Vyvařování pračky octem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
28.4.11 20:14

Vyvařování pračky octem

Ahoj holky,
tak jsem si tak říkala, že bych mohla pročistit pračku octem :-) Nikdy jsem to ale nedělala, tak jsem se jen chtěla zeptat, kam ten ocet lejete - do bubnu? (do přihrádky na prášek asi ne, že :lol: ). A jak velký množství - to tam vylijete celou láhev? A nalejete tam jen ocet a pračku zapnete naprázdno - na jakej program? Stačí třeba 30 minutovej? A děláte pak jednu pračku normálně s pracím práškem naprázdno nebo hned perete naostro? Jde mi o to, aby pak první várka prádla třebas nebyla od toho octu načichlá. A když jsme v tý údržbě - jak často vymejváte tu přihrádku na prášky? Já jí myla včera poprvý po roce :oops: nějak jsem předtím neměla potřebu :oops:
Děkuju za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
28.4.11 20:19

Ahoj :mavam:
Taky čistím pračku octem. Vezmu lahev octa, naleju do bubnu pračky. Já přidávám ještě sodu (hrubozrnná na praní), jednu odměrku (tu co bývá u pracích prášků). Pak zapnu pračku na vyvářku a je to. Pračku už pak normálně používám, peru naostro. Ocet používám místo aviváže, a prádlo načichlé nemám. Přihrádku na prášek vymejvám když se mi zdá špinavá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Proženu pračku na prázdno vyvářkou (možná by stačil i kratší program, ale zase nedělám to každý týden, takže mi to nijak nevadí to udělat „pořádně“), ocet naleju do všech zásobníků :lol: , hned po „čištění“ peru normální prádlo a nestalo se mi, že by načichlo. A octa dám klidně půl flašky.

Přihrádku čistím taky asi tak jednou za rok :oops: , ale je to tím, že prášek sypu rovnou do bubnu (tak nějak mám pocit, že líp vypere) a nepoužívám aviváž, která by mi špinila druhý zásobník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503

No ja bych dala na vyvarku,tech 90stupnu,asi ne tak kratky program..
Ale vim ze holky nekde psaly,ze je lepsi kyselina citronova…? :nevim:
Mmch ja to teda jeste nedelala,ale v obchodech je vice druhu octu,tak me vzdy zajimalo ktery…lihovy,jablecny,vinny.....?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
28.4.11 20:20

Ocet používám ten obyčejný, tedy nejspíš lihový :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.11 20:21
Taminka píše:
No ja bych dala na vyvarku,tech 90stupnu,asi ne tak kratky program..
Ale vim ze holky nekde psaly,ze je lepsi kyselina citronova…? :nevim:
Mmch ja to teda jeste nedelala,ale v obchodech je vice druhu octu,tak me vzdy zajimalo ktery…lihovy,jablecny,vinny.....?

Pravdou je, že na rychlovarku a jiné povrchy používám právě kys. citronovou a funguje na šutr líp než ocet, ale nemám představu, kolik bych jí musela nasypat do pračky, tak jsem to zatím nezkusila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.4.11 20:26

já teda ocet nepoužívám, dám pračku se spešl práškem naprázdno a to stačí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
28.4.11 20:30

zrovna dneska jsem zkoušela jak mi kyselina citronová pomůže s vodním kamenem (hrůza, bydlíme sotva 2 měsíce a všude je vodní kámen, je tu dost tvrdá voda), na čištění veškerého nerezu a tak mi stačilo tak půl lžičky, ale podle mě když tam nasypeš ten pytlík co prodávají (asi 200g nebo kolik to má, stál do 5 korun), tak nic nezkazíš a bude to stačit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
28.4.11 20:32

a jo, ono se to musí vyvařit :lol: tak já tam tedy naleju celou flašku octa (asi taky lihovýho, to bude určitě ten nejobyčejnější, žádnej spešl) a zapnu na 90 stupnů :-) děkuju vám holky.
Jinak varnou konvici taky vyvařuju kyselinou citronovou, ale to jen proto, že ocet nemám ráda a jsem takovej rypák, že bych ho pak z tý konvice cejtila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
28.4.11 20:33

a Monny - jakej spešl prášek tam sypeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.4.11 20:35
katule.cos píše:
a Monny - jakej spešl prášek tam sypeš?

SA8 od Amway.. a to kolikrát koukám co to z tý pračky teče za s.ačky 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.4.11 20:36

Ne, žádnej spešl ocet na to není. Taky ho používám, ale do klasickýho praní, jak už tu zaznělo. Jediný, co mi na tom nesedí je to, že lihovej ocet obsahuje i barvivo - karamel. S prádlem to ale nic zatím neudělalo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.4.11 20:52

Liju vsude kam se da dam 90stupnovy program..
Mam dotaz jak cistite rychlovarku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.4.11 21:00

.

Příspěvek upraven 31.01.14 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.4.11 21:03
meduzza píše:
kattkka píše:
Mam dotaz jak cistite rychlovarku?

Tu čistím octem, nechám to několikrát vyvařit, ale je nutné hodně větrat, aby to člověk nedýchal :wink: .

S tou pračkou a octem mám strach ho tam nalít, v návodu na pračku bylo výslovně napsáno, aby se octem nečistila :nevim: . Jak dlouho tak tu pračku čistíte?Nevyžralo to někomu z vás nějakou část pračky?

Jak si vzpomenu.nemam tvrdou vodu tak zhruba jednou za pul roku.Nevyzralo aspon o tom nevim.
Ze by dalsi tah jak vytahnout z lidi penize??nevim co by to mu ohl ocet udelat.Kor takova troska na tolik vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný