Vyvařování pračky octem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
549
4.7.12 10:02
@Kane01 píše:
Dobrý den, mám dotaz, peru na 60 ručníky, používám tekuté prací gely, občas i prášek. Suším pokud to jde venku, po utření do ručníku začně nepříjemě smrdět. Prosím pokud budete vědět nějakou radu pomozte. Zkoušela jsem i aviváž a bez výsledku. Děkuji

Taky nevím co s tím, mám stejný problém. Zkusila jsem na 60 i na 40, měnila prací prášky, zkusila gely, s nebo bez avivaze, místo avivaze ocet, koupila nove ručníky, pár měsícu dobrý pak to začalo znova, po prvním vytření zacne smrdět kdyz jsou vlhky. Má někdo radu? Co s tým?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
4.7.12 10:09

Smrdící pračku jsem řešila cca před měsícem. Nejprve klasicky - vytřít, vydrhnout, vyvařit - nepomohlo. Pak následovala anabáze s octem - chvílemi smrděl v bytě ocet, chvílemi pračka - až do obýváku. To už i drahý začal něco čichat a při jedné návštěvě záchoda (pračka stojí ve výklenku vedle mísy) usoudil, že pračka smrdí víc než on a je třeba s tím něco dělat. Rozebral filtr, vyčistil nádržku, prostě vypulíroval všechny dostupné části a otvory - nepomohlo, potvora páchla čím dál, tím víc. No zkrátím to - pomohlo až odpojení odpadové hadice a prohnání hadice Krtkem. Nevím, jak ne/šetrné k pračce to je, ale pomohlo to. Ani prádlo už není cítit, podle mě bylo načichlé z té hadice a projevilo se to vždycky s namočením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
4.7.12 10:18

@neumisa - zdravím :mavam: :mavam: užívaš si volno? :lol:
Myslim ze u nas to prackou nebude, smrdia len tie uteráky a osušky, ostatné prádlo je v pohode. Keby to bolo hadicou tak bude napachnute všetko pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
4.7.12 10:21

@janula34

no já k jinému nečuchala, jen k ručníkům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
8.7.12 23:27

Tak Krtka do odpadu zkusím, mně občas smrdí pračka, všechno ostatní, co tu kdo psal, už jsem vyzkoušela a vždycky to začne smrdět znovu (relativně brzy).

A jestli to pomůže i na ty ručníky, tak budu šťastná jak blecha, protože to mě strašně trápí. Je to hnusnej smrad, člověk se vysprchuje, je krásně čistej, zabalí se do osušky a blééé, smrdí víc, než předtím. :poblion: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MoniFl
14.7.12 11:02

Ahoj, já navštívila diskuzi poprvé kvůli radám k čištění pračky. A zjišťuji tu, že nejsem sama kdo má problémy s páchnoucími ručníky…stále peru, vyměňuji, peru, vyměňuji a smrdí pořád!! Sušením venku to není, ani sušením uvnitř - obě varianty střídám dle potřeby(v zimě zvlhčuji náš velmi suchý vzduch-pod 20% :( ) a počasí. Pračka mně nesmrdí, ale zkusím vyčistit tou kyselinou, ocet přidám potom k ručníkům. Kdybyste některá kápla na to, jak z toho ven, dejte vědět!!! Všem pozdravy a pěkný víkend. M.

• Citovat
  • Upravit
KarlaMráček
9.1.13 11:25

Ocet

Pračku na cca 95 stupnu, do bubnu nalít cca 3-5l octa nebo 3-5 kyselin citronových po 100g takže 500g na 1/2 praní nejdelší program aby se to stačilo ohřát a pak už tečou jenou sračky, s pračkou to nic nedělá, doporučuji každé 3 měsíce a ne nějakej Calgon

• Citovat
  • Upravit
15074
9.1.13 15:05

Před octem do pračky mě varoval opravář. Že to ničí nějaké hliníkové součástky. Když už, tak kyselinu citronovou a pak různé ty sody, je toho kvantum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miles777
24.2.13 17:27

ručníky...

Ahoj děvčata, taky mě tohle dost zaráželo a tak jsem vyzkoušel všechno možný i nemožný a můžu vám rovnou říct, že na to nemá vliv ani teplota praní, ani používání nebo nepoužívání aviváže a sušení taky ne (sušení venku je lepší než uvnitř, protože v ne dobře větrané místnosti smrdí ten ručník ještě před utřením). Bohužel s tím nic neuděláte. Co jsem zjistil, tak to záleží na tom, z jakýho materiálu je ten ručník vyrobenej. Mám doma nějaký dva ručníky, který jsou z nějakýho zvláštního materiálu (má málo, ale delších a silnějších vláken), a ten prostě nesmrdí ani po pátým utření. Pak mám ještě jiný, ty začnou smrdět později, ale taky začnou. A peru a suším je společně s těma ostatníma a prostě jedny smrděj a ty druhý ne. Takže nezbývá, než zjistit, co je to za materiál a ty starý ručníky vyhodit a kupovat jenom ty kvalitní… Asi jsem Vás moc nepotěšil, co? Bohužel ty dva „nesmrdící“ ručnáky nemají už etiketu, kde bych zjistil, z čeho jsou vyrobený… Když na to někdo přijdete, jaký materiály to jsou, dejte určitě vědět…

• Citovat
  • Upravit
111
2.3.13 16:52
@KarlaMráček píše:
Pračku na cca 95 stupnu, do bubnu nalít cca 3-5l octa nebo 3-5 kyselin citronových po 100g takže 500g na 1/2 praní nejdelší program aby se to stačilo ohřát a pak už tečou jenou sračky, s pračkou to nic nedělá, doporučuji každé 3 měsíce a ne nějakej Calgon

přesně tak to dělám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
6.10.14 10:03
@Kane01 píše:
Dobrý den, mám dotaz, peru na 60 ručníky, používám tekuté prací gely, občas i prášek. Suším pokud to jde venku, po utření do ručníku začně nepříjemě smrdět. Prosím pokud budete vědět nějakou radu pomozte. Zkoušela jsem i aviváž a bez výsledku. Děkuji

Me ted takhle smrdi vsechno-ztuchlinou..neda se to nosit :( pomuze, kdyz pracku vycistim octem? nevim, co delam. spatne..budu prat prvni oblecky na mimco a nechci at smrdi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.10.14 10:08

Holky, tohle mi poradil opravar: dejte do pracky tabletu urcenou do mycky nadobi a zapnete na 60 stupnu (nebo i vic) a puste naprazdno, ono to tu zatuchlinu pusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
6.10.14 10:38

@Alkelita do bubnu nebo do prihradky na prášek? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.10.14 10:40

Primo do bubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24121
6.10.14 10:46

Holky, tak já našla v prodeji čistič praček a myček. Je to takový prášek cca za 50 Kč (myslím). Kupovala jsem ho nedávno v Globusu, takže nevím jak kde jinde ho budou mít a tímto to čistím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný