažbu jsem zavrhla, kvůli pádům nádobí. Rozbije se oboje.
ahoj smutná, problém, co s podlahou v kuchyni, jsem řešila nedávno a teď se mi tam zrovna pokládá dlažba
Není to ideální, je studená a tvrdá, ale na nic lepšího jsme nepřišli. Marmoleum je předražené až běda a nijak odolné třeba proti padajícím nožům není,stejně tak lino. Plovoučku bych si neriskla kvůli možnosti vytečení myčky - i když je pravděpodobnost malá, dneska mají všechny možné pojistky, ale přece jen. Znám pár lidí, co plovoučku v kuchyni mají a nestěžují si, ale já bych si to asi neriskla. ![]()
Máme dlažbu..že je studená mi vyhovuje, máme teplý byt, kde se v létě pečeme..na údržbu naprosto super, neměnila bych..Nevadí, když spadne hrnec ( děti si hrají
) ani ostrý nůž..navíc vylitá tekutina není problém..
Lizbeth, mě na dlažbě vadí jen jedna věc - když uklízím nádobí z myčky a mám to třeba špatně dané, vytáhnu šuple a něco mi z toho odpadne - je to pár cm na zem a přesto se to rozbije ![]()
To se mi tedy ještě nikdy nestalo, ale já jsem jinak expert na rozbíjení skleniček - když je dávám do linky, nebo někam, tak prostě škrtnu hranou a rozbije je
Takže s tím dlažba nemá nic společného.. ![]()
Ahoj, máme v kuchyni lino-Novilon.Máme ho po celé chodbě v bytě,a Bobo ho má i v pokojíčku.Jsme s ním spokojení,ale po těch cca asi 10 letech co tu bydlíme už je tu a tam nějaká dirka.
Momi, nám říkali v podlahovém studiu, že i to sebelepší lino má vždycky kratší životnost než ostatní podlahy
Takže na tom asi něco bude
holky mate nekdo plovouci podlahu v kuchyni?Je to vubec vhodne?Kvuli vode a tak.delame novou kuchyn i podlahu a premyslim z jakeho materialu.jestli treba plovoucku,koberec,lino,marmoleum … taky chci at je to teple,treba lino mi vadilo v byvale kuchyni ze je studene a prcek si na nem nemohl u me moc hrat,ze dost studilo.tak sem s napady a zkusenostmi pls