Kuchyně Oresi – jaká je kvalita a cena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
samsunk pavel
22.3.13 16:13

Michallll

Ahoj, pořád samej truhlář říkal apod…

Jen by mě holky zajímalo, jak se ti vaši stolaří postavi k reklamacím:) Oresi má 7 let záruky. Jasně, chápu, že stolař, aby získal kšeft, tak vam naslibuje taky hory doly 15 let záruky, pak ho někde srazi auto, položí živnost, stane se mu úraz a komu se dovoláte?:) Taky jsem se dočetl o kvalitě materiálu-máte snad papirově doložené odkut ten vás stolař bere material?:) Jestli je to rakousky egger, panty a pojezdy od blumu, foliovane dvířka z čr, které se nemohou odlepit:D apod nebo ma lamino taky někde od kamošu z polska?:) Odkut si myslíte, že máte ty vaše konferenčni stolečky a obyváci stěny?:) To, že vám stolař uděla např šuplíky 86,3 místo zmiňovaných typizovaných skříni je sice fajn, ale sežene vám do něj potom příborník?:) Já sám jsem stolař, prošel jsem si, jak výrobou, tak prodejem, tak jen píšu své zkušenosti se stolaří vůči zákazníkum. Někdo nadáva na Oresi, někdo na jiné kuchyňské studia, někdo na stolaře, všude je něco…:)

• Citovat
  • Upravit
7397
29.3.13 13:17

„náš“ stolař toho má opravdu hodně, ale není problém se s ním domluvit. Všechno nám udělal tak kvalitně, že se stejně starou kuchyňskou linkou od Oresi se to nedá srovnat a myslím, že ani rekamovat nebudeme muset. V ložnici se mi odlepila taková lišta, co kryje uříznutou část-nevím, jak to přesně popsat, ale to bylo mojí vinou, dal nám novou a ještě spoustu navíc, přilepím si ji sama-se žehličkou to umím :mrgreen: (navíc to k nám má docela daleko)navíc nemáme skříně ani sešroubované k sobě a fakt drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marell
1.4.13 00:09

Díky truhláři :-D

Když chtěla máma novou kuchyň, tak jsem se do toho vložil, protože mi bylo jasné jak tohle dnes chodí. Většinou ve stylu dejte zálohu, bude to stát tolik a tolik, nakonec se stejně najdou vícepráce, protože je zeď křivá atd. Oběhl jsem pár truhlářů, kteří to namalovali tužkou na papír. Jeden mi řekl rovnou bězte do Oresi oni to nakreslí a já to pak vyrobím. Samozdřejmě, abych se s nimi tam nevybavoval, že to jsou šmejdi. Celkem mi tam pěkně poradili, tak mi to nedalo a zeptal jsem se, kde to vyrábí, že jsem slyšel špatné recenze na jejich kvalitu. Rovnou řekli, že se to vyrabí v severním poslku (zjistil jsem, že část výroby zde probíhá i pro ikeu). Nacenili mi to i s pár doplňkama co jsem si hned vybral a viděl jsem každou položku, kolik co stojí. Šuplíky levnější nebo dražší, ne za příplatu, prostě si vyberete. Já bral levnější kovaní Blum s doživotní zárukou (nemá dobrždění). S kalkulací jsem naběh k truhláři a on, že prej za 40tis. v pohodě, ale od Oresi jsem měl 30tis. tam se prý nedostane, ale ať to neberu, že se to rozpadne a pomluvil úplně všechno. Bylo vidět, že prostě chce kšeft. Doplňky si opět můžu skočit koupit do Oresi. No protože jsem to chtěl opravdu levně, šel jsem to tam koupit celé. Vytáhli ještě montáž 5000,–, což mě trochu zarazilo, ale furt levnější. Řekl jsem, že mám u truhláře levnější nabídku a musím to promyslet. Slečna hned, že mají garanci nejnižší ceny, trochu přetahování a montáž jsem zvládnul sám…konečná cena 25tis. Linka 4mx2m, 2m pod oknem zúžená plocha na 40cm. Když jsem chtěl kuchyň dovést zavolal jsem pouze na dispečink a do 14 dnů jsem jí měl doma. Věřte nebo né, ale neměl jsem žádnej problém, žádná reklamace, kuchyň mám přez rok, jediné co jsem musel udělat dotáhnou znovu panty, když se kuchyň naložila a sedlo si to. Díky tomu truhlářovi je mamka spokojená a nedá na kuchyň dopustit. Když truhlář potřebuje práci, tak vám toho nakecá, nikdy nevíte co vytáhne na místě a začne si vymýšlet vícepráce. U Oresi jasná nabídka dopředu a o truhlářích ani poznámka, jen že oni jeho produkt neznají, ale na vlastní jsou držiteli certikátů kvality (všechny jsou na jejich stránkách) Přidávám fotky, klidně vám sem dám i fakturu za kuchyň. :dance:

• Citovat
  • Upravit
7397
1.4.13 13:33

marell pěkná kuchyň :mrgreen: máme úplně tu stejnou, jen bez té rampy s osvětlením. Po dvou letech jsem ji taky ještě chválila, po třech a teď i víc se to změnilo, korpusy se začaly kroutit a odlepovat, protože to není zřejmě lepené, tak až budete mít kuchyni nějaký ten rok, tak uvidíte, jestli drží pořád nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marell
1.4.13 16:39

Lenula

Já to spojil samořeznými vruty. V místech, kde to není vidět. Kdybych to chtěl slepit, tak se to může slepit. Pokud myslíte skříně k sobě, jinak korpusy mají předvrtané konfirmanty a kolíky. Nechci to tvrdit, ale pokud by mi to šli montovat lidi z Oresi a já se s nimi domluvil, že bych chtěl skříně slepit, tak přece připlatit za trochu lepidla se mě vyplatí, když to chci. Jak řikáte ukáže mi to teprve čas, ale za mormálních podmínek v místnosti lamino deska těžko něco udělá, hrany nebo dvířka by se mohla rozlepit. Počkám si na výsledek, vím že se nejedná o luxus, prostě to co jsem chtěl, za dobrou cenu. Jenom se chtěl říci, že když někdo něco dělá, tak by vám měl říci proč to je dobré, ale jednoduší je pomluvit konkurenci. Je levná, protože lamino je z Polska, když ani neví kde se vyrobilo to jeho!(samozdřejmě je spousty jiných, kteří znají svůj sortiment, pouze moje zkušenost). Ovšem, kdyby jste lidi chtěli kuchyň vyšší třídy jděte tam kde ji opravdu mají. U elektroniky by se dalo říci, poměr cena výkon.
Pokud chcete pomoci ostatním co se rozhodují, dejte sem nějakou tu fotku, jak kuchyně vypadá po několika letech. Všíchni co budou nespokojení napíšou pomluvy a barvitě to popíší, ale pochválit to uý se nikomu nevyplatí, také proč.

• Citovat
  • Upravit
7397
1.4.13 19:36

Já jsem si říkala, že je všechno ještě normální, ale když jsem si přečetla diskuze, tak mi došo, že asi není. Myslela jsem si, že máme prostě smůlu, že dovezli jiné skříňky, než měli, že některé chyběli, že se jim rozbil šroubek s takovým držákem(nevím, jak se to jmenuje)co drží skleněnou výplň a pán mi oznámil, že jiný nemá(to jsem netušila, že i šroubky dostávají na počet :roll: )Ale když to čtu, tak to není asi jen naše smůla. Pokud si pamatuju, tak na začátku diskuze jsem chválila, ale už se to nějak změnilo :( Nemyslím slepené k soběmyslím dvířka od skříněk, prostě to dřevo-folie nebo co toje, prostě ten vzor dřeva se začal odlepovat od té dřevotřísky nebo co je pod tím, takže když skříňky otevírám, tak o to vždycky zavadím rukou, taky desky, kterýma končí linka, ze stran se začaly odlepovat, jak kdyby v tom to lepidlo vyschlo a tím pádem se to musí nechat znovu ohranovat :(

Já jsem za kuchyň nechtěla utratit 100 tisíc, ale jak se budeme stěhovat, tak si připlatím a nechám si udělat kuchyň od stolaře, co nám dělal ložnici, kterou jsem si sama navrhla a na nějaké pomluvy nedám, raději si sama zjistím, co a jak, kde se vyrábí, odkud dováží, co používají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.4.13 08:40

:( v neděli jdem do Oresi naplánovat kuchyň, ale jak to tady tak čtu tak jsme zřejmě nezvolili dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zaměstnanec ORESI
9.4.13 08:37

NEDOPORUČUJI

Zdravím všechny.
V Oresi jsem pracovala přes 3 roky a nakonec jsem sama odešla a to i v této těžké době. Nemohla jsem se dívat na to jak se lidem lže.
Můžu dosvědčit z vlastní zkušenosti. Loupou se hrany, prohýbají se dvířka. Kdo si dá drátěný program do potravinové skříňy je 70% pravděpodobnost, že se mu vytrhne. Některá madla reznou ve spojích. Nejvíce model 1585, často se stává že madla označená C2100 Vám dojdou ve 2 - 3 odstínech a dokonce tvarech - některá mají koncovky kulaté, některé hranatější. 100% jde o Polskou výrobu, i když se ohánějí materiálem od firmy Egger. Berou ale slabší lamina než z jakých to dělají ostatní kuchyňská studia. Světla dodávají v té nejlevnější kvalitě ale nechávají si je zaplatiti jako ta nejlepší. Na montéry jsou neustálé stížnosti. Často se stává, že nedodají celou kuchyň ve slíbeném termínu a musí se čekat na dokompletaci. Jedinou příjemnou věcí tam je to, že mají 7 letou záruku na kuchyně, pokud se ale k věci postaví pozitivně a neřeknou, že jste si to zničili sami.
Když jsem tam nastoupila čekala jsem víc ale je to firma tipyckého čecha. Levně koupit, draho prodat a co nejvíc na všem vydělat. Kvalita jde stranou.

• Citovat
  • Upravit
Maylie
29.5.13 19:27

Já si nemyslím, že by se dalo soudit dle špatných komentářů na internetu. Přece jenom, kdo bude něco veřejně řešit a sdělovat ostatním své názory? Ten, kdo je naštvaný nebo ten, kdo je spokojený? Myslíte si, že ten, kdo je spokojený, jde k internetu a založí diskuzi, jak je rád, že koupil tohle a tohle a že to všem doporučuje?

Máme kuchyň z Oresi teprve chvíli a s dělníkama, co tu byli jí montovat, nebyl sebemenší problém, na vše se ptali, jak přesně to chceme, se vším poradili, i přidali nápady na dokončení rekonstrukce kuchyně. Problém vidím spíš v poradci v Oresi, většinu nápadů nechal na nás, s ničím zajímavým nepřišel, takže jsme si defacto kuchyň navrhli sami, on nám jí jen nacenil a ještě spočítal špatně dojezdy a dva nám chyběly. A pak cena montáže a dovozu - ta mi vytřela zrak (skříňky za 40 + montáž za 10). V neposlední řadě pak nabídka elektrospotřebičů, kde prý garantují nejnižší ceny, jenže původní ceny musí být nejspíš výmyslem bezmozka a na internetu se kolikrát dají najít ceny nižší.

Jak je tu už napsáno výše - ne pokaždé je soukromý truhlář lepší, než velká renomovaná firma s certifikátem kvality. Už jen kvůli případným pozdějším nesrovnalostem.

• Citovat
  • Upravit
603
30.5.13 14:56

Ahoj, my kuchyň od Oresi máme a žádný problém jsem neshledala, cena mi oproti jiným přišla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavča Šimková
24.6.13 12:27

Dotaz

Zdravím všechny,
po pravdě, přečetla jsem tu všechny komenty a jsem z nich dost rozhoz :) My totiž už také máme domluveno vypracování návrhu včetně kalkulace a zítra chci jít platit zálohu. Známého truhláře nemáme, takže bysme museli pouze tipovat podle jména, což by asi nebylo to pravý ořechový. I když, jednoho jsem kdysi znala, byl to můj bývalý kolega, který nám tvrdil, že pracoval v Německu přímo v truhlárně na kuchyně. Dohodli jsme se s ním a spokojenost minimální, spíš obráceně. Ale to by bylo na dlouhé vyprávění. Každopádně vím, že tuto přímo odfláknutou kuchyň máme dodnes, vyrobenou také jen z levného lamina, přežila dvoje stěhování (je jí už nějakých 18 let). Teď tedy chceme novou a co jsme objeli dvě studia Oresi (v Brně a Žďáru nad Sázavou), tak se nám vystavené líbí. Abych se ale dostala k tomu dotazu. Chci se zeptat, jak moc je náročné, pokud bychom se rozhodli smontovat sami. Přivezou linku vysloveně po deskách, nebo po skříňkách? Docela mě tu zarazilo v komentech, že je údajně montáž od nich jednak na dlouhé lokte a jednak poměrně drahá. Děkuju za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
24.6.13 12:54
@Pavča Šimková píše:
Zdravím všechny,
po pravdě, přečetla jsem tu všechny komenty a jsem z nich dost rozhoz :) My totiž už také máme domluveno vypracování návrhu včetně kalkulace a zítra chci jít platit zálohu. Známého truhláře nemáme, takže bysme museli pouze tipovat podle jména, což by asi nebylo to pravý ořechový. I když, jednoho jsem kdysi znala, byl to můj bývalý kolega, který nám tvrdil, že pracoval v Německu přímo v truhlárně na kuchyně. Dohodli jsme se s ním a spokojenost minimální, spíš obráceně. Ale to by bylo na dlouhé vyprávění. Každopádně vím, že tuto přímo odfláknutou kuchyň máme dodnes, vyrobenou také jen z levného lamina, přežila dvoje stěhování (je jí už nějakých 18 let). Teď tedy chceme novou a co jsme objeli dvě studia Oresi (v Brně a Žďáru nad Sázavou), tak se nám vystavené líbí. Abych se ale dostala k tomu dotazu. Chci se zeptat, jak moc je náročné, pokud bychom se rozhodli smontovat sami. Přivezou linku vysloveně po deskách, nebo po skříňkách? Docela mě tu zarazilo v komentech, že je údajně montáž od nich jednak na dlouhé lokte a jednak poměrně drahá. Děkuju za odpovědi :)

Linku přivezou po deskách, jednotlivé skříňky musíte smontovat sami. Což je asi ten nejmenší problém. Horší je, že přivezou pracovní desku popř. zádový panel jako kus, musí se jednak seříznout na požadovanou velikost a jednak vyříznout otvor pro dřez a varnou desku ;) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Pavča Šimková
24.6.13 13:15

Děkuju, Madi :)
Tak to asi fakt necháme na nich a potom se tady podělím i o svou zkušenost. Jsem teda i zvědavá, jestli to budou řezat přímo na linoleu v kuchyni. Snad si pod sebe aspoň něco dají :)

• Citovat
  • Upravit
Karel P
25.6.13 13:58

Ahoj, já byl nejdřív taky v Oresi a už od pohledu to byl hnůj. Kuchyň bych si tam fakt nekoupil, už jen to nesoplidní jednání, že před podpisem vybalí další cenu k zaplacení za montáž. Předtím o tom vůbec nemluvili.
Koupil sem si kuchyň od Hanáka, a jsem spokojenej. Mám jí už 3roky a žádnej problém, ani dvířka sem zatím nemusel štelovat.
Navrhli, zaměřili prostor, dovezli, namontovali a vše o. k. To zaměření je myslim důležitý, pokud máte složitej nebo křivej prostor. Za rozměr pak ručí oni. Nic mi doma neřezali, vše už měli připravený i skříně smontovaný. Pohoda.
Takže doporučuju.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
26.6.13 06:24
@Pavča Šimková píše:
Děkuju, Madi :)
Tak to asi fakt necháme na nich a potom se tady podělím i o svou zkušenost. Jsem teda i zvědavá, jestli to budou řezat přímo na linoleu v kuchyni. Snad si pod sebe aspoň něco dají :)

jo tak to nevím :-) to záleží na firmě, oresi sama to nemontuje, má na to smluvní firmy.. a na ty dost lidí nadává :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný