Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Alčo ![]()
U koho si necháváte dělat tu kuchyni?? My jsme taky truhláře hledali a žádného nenašli ![]()
Doporučila bych manžu, vymyslela jsem si spoustu prkotin a i přes jeho protesty (představu měl úplně jinou) to nakonec šlo
Ale je fakt, že je to k vám trochu z ruky, i když do Zlína cosi nedávno dělali. ![]()
Já myslím, že malých truhlářských firem bude i u vás celkem dost a že ceny budou určitě přijatelnější než ve velkých studiích. Dneska má skoro každý truhlář v počítači program, kde společně kuchyň navrhnete, takže můžete i v 3D vidět, jak bude vypadat ![]()
Omlouvám se za vstup do diskuze, ale měla bych jeden dotaz. Kolik tak stojí ta jejich montáž linky. Taky mám od nich jednu kuchyň vyhlídnutou, ale např. Koryna je o polovinu dražší, ale montáž zdarma.
Aspera píše:
Omlouvám se za vstup do diskuze, ale měla bych jeden dotaz. Kolik tak stojí ta jejich montáž linky. Taky mám od nich jednu kuchyň vyhlídnutou, ale např. Koryna je o polovinu dražší, ale montáž zdarma.
Ahoj,tak my chtěli 4m kuchyn do L a montáž by byla za 8.000,– ![]()
Manžel říká, že si berou za montáž 10 % z ceny té konkrétní kuchyně. Tj. pokud si od nich berete i spotřebiče = máte to dražší třeba o 60.000, zvedne se tím i cena za montáž, i když kuchyň velikostně zůstane úplně stejná ![]()
Nsoci píše:
Manžel říká, že si berou za montáž 10 % z ceny té konkrétní kuchyně. Tj. pokud si od nich berete i spotřebiče = máte to dražší třeba o 60.000, zvedne se tím i cena za montáž, i když kuchyň velikostně zůstane úplně stejná
Aha, tak tohle je zajímavé. I když pokud bude mít truhlář trošku rozumné ceny tak půjdeme nejspíš k němu, máme značně atypický roh a ten by v oresi nevyřešili.
Aliik píše:
Zalezi odkud jsi, ja mam kontakt na malou firmu s vybornyma cenama, ale delaji jen u nas v Hradci Kralove, bo jsou to fakt jen 2 lidi
Treba poradi nekdo z okoli Tveho bydliste
Mě by zajímal ten kontakt na malou firmu… jsem od Jičína tak to není do HK zas tak daleko…
my máme kuchyň od Oresi 2roky a zatím super.Bydlíme v paneláku a vyšla nás kolem 30 tisíc,u koryny to bylo 90 tisíc ![]()
Nám právě kuchyně dorazila a montuje se. Zatím vše v pohodě
![]()
mám kuchyň od Oresi od února 2011 a už se odlepuje folie na dvirkách, první reklamace vyrešena do 30 dnů, chtěli prodloužit reklamační řizení až na 60 dní. Neustoupil jsem. Jsem docela zklamán kvalitou použitých materiálů. Jinak vše ostatní v pohodě.
Objednali jsme si kuchyň od Oresi, protože slíbili nám, že bude hotová relativně rychle - záleželo nám na tom, protože v tom bytě jsme už bydleli. Cenově nejsou až tak moc levné - menší linka bez spotřebičů skoro za 100 tisíc (přičemž to nebyla ta nejdražší) a to včetně slev. Hotová byla opravdu rychle - do dvou týdnů. Ale hned měli byste vědět, že montáž není v ceně, že dovoz musíte sjednat sami v Praze (pokud bydlíte jinde, třeba v Brně) a spousta takových dalších věci.
Podepsali jsme smlouvu, odborní konzultant vypadal hodně otráveně, žádná ochota nebyla vidět (na rozdíl od konzultantu studie Gabon, kde nám bohužel naprosto nevyhovoval termín montáže). Objednali jsme si dovoz, přišel technik na přeměření. A tady se to začíná…
Zjistil, že pracovní plocha (máme kuchyň do L) naplánovaná špatně, že nabídli nám do rohu poličky, které se tam vůbec nehodí, že malá skříňka na krájí linky je úplně zbytečná a je lepší tam dát jenom desku – tzv. zaslepení, stejně ten prostor nepůjde moc využit. Teda musíme to přeobjednat. Tentýž večer dostali jsme fakturu z Prahy, kde bylo napsáno, že musí být zaplacená max. 4 dny před dovozem (ten den byl právě 4.). Jeli jsme do pobočky, ta byla zavřena kvůli opravě, na jiné se to nedá vyřídit – prý zakázka je na počítači jenom na té naši. Ještě že jsme se dovolali tam, kde jsme tu objednávku udělali. Zdánlivě nám to opravili, slíbili, že to pošlou mailem – tiskárna nefungovala (samozřejmě nic nedošlo). Dovoz, montáž, technik zjistil, že chybí zaslep, několik pistů (který konzultant zapomněl dat do smlouvy), že je potřeba strnout parapetu u okna, ale on to neudělá (to nám nemohl nikdo říct předem?), že pokud chceme pracovní desku také dát pod okno, proč nám poradili, že máme objednat dva kusy, když to jde z jednoho širšího? Takže namontoval jenom půlku linky (hned jsme objevili několik škrábanců na deskách, dovezli to zabalené, takže je to asi ještě z výroby, dále šroubky jsou tak krátké, že úchyty se sotva drží, u jedné ze skříněk se vůbec nepředpokládají tlumiče). Museli jsme doobjednat chybějící díly s tím, že špatně naplánované desky vrátíme (svým autem). Chybějící věcí jsme si museli sami vyzvednout na prodejně (třeba desku dlouhou přes dva metry a širokou kolem metru, troubu atd.).
Nakonec, když už měla proběhnout konečná montáže, zavolali nám, že dnes to nepůjde, že jeden z techniků onemocněl, je tam potřeba mít dva, ale žádná náhrada není. O víkendu samozřejmě nikdo nepracuje (v první den si musel vzít volno přítel, dnes zase já, další už nedostaneme), takže přijedou ve všední den poté, jak se někdo z nás vrátí domu z práce. To jsem zvědava, jestli uděluji za půldne to, co měli by dělat celý den?
A také jsem zvědava, jak dlouho ta kuchyň vydrží. Sama od sebe je celkem pěkná (máme Sorano), ale tenhle způsob jednaní mě fakt začíná štvát. Podruhé už do toho rozhodně nepůjdeme.
Olga O tak to je drsné
My jsme teda měli toto všechno v pohodě.Typ máme uplně obyč,ale do bytu nás stála linka okolo 30 tisíc,přesně už to nevím a třeba Koryna ba nám to udělala za 90
Jinak montáž a všechno kolem bylo v ceně,dovezli,odvezli a to jsme si to objednávali v jiném městě ![]()
Ono záleží na pobočce. Ono Oresi je něco jako franchisa, takže mají značku a rámec podmínek, které jsou stejné pro všechny pobočky, ale jinak mají každé pobočky hodně svého specifického. Třeba v Klatovech nám kuchyň spočítali o hooodně levněji než na pobočce v Plzni a tam mi to i pí říkala. Že jen něco mají povinně shodného ale zbytek si pobočka dělá sama. U nás byli v pohodě, teda kromě dlouhé čekací lhůty na montáž po době závozu. Ale zatím spokojeni. ![]()
Jj, přesně tak, ono možná ve finále dle katalogu,když si to člověk spočte, tak to vyjde u Oresi dráž
…my to pak zavrhli, takže do detailů jsme cenu nesledovali.
já si pod pojmem kuchyň od truhláře vždy představovala něco jako že:výběr ze dvou typů kuchyně atak.Ve finále, když nám ruhlář přinesl vzorníky (a to jen část),tak jsme je projížděli několik věčerů
…
naopak mnohem více variabilit
Ale jak píše Madi přineseš k truhl. jakýkoli obrázek a dáte dohromady úplně stejnou variantu + vychytáte spostu dalších much…