Kuchyně Oresi – jaká je kvalita a cena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
26.6.13 07:26

S manželem jsme si postavili domeček a veškeré vybavení jsme kupovali nové. Kuchyňskou linku máme z Oresi, bála jsem se to že to je Polský nábytek, ale upřímě do obýváku jsme si koupily nábytek z Německa a když jsme ho rozbalili tak jsme se nestačili divit, nic nesedělo, vše udělané lacině, předvrtané díry byli mimo atd… Manžel dělá ve stavební firmě jako stavbyvedoucí, staví novostavby v Praze a mimo to vidí v bytech jak se montují kuchyně od různých značek a sám řekl, že v tom není rozdíl. Když jdou do těch samých bytů dělat nějakou rekonstrukci nebo opravu s odstupem času a vidí v jaké stavu jsou kuchyně od truhláře…My jsme zatím s kuchyní velmi spokojeni. Máme velkou kuchyň a stála nás hodně přes 100 tisíc, nechali jsme si jí montovat a manžel si vše ohlídal. Pánové byli ochotný a ve všem vyšli vstříc ( co si manžel vymyslel, asi taková pracovní deformace) Nemůžu říct, co bude třeba za 5 let, ale jak tu už někdo psal, kdo vám dá v dnešní době 7 et záruku??? Truhlář těžko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavča Šimková
26.6.13 10:20

Děkuju za další názory. Už jsme ve fázi objednávky. Závoz a montáž by měla proběhnout na konci září, to jsme si sami určili. Máme i kontakt na technika, který zaměří a poté bude montovat. Zaměření chceme co nejdřív. Tak snad vše bude ok. Názor Karla P. o hnoji mě trochu dostal, já mám představu o hnoji trochu jinou, ale budiž, beru, že každý má právo si říct svoje :D A i za něj děkuju. Co se týče té montáže, pevně věřím, že když se předpřipravíme s kartony a folií na zemi, bude vše dobré. Pokud ne, určitě to tady taky zmíním :) prozatím se loučím a držte palce ;) Dík.

• Citovat
  • Upravit
Pavča Šimková
26.6.13 11:18

Ještě přidávám pár fotek z naší objednávky, až bude reál, hodím pro porovnání taky. A ještě dovětek: Zatím se zástupcem firmy nemáme jediný problém, je vstřícný, příjemný.. tak uvidíme, co dál :D

• Citovat
  • Upravit
88
26.6.13 11:34
@Pavča Šimková píše:
Ještě přidávám pár fotek z naší objednávky, až bude reál, hodím pro porovnání taky. A ještě dovětek: Zatím se zástupcem firmy nemáme jediný problém, je vstřícný, příjemný.. tak uvidíme, co dál :D

Máte to moc hezké.
Ještě doplním, původně jsme měli objednaný dvířka na myčku s panelem. Jenže pak jsme koupili úplně jinou myčku, kde měli být celá dvířka. Jenže přišlo se na to až při montáži, nebyl problém zavolalo se do Oresi a hned druhý den nám je přivezli, rozdíl ceny se dorovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
26.6.13 11:42

A co se týče montáže, nám kuchyň montovali dva chlapi 3 dny. Bála jsem se že třeba poškrábou novou dlažbu nebo tak něco. Je mi jasný že asi záleží na koho člověk narazí ( ale to je ve všem ) překvapilo mě, že byli opatrní, stále si pod sebe něco dávali, kartony pod skříňky a když končili vše si odvezli sebou, dokonce i když vrtali tak rovnou vysávali :lol: Takže já na montéry nemůžu nadávat :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
26.6.13 11:50

Tak my jsme si nechali delat navrh v Oresi. Pani velmi mila, sympaticka, vstricna, proste super. Navrh jsme zrealizovali. Mohli jsme si taky vybrat kdy nam kuchyn privezou. Dostali jsme slevu 15 tisic a kuchyn nas vysla na 68 tisic. Kuchyn mame pres dve steny, takze mala zrovna neni. A jsem odpurce modernich kuchyni, takze mame rustikal. Za montaz chteli 12 tisic, tak jsme si to montovali sami. Manzel sam a s pracovni deskou mu pomahal kamarad truhlar. Jinak jedno sklo bylo kraple, tak nam ho vymenili behem par dnu. Takze za me spokojenost urcite. Doporucuju. Brali jsme v Oresi v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavča Šimková
26.6.13 12:24

Dík za pochvalu Janík86 :) Nám bylo předběžně taky řečeno, že dva chlapi budou montovat cca 3 dny. Naplánovali jsme si tak, abychom měli dovolenou a byli u toho :) Také nám bylo řečeno, že by si po sobě měli uklidit (souhlasím s tím, že ve všem člověk může narazit na ledacos). My bereme kuchyň včetně vestavěných spotřebičů u nich, takže snad problém s dvířky u myčky nebude :) Po slevách nám včetně montáže vylezla na cca 170 000,– Kč. Ještě k ní máme stůl ve stejném dekoru (olše). Prdelko 184, také nejsem na tu současnou modernu, je vidět na fotkách, že máme vybráno taky takovou tu klasiku, jde nám hlavně o účelnost ;) Ještě si prý můžeme domluvit při zaměření případné úpravy. Jsem moc ráda, že se tu konečně ukazují i spokojení zákazníci :) Snad budeme mezi nimi taky.

• Citovat
  • Upravit
88
26.6.13 13:02

Vždycky si člověk něco najde když chce. A úplně vim jak jsi se musela cítit, když tu psali ty stížnosti. Takhle jsem jednou hledala recenze na hotel kam jsme měli jet na dovolenou ( už jsme to měli zaplacené) a když jsem to četla, tak jsem se z toho rozbrečela kam to vůbec jedeme. Pak se ukázalo, že to byla jedna z nejlepších dovolených. Takže co člověk to názor… Hlavně aby jste byli vy spokojený…
My jsme od nich spotřebiče nebrali z důvodu, že máme známého přímo ve whirlpool a na všechno jsme dostali 45% slevu. Kdo by toho nevyužil… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
26.6.13 14:38

My teda spotrebice brali taky jinde, prisly mi pres Oresi trochu drazsi. I drez jsme kupovali jinde. Ale jinak vazne spokojenost. Nemuzu si vynachvalit. A hlavne ten pristup prodavajici. Pani byla uzasna. Vsechno vysvetlila, poradila. A ne jako kdyz kolikrat nekam prijdete a vypada to ze vsechny otravujete kdyz neco chcete. :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavča Šimková
26.6.13 19:46

Janík86- s dovolenou jsem měla podobný problém jeden rok, taky podle recenzí hrůza a my byli spokojení.
Původně jsme do Oresi šli s tím, že také máme spotřebiče a dřez vybraný na netu, ale nakonec nám udělali takovou nabídku, která se nám líbila podobně (ne-li víc) a tak jsme si řekli, že vezmeme u nich všechno. Shodou okolností jsem dneska mluvila s opravdu dobrou a důvěryhodnou kamarádkou, která má kuchyň od Oresi taky a chválila včetně montérů, k nám by měli jet ti samí, takže snad to opravdu klapne. Prdelko184- prozatím máme také jen samou dobrou zkušenost, co se týče ochoty a tak. Petrusij- to, jak bude kuchyň vypadat po x letech se uvidí, těžko teď posuzovat. Každopádně, jak jsem psala už výše, máme teď kuchyň, které táhne na 20 let a už při vyrobení byla hrozná (práce odfláklá od soukromého truhláře, který mluvil o praxi s výrobou kuchyní v Německu). Ovšem od té doby, kdy jsme se snažili maximálně mouchy minimalizovat je kuchyň pořád v podobném stavu (a to jsme se dvakrát i s ní stěhovali), takže si myslím, že to je možná dost i o chování k ní :) Samo, že nic ve zlým. Možná za pár let taky řeknu, že je Oresi ne přímo hnůj, ale šunt. Ale zatím se mi tak na první pohled nejeví :)

• Citovat
  • Upravit
73
27.6.13 15:54

Ahoj Pavčo,
nemohu říct o nich jen špatné, ale prostě to není ono.
Chování při návrhu rozporuplné, nábytek na první pohled po sestavení fajn.
Ale vzhledem k tomu, že taťka je punťa, tak ta kuchyně dnes vypadá děsně.
Nicméně, jak jsem psala v předchozím příspěvku, truhlář taky není vždy 100% jistota. Když jsem viděla v Šumperku pojezd v jednom stolku - každý jinak dlouhý, čučela jsem… 8o No a šuplík vzhledem k hloubce desky zase moc krátký. :idea:
Prostě je to jak s jinými věcmi, někdy se od stejné firmy (jako třeba Oresi) zadaří, jindy ne. A holt u kuchyně, která je dražší záležitostí než třeba telefon, je to ot to víc nepříjemný.
Ale od Oresi bych to nebrala, spíš bych zkusila starou známou firmu IKEA. Ta značka Blum, co tam cpou do šuplat, je dobrá, i truhláři s tím docela dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavča Šimková
27.6.13 20:42

Ahoj Petrusijko, snad oslovuju (skloňuju správně) :) Jo, tak právě takový zkušenosti máme my s naší první kuchyní na zakázku. Dá se říct, že skoro nic nesedělo, jak mělo, lamino bylo řezáno na pile bez předřezu, takže okraje jsme zamalovávali bílou barvou štětečkem. O dalších věcech nemluvě. Souhlasím, že záleží, na koho se kápne ;) Ikea je pro nás dost z ruky, zatímco Oresi máme v místě. Co se týče návrhu, tak s tím jsme neměli sebemenší problém. Ostatní poznáme až.. Každopádně se tu potom ozvu a budu objektivně referovat :) Tak zatím ;)

• Citovat
  • Upravit
2
7.9.13 00:02

Kuchyně Oresi - spokojenost?

Dobrý den, je někdo spokojený s kuchyní ORESI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
7.9.13 06:57

@lubos2013 ahoj, mam a pouzivam 5 let a jsem opravdu mooooc spokojena, prekvapilo me to. vse funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
7.9.13 08:28

@lubos2013 já mám teda negativní zkušenost. namontovali mi jiné spotřebiče, hlídal je můj otec, musela jsem být v práci. když asi za měsíc konečně dojeli to přemontovat, tak ten pán byl ožralej jak puma. na pobočce byl kretén, se kterým se nešlo domluvit. a to já nejsem vůbec konfliktní. kuchyň mám 6 let a do dneška ji nedodělali. už jsem to dávno vzdala, naštěstí se budeme stěhovat a novou kuchyň od oresi již nikdy více. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný