Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Barvu ti nedporučím, to je individuální. Já osobně volila čistě přírodní odstíny, prostě dřevo a dlažbu a na podlaze je valstně taky bříza. K tomu mám doplňky jako modrotisk nebo keramiku.
Ale spíš jsem chtěla říct, že hlavně si zvol takové odstíny, na nichž nebou vidět jednak kapičky vody, šmouhy a drobky. Jinak se z toho zblázníš. Bez ohledu na to, jestli jsi pečlivá hodpodyňka nebo ne … a dokonale čistou kuchyni udržíš jen v případě, že se tam prakticky nebudeš pohybovat …
Ahoj,
tak moji rodiče mají stejnou barvu kuchyně, mají teda tapety, ale zelené. Jinak já mám bílou linku
a máme vymalováno meruňově a hráškově zeleně, vždy protilehlá zeď opačnou barvou. Myslím, že tyto dvě barvy by šli k barvě tvojí kuchyně. Žlutou bych nedávala, my ji tedy máme v obývacím pokoji, ale k odstínům hnědé mi více pasuje ta meruňková a odstíny zelené. Také záleží na tom jestli je místnost tmavá a jak moc tam svítí sluníčko ![]()
Me se moc libi ty moderni tapety se vzorem,ale chlap o tom nechce ani slyset - no o barevnych stenach taky ne,ale kdyz si to sama namicham a nabarvim,tak mi to i povoli
Jde mi fakt spis jen o ty barvy te zdi,zarizeni budu mit stejne jako ve „stare kuchyni“ (mam ho ani ne 2 roky),to se osvedcilo,je to v pohode
Nemam moc predstavivost jak se treba ta svetle zluta,merunkova nebo pistaciova bude hodit k tem skrinkam.Ach jo,to je dilema ![]()
edevira píše:
Ahoj,
tak moji rodiče mají stejnou barvu kuchyně, mají teda tapety, ale zelené. Jinak já mám bílou linkua máme vymalováno meruňově a hráškově zeleně, vždy protilehlá zeď opačnou barvou. Myslím, že tyto dvě barvy by šli k barvě tvojí kuchyně. Žlutou bych nedávala, my ji tedy máme v obývacím pokoji, ale k odstínům hnědé mi více pasuje ta meruňková a odstíny zelené. Také záleží na tom jestli je místnost tmavá a jak moc tam svítí sluníčko
Tu merunkovou si taky uz i dokazu predstavit
a prave protilehla stena bude ta s oknem - v mistnosti je velike okno tak snad bude svetla (teprve ted jsme ji predelali takze jsme ji jeste nepouzivali)tak si prave dokazu predstavit na tu stenu okolo okna dominantni fialovou a bocni zase merunkove.asi
Neznam prave moc lidi co maji barevne mistnosti,spis z telky ![]()
my máme barvu šampaň, už byla namíchaná od primalexu v těch kyblíkách
Já si teda nejsem jistá,jak by ti šla dohromady ta fialová s tou meruňkou ![]()
Fialová kolem okna by mohla být super ale k ní určitě jiná barva,třeba šedivá,nebo i ta šampaň nebo lehce zelená
Když už kombinaci barev, tak bych šla do bílé a nějaké barevné. Dvě barvy už mi přijdou dost. Nedávno jsem viděla interiér laděnej do bílo-zelena a nevypadalo to špatně.
Do žluté bych nešla, tu už má dnes každý.. Já uvažuju nad béžovou, okrovou v kombinaci s jednou hnědou stěnou, ale zatím je to jen v hlavě
smutná píše:
Me se moc libi ty moderni tapety se vzorem,ale chlap o tom nechce ani slyset
To mi něco připomíná, s tím mým vedu boj o tapety taky a už jsem to vzdala. Žije v představě, že až ji bude strhávat dolů, půjde to i s omítkou a on bude nahazovat půl obýváku znova
![]()
No jo,ti chlapi
Ja vim,ze ma zlutou kazdy,i tu merunkovou asi.Kdyz ja mam docela strach jak se to povede,tak chci na zacatek nejakou mensi zmenu (oproti bile).Nevim treba jestli by nebylo nejlepsi supnout na celou mistnost,ktera bude teda slouzit jako kuchyn,jidelna a predel mezi kuchyni a dalsima mistnostma jen tu oranzovou a hotovo.Nevim jestli to prave nebude moc drahe
a co je lepsi jestli si nechat barvy namichat nebo si koupit Primalex a do toho tu tubu s barvou.Nemam tu prave nikoho,kdo by mi poradil,vsichni maji jen bilou klasiku ![]()
Jak se ti chce. Pokud nechceš experimentovat a zkoušet, kup si tu namíchanou barvu v kyblíku, ale je dražší.
My budeme kupovat bílou a barvu v lahvičce.
U té naší je na víčku pět odstínů a přesně poměry, jak jí docílit. A samozřejmě si můžeš míchat i jiné. My to budeme zkoušet na nějaké méně důležité zdi, jakože třeba za linkou a tak, kde to nebude vidět.Takže pokud máš na to trpělivost ![]()
madi píše:
Jak se ti chce. Pokud nechceš experimentovat a zkoušet, kup si tu namíchanou barvu v kyblíku, ale je dražší.
U té naší je na víčku pět odstínů a přesně poměry, jak jí docílit. A samozřejmě si můžeš míchat i jiné. My to budeme zkoušet na nějaké méně důležité zdi, jakože třeba za linkou a tak, kde to nebude vidět.Takže pokud máš na to trpělivost
No dnes pojedeme do Obi tak se tam kouknu hlavne jak by to vyslo financne
prece jen je to docela velka mistnost
Já si teda taky vždycky všechno malovala sama a z mé zkušenosti ty barvy, kdy si do bílé přimícháš lahvičku,hrozně vysvětlají,je lepší zainvestovat do namíchané barvy,ta ti udrží odstín a v případě potřeby není problém si jí nechat namíchat znova.
Tu co si namícháš sama už v životě netrefíš ![]()
smutná píše:madi píše:No dnes pojedeme do Obi tak se tam kouknu hlavne jak by to vyslo financne
U té naší je na víčku pět odstínů a přesně poměry, jak jí docílit. A samozřejmě si můžeš míchat i jiné. My to budeme zkoušet na nějaké méně důležité zdi, jakože třeba za linkou a tak, kde to nebude vidět.Takže pokud máš na to trpělivostprece jen je to docela velka mistnost
Jo tam toho mají mraky… Ale dávej bacha na cenu.. Teď mají super výhodou akci na kyblík HETU za 599 kč.. my ho v jiném neznačkovém místním hobby obchodu koupili za 450 kč a to něj ani akci neměli ![]()
Holky zajima me,jakou barvu mate v kuchyni?Mam svetle hnede vybaveni,skrinky i kuchynskou linku,a uvazuji a svetle zlute nebo pistaciove zelene.V mistnosti mam i okno a u toho bude jidelni cast,kterou bych chtela ale v jine barve.Jak to mate vy?