Máte doma hasicí přístroj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1626
26.4.11 23:56

Máte doma hasicí přístroj?

Ahoj holky (a kluci taky) :-P
Tak si tak doma sedíme u večeře a najednou se zaposlouchám, co to jde z chodby za zvuky a dělám si srandu, že chroupou mravenci. Přítel zas mluvil o kryse (mmch bydlíme v paneláku :mrgreen: ) No a tak se hrdinně šel podívat a zjistili jsme, že se celkem dost blejská ze zásuvky. Shodil tedy jistič, abychom nevyhořeli a že se na to zítra podívá. Nechápu, jak je to pitomně dělaný, že spolu se zmiňovanou zásuvkou po shození jističe přestaly fungovat i ty v obýváku - chápala bych, kdyby to byla nějaká místnost přímo sousedící :zed: Takže celou elektroinstalaci asi dělal nějakej moula v pátek odpoledne a těšil se domů, že je to takhle nesmyslně zapojený.
No, ale k dotazu: já jsem takovej tragéd, že hned vidím, jak i s odpojenou zásuvkou vyhoříme :zed: Máte doma hasičák? Podle nějakých předpisů by asi měl být, co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1612
27.4.11 00:03

No já mám. Ale jestli je to podle předpisu, to vážně nevím. :nevim:
Kdysi jsem ho dostala, tak ho máme ve sklepě. Ale u nás to bylo i z důvodu, že s námi žila babička s Alzheimerovou ch. a bylo celkem na pořadu dne, že nechávála zapnutý plyn a usnula nebo nechala vyvařit vodu v konvici apod. Naštěstí nikdy nebyl potřeba, vše se jako zázrakem stihlo zachránit ještě než se stalo neštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.4.11 00:23

My nemáme, nikdy jsme neměli, neznám nikoho, kdo by ho měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.4.11 06:15

taky nemáme a nikde, kde sem bydlela, jsem neměla… (teda kromě kolejí, ale tam být musí :)) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
27.4.11 06:30

Nemám, ale už jsem hodněkrát přemýšlela, že ho pořídím. Elektřinu máme ve velice podobném stavu jako vy, a starý soused se chodí dívat na stav plynoměru se zapalovačem, takže čekám každý měsíc výbuch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21515
27.4.11 06:54

nemáme a v bytech jsme nikdy neměli. rodiče ho mají v baráku. nevím, jestli je to předpis a nebo taťkova lehká úchylka, protože je dobrovolný hasič :mrgreen: je taky možné, že to mají v podmínkách pojišťovny, která jim před lety pojistila barák. nikdy jsem to nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
27.4.11 07:32

Tak my máme, nedávno nám kolaudovali nájemní byt a hasičák musel být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65297
27.4.11 07:41

Nemáme…jsme v paneláku a je teda na chodbě
jeden čas jsem ho ale vozila v autě po tom,co mi za jízdy začal hořet motor :roll:
Ale stejně jsem byla v takovém šoku,že bych ho v tu chvíli asi neuměla použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
27.4.11 07:59

Máme - podle stavebního úřadu prý být musí.
No, a pro jistotu vozím malý i v autě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
27.4.11 08:06

ahoj,zrovna vcera jsem byla na prvni pomoci kurzu,kde nam rikali mit hlavne doma ty detektory koure,kdy se ti to spusti,kdyz hori.pry se ten ohen siri strasne rychle,do dvou minut mas plameny vsude. ale stejne nez ten detektor vzbudi,tak uz pak moc casu nemas.mozna by to byla dobra vec mit doma.ja po vcerejsim kurzu pujdu vybavit lekarnicku,protoze jsem zjistila,ze s kapkama na kasel nic moc nezmuzu,kdyz se stane nejaky vaznejsi pad nebo uraz.

• Citovat
  • Upravit
17359
27.4.11 08:19

ahoj, ano, mame, dokonca dva, jeden maly, druhy velky, plus detektor dymu pravdaze :-D

nestoji to vela a keby sa nieco stalo, verim, ze to pomoze aspon trosku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
27.4.11 08:59

Jojo taky doma hasičák máme,tedy 2 malé,bydlíme v panelákovým bytě!

Tcháni
bydlí v baráku a mají doma v kotelně velký a v garáži také.

Naši v paneláku taky mají.

Již si myslím celkem běžné mít ho doma „pro jistotu“.

Jinak jsem chtěla říct,že ten co byl u vás v pátek odpoledne tak u nás byl asi taky máme to stejně,nám takhle prskala zásuvka v obýváku,tak to manža shodil a chotba také nešla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
27.4.11 09:01

ahoj, nemám a taky už jsem o tom mockrát přemýšlela, bydlím v novém paneláku, ale stát se může i tam cokoliv a já sama s dítětem............. jenže ani nevím kde se kupuje? a jakej koupit? práškovej? asi bych měla taky projít nějakým školením :(
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.4.11 09:15

bydlím v RD (kolaudace 2007), podle nějaké vyhlášky už byl tehdy povinný pro nové stavby. Takže ano, máme.
Dokonce jsem si pořádně nastudovala návod, abych náhodou v kritické chvíli nepanikařila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
27.4.11 09:23

doma ho teda nemáme, je hned za dveřma na chodbě v baráku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie