Máte doma hasicí přístroj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4492
27.4.11 09:31

Já jsem ho doma dřív neměla, ale pak měli nějakej incident u sousedů, tak jsem ho taky pořídila, pro jistotu a klid. Ale upřímně, nevím, jestli bych se - kdyby něco - zvládla soustředit a hasit…no, snad jo :think: :mrgreen: . Kdyby to bylo něco menšího, tak bych to asi zkusila…jinak bych chňapla malou a utíkala, co mi nohy stačíííí :pankac: 8-o 8-o 8-o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
27.4.11 09:32

My máme doma jen hasící spray

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.4.11 09:50

Ahoj. Máme hasicí přístroj v komoře (byl tu, když jsme byt kupovali), ale myslím, že než bychom se k němu dostali, tak by bylo lepší utéct (je přišroubovaný vzadu v koutku a přes něj tři kola :roll: ). Proto jsem koupila ještě hasicí sprej a ten je v předsíni uprostřed bytu. Krom toho máme v každém pokoji detektor kouře. Měli jsme ho i v předsíni, ale jednou se mi vyvalil kouř z trouby (zapomněla jsem do pekáče pod rybou na roštu dát vodu :oops: ) a hlásič z obýváku a předsíně spustil téměř současně, tak jsem usoudila, že v předsíni je zbytečný (dveře do obýváku máme neustále otevřené).

Ohně se hrozně bojím - když jsem měla 2 týdny po prvním porodu, evakuovali nás z bytu, protože v domě hořelo. Od té doby stačí, když slyším houkat hasiče, a je mi zle. Proto jsem hned nakoupila ty hlásiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
27.4.11 10:02

my bydlíme ve starším domku, manžel už tu bydlel já se nasomrovala :mrgreen: :lol: takže nevím jestli to tak v Rakousku být musí nebo to má sám od sebe, máme 3, jeden u kotle venku jak topíme, jeden doma na chodbě a jeden v letní kuchyňce na dvorku…třeba jich máme víc ale vím o těhdle 3 :mrgreen: :lol: :-D asi chtěl být manža zamlada hasič :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
27.4.11 10:09

Nemame, a ani na chodbe jsem si ho nevsimla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
27.4.11 10:16
Angua píše:
My nemáme, nikdy jsme neměli, neznám nikoho, kdo by ho měl…

Taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
27.4.11 10:21

Máme! Jeden vodní u kotle a jeden práškový v komoře u jističů. Jo a dokonce na ně i pravidelně děláme revize.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
27.4.11 10:38

Máme, ale už je starší, tak nevím zda by vůbec fungoval. Taky jsme nedávno uvažovali nad pořízením nového. Rodičům v jednom pokoji pořád něco nevonělo a nakonec jsem přišla na to, že jim probíjí zásuvka za skříní o které už neměli ani páru. Už byla i trochu ohořelá 8-o . Takže dík, že si mi to připoměla, nějak to vyšumělo a nový jsme zatím nekoupili. Asi to bude chtít nějaký ten práškový, aby se stím dalo hasit i el. zařízení :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.4.11 10:42

nečetla jsem vše, ale my nemáme. Podle vyhlášky je povinnou součástí pouze u novostaveb (myslím tím pouze domy, ne byty) u bytů by měl být na chodbě. Taky máme nesmyslně vymyšlený jistič a ještě starý rozvody, sice jsme nevyhořeli, ale už se nám stalo, že přepětím nám vyhořeli spotřebiče, teda spíš naštěstí jen jeden - rádio, nebyli jsme tu nastěhovaní a lednička byla naštěstí odpojená, jinak by mě asi omejvali, novou lednici a hned o ni přijít. Prostě nám najednou do zásuvek vlítlo 380! Nedávno se to stalo i mojí mámě, ta ale přišla o víc než jen o rádio a reklamace uznaný nebyly. Taky nám jiskřila jedna zásuvka a když něco dávám do zásuvek, tak jiskřej všechny, než mi to ten muj vysvětlil, že je to v pohodě, tak jsem se bála cokoli do zásuvky píchnout, takže jsem to hned zase vytáhla, ale asi by bylo dobrý ho doma mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
27.4.11 12:34

My hasičáky taky doma nemáme.. ikdyž já bych ráda.. Mamka o tom ale asi neuvažuje.. :nevim: A myslím, že pro ni by to bylo jako vyhozené peníze.. :roll: Zásuvky máme staré a to jakože hoodně staré.. No Elektroinstalace je původní, baráky se stavěli po 2.válce.. No zásuvky jsou trochu mladší, je jim asi tak 22 let :lol: Bydlím zatím s mamkou a zásadně nic nestrkám do zásuvek, v případě nouze pouze fen a notebook :lol: Vysavač mi musí zapojovat přítel nebo mamka.. Elektřiny se bojím jako čert kříže, jako malá jsem dostala často nakopáno a jednou tak, že jsem se z toho málem nevzpamatovala.. Už se těším na rekonstrukci :-) při které si tedy budu prosazovat i hlásiče požáru, hasičáky a alarm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
27.4.11 13:20

Anik

Anik píše:
ahoj, nemám a taky už jsem o tom mockrát přemýšlela, bydlím v novém paneláku, ale stát se může i tam cokoliv a já sama s dítětem............. jenže ani nevím kde se kupuje? a jakej koupit? práškovej? asi bych měla taky projít nějakým školením :(
A.

našla jsem toto: http://www.hasici-pristroje-shop.cz/watch.php?… a oznámila příteli, že ho chci. Nejdřív se tvářil, jakože k čemu, ale máme doma malou holčičku a kdyby něco, tak s ní nehodlám skákat z okna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
27.4.11 13:27

Jinak v paneláku na chodbě není (jen v suterénu) a upřímně by tam byl asi celkem na h..... kdyby třeba zrovna začalo hořet od tý zásuvky, která je hned u dveří :nevim: Jsem hrozná, dnes vnoci jsem vůbec nespala. Do čtyř jsem pořád poslouchala, jestli někde zas nejiskří a od čtyř jsem krmila malou a pak šel přítel do práce, takže jsem „krásně“ vyspalá :pankac: Holky, vy, co máte ten hlásič kouře, jaký máte?? Na netu je toho mraky, ale vím prd jaký bych měla shánět :?: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.4.11 13:59

Máme ten Pyrocon,či jak se to jmenuje.Před léty vyhořel vedle ve vchodě byt,a od té doby ho máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
27.4.11 14:31

protože doma topíme v krbových kamnech, tak hasičák máme v obýváku :-D a v prípadě akutní potřeby bych s ním mohla uhasit i elektriku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
27.4.11 15:36
momi33 píše:
Máme ten Pyrocon,či jak se to jmenuje.Před léty vyhořel vedle ve vchodě byt,a od té doby ho máme.

teď mě napadla taková blbina.. co když se třeba něco v kuchyni připálí, začne to taky hejkat :?: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný