Kuchyně Oresi – jaká je kvalita a cena?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1219
26.4.11 20:58

Kuchyně Oresi

Holky, máte některá zkušenost s kuchyněmi Oresi? Jak jsou na tom s kvalitou a cenou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
26.4.11 21:02

S kvalitou neporadím, protože nakonec ji nemáme. Ale když jsme si nechávali dělat nabídku, dostali se na stejnou nebo vyšší cenu než jiné kuchyňské studio, které navíc na mě působilo seriózněji (třeba už jen tím, že za „normální“ se brali zásuvky s dojezdy, lepší panty atd.). V Oresi to vypadá v letáku levně (metr linky jen za xx korun), ale pak v tom není to a to a cena se nakonec vyšplhá vysoko. Taky nemají takový výběr dvířek. Ale když si člověk z nich vybere, tak mu to vadit nemusí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
26.4.11 21:27

Ahojky,my jsme taky původně od nich chtěli kuchyn.Nechali jsme si udělat grafický návrh a cenovou kalkulaci a zašli jsme s tím za místním truhlářem.Ten nám řekl,že se do stejné ceny vejde také a z kvalitnějších materiálů,s dojezdovými šuplíky (které byli u Oresi za příplatek)a i s dopravou a montáží (u Oresi byla montáž loni placená zvlášt jiné firmě,nevím jak je to ted :nevim: ,ale bylo to navíc 8.000,–)Na netu jsme našli spoustu negativních ohlasů na Oresi,kuchyně jsou prý nekvalitní,špatně se reklamují a trvá to dlouho,než se reklamací začnou vůbec zabývat.
Takže za mě radím,zkusit nějakého soukromého truhláře.Za pokus to stojí.My si nakoupili spotřebiče za dobré ceny na netu a on nám je v pohodě nainstaloval.Oresi mělo spotřebiče předražené,ale myslím,že nebyla povinnost si je u nich kupovat.
Tak držím palce,at vyberete dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
26.4.11 22:13

Ja bych do Oresi nesla :pocitac:

Mam od nich kuchyn 6 let a moc neverim tomu, ze se nejak extra zlepsili v kvalite. Polsky vyrobek bude vzdycky POLSKY :zed:
Kdyz pominu problemy pri montazi (neschopni monteri), tak dalsi vec - po dvou letech se mi zacaly olupovat skoro vsechny dvirka. Bylo mi receno, ze o tom problemu vi a ze mi to uznavaji do zaruky, protoze meli spatnou serii. Po nekolika mesicnim cekani a urgencich mi vsechny dvirka vymenili. Ovsem loni se mi zase nektery dvirka zacaly loupat :evil: Uz jsem si rikala, ze na to kaslu, ale nakonec jsem tam zasla. Prisli monteri, vsechno pomerili a momentalne cekam na vyjadreni Oresi…jestli vsechno zase vymeni nebo co bude :cert:
Takze po tehle zkusenosti uz Oresi urcite NE!

Jo a mne truhlar rekl to, co SuzeG…ze do ceny Oresi by se vesel taky! (ovsem to uz jsem par let mela doma toho rozpadaciho smejda :evil: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.11 22:25

Naši maj už 3 roky vypadá skvěle a luxusně.Já mám objednanou do nového domu a tak nedokážu říci jak to je s kvalitou,ale maj záruku prodlouženou myslím na 10 let,tak si říkám že to risknu a že kdyby věděli že to je kšunttak to nezaručí.Mám známé v oresi a říkaj že kvalita se zlepšila o 100% tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
26.4.11 22:30

Manžel je truhlář, takže to mám z první ruky, jak se rozčiluje, když jezdí co chvíli opravovat kuchyně z Oresi. Jak už bylo řečeno, je to polský výrobek z dost nekvalitního materiálu.
Na druhou stranu je to ale často levnější varianta - zvlášť pokud máte typizované rozměry a nepotřebujete nic dělat „na míru“ - tam mají snad 100% příplatky. Ještě jedna rada: Pokud už se rozhodnete pro Oresi, tam to jenom kupte a nechte si to sestavit od truhláře, ony jsou ty kuchyně levnější taky proto, že si pak účtují majlant za montáž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.11 22:47

Za montáž je opravdu ranec.Nás vyjde cca bez spotřebiču na 130 000 a to je poměrně malá takže cen mi nepřijde extra levná i když naši maj ted stejně velkou do nového domu myslím od mexx(to si nejsem jistá) za 315 000 tak možná je to opravdu laciné,ale já počítám s životností těch 10 let,pak už zase bude něco modernějšího.Mám vysokej lesk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
27.4.11 07:22

Tak my máme kuchyň sakra velkou, tak to by mě tam s montáží vyšla snad na 350 tisíc. No mám známou, její brácha je truhlář a prý dobrý, tak jestli bude schopen to udělat z takového materialu, jaký chceme, tak řekneme asi mu. Je sice fajn, že je na Oresi tak dlouho záruka, ale když si dělám novou kuchyň, tak v ní chci spokojeně hospodařit a ne každý půlrok kuchyň reklamovat :pocitac: . Moc díky za názory holky, ale velkou radost jste mi neudělaly :mrgreen: . Byla jsem téměř rozhodlá, ale po vašich zkušenostech teda ani náhodou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alca a danik
27.4.11 08:08

já bych ti poradila zajít se podívat.
A to nejen do Oresi, ale i k jiným kuch.studiím a truhlářovi.Každej ti jistě rád ukáže svoji práci.
My tedy v Oresi byli…v katalogu vše vypadolo na jedničku, ale realita byla trochu jiná. Jak již někdo zmínil, je to Polsko. Zas ta cena je krapet příznivější. :wink:
Je to ale prostě individuální, každý máme jiný nároky. A samozřejmě tu velkou roli hrajou finance. Každopádně, jestli cena nehraje roli, tak se přidávám k truhlářovi…pač ti udělá vše na míru. I truhlář ti dnes zpracuje kuchyň.návrh s vizualizací.A rozhodně lépe poradí. Ve finále i truhlář má nabídky od moderny po rustikál,lesk…atd. + Navíc truhlář ti většinou i zpracuje i dřevo a kámen, pokud si přeješ přírodní materál…Což nám řekli v Oresi, že kamennou desku nee. My byli v Oresi docela zklamaní, jak prodávající o některých věcech nevěděl která bije… :roll: …a nebo tvrdil něco, co vůbec nebyla pravda. A jak zamloval, že to je polský výrobek a ne český bylo až směšný :roll: :oops: .Nás to tedy neoslovilo.A za nás tedy Ne. My se rozholi pro truhláře. (a hlavně jednu kuch. linku made in Polsko máme v bytě…a po pěti letech je to hnus…a to si myslim, že se o ní staram hooodně) :wink:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
27.4.11 08:12

Tak já mám od nich zatím kuchyni objednanou, takže s kvalitou zatím nemůžu posloužit. Zatím jsem spokojená, jednání v naší pobočce je bez problémů, udělali nám návrh, hodně poradili, jelikož to byla naše první kuchyně a my neměli vůbec představu.
Nakonec máme celkem velkou kuchyni za 60 tis., což všude jinde srovnatelná byla cca o 10tis dražší, někde o víc. A mají prodlouženou záruku, což je fajn. Osobně tu kuchyni chci jen po dobu, kdy budou děti malé. Až trochu vyrostou a přestanou demolovat, rozhodně chci jinou :mrgreen: Takže to, že možná nevydrží xx let jako nová, mi tolik nevadí.
Další plus je to, že si od nich můžeme vzít čistě jen nábytek a smontovat si to všechno sami. Dostaneme stejnou záruku a sestavíme si to pečlivě sami, nebudeme se rozčilovat s montéry, kteří to odfláknou - bráchova zkušenost z jiného kuchyňského studia, musel si spoustu věcí dodělávat sám, i když montáž zaplatili :roll:

• Citovat
  • Upravit
1219
27.4.11 08:15
alca a danik píše:
já bych ti poradila zajít se podívat.
A to nejen do Oresi, ale i k jiným kuch.studiím a truhlářovi.Každej ti jistě rád ukáže svoji práci.
My tedy v Oresi byli…v katalogu vše vypadolo na jedničku, ale realita byla trochu jiná. Jak již někdo zmínil, je to Polsko. Zas ta cena je krapet příznivější. :wink:
Je to ale prostě individuální, každý máme jiný nároky. A samozřejmě tu velkou roli hrajou finance. Každopádně, jestli cena nehraje roli, tak se přidávám k truhlářovi…pač ti udělá vše na míru. I truhlář ti dnes zpracuje kuchyň.návrh s vizualizací.A rozhodně lépe poradí. Ve finále i truhlář má nabídky od moderny po rustikál,lesk…atd. + Navíc truhlář ti většinou i zpracuje i dřevo a kámen, pokud si přeješ přírodní materál…Což nám řekli v Oresi, že kamennou desku nee. My byli v Oresi docela zklamaní, jak prodávající o některých věcech nevěděl která bije… :roll: …a nebo tvrdil něco, co vůbec nebyla pravda. A jak zamloval, že to je polský výrobek a ne český bylo až směšný :roll: :oops: .Nás to tedy neoslovilo.A za nás tedy Ne. My se rozholi pro truhláře. (a hlavně jednu kuch. linku made in Polsko máme v bytě…a po pěti letech je to hnus…a to si myslim, že se o ní staram hooodně) :wink:

Nám by to ten kamarádčin bratr udělal i trošku levněji, že jsme známí. Aspoň říkal :-P . Tak si myslím, že to ani dráž nevyjde. Strašně se mi líbí tahle, myslím tu barvu http://www.kuchyne-oresi.cz/…a-sorano.php, tak snad by to byl truhlář schopen udělat. a vůbec se mi teda u Oresi ani nelíbí, že montáž se platí zvlášť, hlavně taková pálka :cert: . A připlácet si tolik peněz za šuplíky s dojezdem…dojezdy jsou pro mě samozřejmostí :lol: . Cenu samozřejmě řešit musíme. Kdyby se jednalo o rozdíl 1000kč, tak je mi to teda jedno, ale když je to někde rozdíl v desítkách tisíc korun :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
27.4.11 08:15

My si ji nechali u Oresi nakreslit, ale maji vse typizovane a je treba neresitelnej problem vyska linky - maji jen 2 na vyber a pres to vlak nejede. Stejne jako rozmery, kdyz tam x cm prebyva, jen to prekryjou bez vyuziti :evil:
Takze jsme si nasli mensi kuchynskou firmu, ktera nam dala jeste lepsi cenu nez Oresi a mame ji presne na miru do posledniho centimetru. Mmch kuchyn mame za 65 tisic bez spotrebicu, se spotrebici asi za 115 tisic. A to je rohova v baracku, nic malyho :wink:
Ono si clovek mysli, ze Oresi je levna, ale fakt staci poptat par mensich firem a clovek zjisti, ze srovnatelnych firem, ne-li levnejsich, ktere narozdil od Oresi vyjdou zakaznikovi vstric, je spousta :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
27.4.11 08:16

A můžete doporučit nějakou levnější, kvalitnější, prostě přijatelnou firmu :nevim: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.4.11 08:48

A ještě jsem chtěla napsat, že moje sestřenice si nechala taktéž udělat návrh v Oresi, donesla to k truhláři, maličko to upravili na míru a má kuchyni nádhernou a přijde mi taková víc bytelná, ale možná je to jen dojem. Vypadá úplně stejně jako v katalogu :lol:

• Citovat
  • Upravit
9066
27.4.11 09:33

Zalezi odkud jsi, ja mam kontakt na malou firmu s vybornyma cenama, ale delaji jen u nas v Hradci Kralove, bo jsou to fakt jen 2 lidi :wink:
Treba poradi nekdo z okoli Tveho bydliste :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný