Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem ho doma dřív neměla, ale pak měli nějakej incident u sousedů, tak jsem ho taky pořídila, pro jistotu a klid. Ale upřímně, nevím, jestli bych se - kdyby něco - zvládla soustředit a hasit…no, snad jo
. Kdyby to bylo něco menšího, tak bych to asi zkusila…jinak bych chňapla malou a utíkala, co mi nohy stačíííí
.
Ahoj. Máme hasicí přístroj v komoře (byl tu, když jsme byt kupovali), ale myslím, že než bychom se k němu dostali, tak by bylo lepší utéct (je přišroubovaný vzadu v koutku a přes něj tři kola
). Proto jsem koupila ještě hasicí sprej a ten je v předsíni uprostřed bytu. Krom toho máme v každém pokoji detektor kouře. Měli jsme ho i v předsíni, ale jednou se mi vyvalil kouř z trouby (zapomněla jsem do pekáče pod rybou na roštu dát vodu
) a hlásič z obýváku a předsíně spustil téměř současně, tak jsem usoudila, že v předsíni je zbytečný (dveře do obýváku máme neustále otevřené).
Ohně se hrozně bojím - když jsem měla 2 týdny po prvním porodu, evakuovali nás z bytu, protože v domě hořelo. Od té doby stačí, když slyším houkat hasiče, a je mi zle. Proto jsem hned nakoupila ty hlásiče.
my bydlíme ve starším domku, manžel už tu bydlel já se nasomrovala
takže nevím jestli to tak v Rakousku být musí nebo to má sám od sebe, máme 3, jeden u kotle venku jak topíme, jeden doma na chodbě a jeden v letní kuchyňce na dvorku…třeba jich máme víc ale vím o těhdle 3
asi chtěl být manža zamlada hasič ![]()
Angua píše:
My nemáme, nikdy jsme neměli, neznám nikoho, kdo by ho měl…
Taky tak
Máme! Jeden vodní u kotle a jeden práškový v komoře u jističů. Jo a dokonce na ně i pravidelně děláme revize.
![]()
Máme, ale už je starší, tak nevím zda by vůbec fungoval. Taky jsme nedávno uvažovali nad pořízením nového. Rodičům v jednom pokoji pořád něco nevonělo a nakonec jsem přišla na to, že jim probíjí zásuvka za skříní o které už neměli ani páru. Už byla i trochu ohořelá
. Takže dík, že si mi to připoměla, nějak to vyšumělo a nový jsme zatím nekoupili. Asi to bude chtít nějaký ten práškový, aby se stím dalo hasit i el. zařízení
.
nečetla jsem vše, ale my nemáme. Podle vyhlášky je povinnou součástí pouze u novostaveb (myslím tím pouze domy, ne byty) u bytů by měl být na chodbě. Taky máme nesmyslně vymyšlený jistič a ještě starý rozvody, sice jsme nevyhořeli, ale už se nám stalo, že přepětím nám vyhořeli spotřebiče, teda spíš naštěstí jen jeden - rádio, nebyli jsme tu nastěhovaní a lednička byla naštěstí odpojená, jinak by mě asi omejvali, novou lednici a hned o ni přijít. Prostě nám najednou do zásuvek vlítlo 380! Nedávno se to stalo i mojí mámě, ta ale přišla o víc než jen o rádio a reklamace uznaný nebyly. Taky nám jiskřila jedna zásuvka a když něco dávám do zásuvek, tak jiskřej všechny, než mi to ten muj vysvětlil, že je to v pohodě, tak jsem se bála cokoli do zásuvky píchnout, takže jsem to hned zase vytáhla, ale asi by bylo dobrý ho doma mít.
My hasičáky taky doma nemáme.. ikdyž já bych ráda.. Mamka o tom ale asi neuvažuje..
A myslím, že pro ni by to bylo jako vyhozené peníze..
Zásuvky máme staré a to jakože hoodně staré.. No Elektroinstalace je původní, baráky se stavěli po 2.válce.. No zásuvky jsou trochu mladší, je jim asi tak 22 let
Bydlím zatím s mamkou a zásadně nic nestrkám do zásuvek, v případě nouze pouze fen a notebook
Vysavač mi musí zapojovat přítel nebo mamka.. Elektřiny se bojím jako čert kříže, jako malá jsem dostala často nakopáno a jednou tak, že jsem se z toho málem nevzpamatovala.. Už se těším na rekonstrukci
při které si tedy budu prosazovat i hlásiče požáru, hasičáky a alarm ![]()
Anik píše:
ahoj, nemám a taky už jsem o tom mockrát přemýšlela, bydlím v novém paneláku, ale stát se může i tam cokoliv a já sama s dítětem............. jenže ani nevím kde se kupuje? a jakej koupit? práškovej? asi bych měla taky projít nějakým školením
A.
našla jsem toto: http://www.hasici-pristroje-shop.cz/watch.php?… a oznámila příteli, že ho chci. Nejdřív se tvářil, jakože k čemu, ale máme doma malou holčičku a kdyby něco, tak s ní nehodlám skákat z okna ![]()
Jinak v paneláku na chodbě není (jen v suterénu) a upřímně by tam byl asi celkem na h..... kdyby třeba zrovna začalo hořet od tý zásuvky, která je hned u dveří
Jsem hrozná, dnes vnoci jsem vůbec nespala. Do čtyř jsem pořád poslouchala, jestli někde zas nejiskří a od čtyř jsem krmila malou a pak šel přítel do práce, takže jsem „krásně“ vyspalá
Holky, vy, co máte ten hlásič kouře, jaký máte?? Na netu je toho mraky, ale vím prd jaký bych měla shánět
![]()
Máme ten Pyrocon,či jak se to jmenuje.Před léty vyhořel vedle ve vchodě byt,a od té doby ho máme.
protože doma topíme v krbových kamnech, tak hasičák máme v obýváku
a v prípadě akutní potřeby bych s ním mohla uhasit i elektriku ![]()
momi33 píše:
Máme ten Pyrocon,či jak se to jmenuje.Před léty vyhořel vedle ve vchodě byt,a od té doby ho máme.
teď mě napadla taková blbina.. co když se třeba něco v kuchyni připálí, začne to taky hejkat
![]()