Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky (a kluci taky) ![]()
Tak si tak doma sedíme u večeře a najednou se zaposlouchám, co to jde z chodby za zvuky a dělám si srandu, že chroupou mravenci. Přítel zas mluvil o kryse (mmch bydlíme v paneláku
) No a tak se hrdinně šel podívat a zjistili jsme, že se celkem dost blejská ze zásuvky. Shodil tedy jistič, abychom nevyhořeli a že se na to zítra podívá. Nechápu, jak je to pitomně dělaný, že spolu se zmiňovanou zásuvkou po shození jističe přestaly fungovat i ty v obýváku - chápala bych, kdyby to byla nějaká místnost přímo sousedící
Takže celou elektroinstalaci asi dělal nějakej moula v pátek odpoledne a těšil se domů, že je to takhle nesmyslně zapojený.
No, ale k dotazu: já jsem takovej tragéd, že hned vidím, jak i s odpojenou zásuvkou vyhoříme
Máte doma hasičák? Podle nějakých předpisů by asi měl být, co? ![]()
No já mám. Ale jestli je to podle předpisu, to vážně nevím. ![]()
Kdysi jsem ho dostala, tak ho máme ve sklepě. Ale u nás to bylo i z důvodu, že s námi žila babička s Alzheimerovou ch. a bylo celkem na pořadu dne, že nechávála zapnutý plyn a usnula nebo nechala vyvařit vodu v konvici apod. Naštěstí nikdy nebyl potřeba, vše se jako zázrakem stihlo zachránit ještě než se stalo neštěstí.
taky nemáme a nikde, kde sem bydlela, jsem neměla… (teda kromě kolejí, ale tam být musí
)
Nemám, ale už jsem hodněkrát přemýšlela, že ho pořídím. Elektřinu máme ve velice podobném stavu jako vy, a starý soused se chodí dívat na stav plynoměru se zapalovačem, takže čekám každý měsíc výbuch.
nemáme a v bytech jsme nikdy neměli. rodiče ho mají v baráku. nevím, jestli je to předpis a nebo taťkova lehká úchylka, protože je dobrovolný hasič
je taky možné, že to mají v podmínkách pojišťovny, která jim před lety pojistila barák. nikdy jsem to nezkoumala.
Tak my máme, nedávno nám kolaudovali nájemní byt a hasičák musel být..
Nemáme…jsme v paneláku a je teda na chodbě
jeden čas jsem ho ale vozila v autě po tom,co mi za jízdy začal hořet motor ![]()
Ale stejně jsem byla v takovém šoku,že bych ho v tu chvíli asi neuměla použít.
Máme - podle stavebního úřadu prý být musí.
No, a pro jistotu vozím malý i v autě ![]()
ahoj,zrovna vcera jsem byla na prvni pomoci kurzu,kde nam rikali mit hlavne doma ty detektory koure,kdy se ti to spusti,kdyz hori.pry se ten ohen siri strasne rychle,do dvou minut mas plameny vsude. ale stejne nez ten detektor vzbudi,tak uz pak moc casu nemas.mozna by to byla dobra vec mit doma.ja po vcerejsim kurzu pujdu vybavit lekarnicku,protoze jsem zjistila,ze s kapkama na kasel nic moc nezmuzu,kdyz se stane nejaky vaznejsi pad nebo uraz.
ahoj, ano, mame, dokonca dva, jeden maly, druhy velky, plus detektor dymu pravdaze ![]()
nestoji to vela a keby sa nieco stalo, verim, ze to pomoze aspon trosku.
Jojo taky doma hasičák máme,tedy 2 malé,bydlíme v panelákovým bytě!
Tcháni
bydlí v baráku a mají doma v kotelně velký a v garáži také.
Naši v paneláku taky mají.
Již si myslím celkem běžné mít ho doma „pro jistotu“.
Jinak jsem chtěla říct,že ten co byl u vás v pátek odpoledne tak u nás byl asi taky máme to stejně,nám takhle prskala zásuvka v obýváku,tak to manža shodil a chotba také nešla ![]()
ahoj, nemám a taky už jsem o tom mockrát přemýšlela, bydlím v novém paneláku, ale stát se může i tam cokoliv a já sama s dítětem............. jenže ani nevím kde se kupuje? a jakej koupit? práškovej? asi bych měla taky projít nějakým školením ![]()
A.
bydlím v RD (kolaudace 2007), podle nějaké vyhlášky už byl tehdy povinný pro nové stavby. Takže ano, máme.
Dokonce jsem si pořádně nastudovala návod, abych náhodou v kritické chvíli nepanikařila ![]()