Vyvařování pračky octem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5579
28.4.11 21:07

Rychlovarku kys.citronovou - nasypu ten malej pytlik, doliju trochu vody a ohreju, necham chvilu pusobit, krasne pousti :mrgreen:
Do pracky bud celou litrovku octa nebo 200g kys.citronove, na 90, dlouhej program.
Kyselinu davam i do mycky - proste to vysypu na polozenej talirek a prozenu naprazdno programem na vysokou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
28.4.11 21:10
kattkka píše:
meduzza píše:
kattkka píše:
Mam dotaz jak cistite rychlovarku?

Tu čistím octem, nechám to několikrát vyvařit, ale je nutné hodně větrat, aby to člověk nedýchal :wink: .

S tou pračkou a octem mám strach ho tam nalít, v návodu na pračku bylo výslovně napsáno, aby se octem nečistila :nevim: . Jak dlouho tak tu pračku čistíte?Nevyžralo to někomu z vás nějakou část pračky?
Jak si vzpomenu.nemam tvrdou vodu tak zhruba jednou za pul roku.Nevyzralo aspon o tom nevim.
Ze by dalsi tah jak vytahnout z lidi penize??nevim co by to mu ohl ocet udelat.Kor takova troska na tolik vody.

Taky nechapu co by to mohlo te pracce udelat :think: spis potrebuji, aby lidi kupovali jejich drahe nesmysly. Navic a tam leju ocet misto avivaze pri kazdem prani. Ale kdyz nesmis ocet tak tam nasyp tu kys.citronovou. A nesmrdi to tolik, ani pri cisteni rychlovarky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.4.11 21:30

.

Příspěvek upraven 31.01.14 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.4.11 21:33

No jinak me ani nedela vrasky pracka,ale ten sliz co je nalepenej v odtekove hadici…

meduzzo mmch me opravar pracky rikal,ze jsou ty propagovane sr*jdy k nicemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.4.11 21:35

Já přidávám ocet k prádlu, většinou k bílýmu, ale může se i k barevnýmu, je to ustálovač barev, takže potom tolik nepouštěj, navíc je potom prádlo jemnější, máme dost tvrdou vodu. Naprázdno mi to přijde zbytečný, když můžu udělat 2v1 a dávám tak čtvrtku lahve, buď do bubnu a nebo naliju do přihrádky na prášek a tím pádem do bubnu steče. Navíc prádlo po octu neni vůbec cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pumlic
28.4.11 21:37

Ahoj, taky to dělám a funguje to a je to de fakto zadarmo. Důležité ale je, abys zapla program na vyvařování, prostě aby se ten ocet smísil s vřelou, tedy co nejvíce teplou vodou, protože ve studené a vlažné to nefunguje. Normálně to liju do kastlíku, když mi začne program, vždy tak půl litru. Protože ještě následuje máchání a podobně a voda se několikrát vymění, nikdy se mi nestalo, že by mi pak další várka prádla zapáchala. A čistím tak čas od času i rychlovarno konvici, po kameni nezůstane ani stopa a to je naše voda extra tvrdá.

• Citovat
  • Upravit
30420
28.4.11 21:58

Já teda na prázdno pračku nepouštím, ocet přidávám do každého praní. Aby se mi nic neobarvilo a nemusím nic vyvářet, protože ocet je i desinfekce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pumlic
28.4.11 22:01

Možná je to dobré a hospodárné určitě. Ale já mám doma alergiky, a tedy ne že bych slyšela o alergii na ocet, ale my jsme fakt alergičtí na vše, takže bych se nedivila, kdyby vznikla nějaká alergie na ocet po té, co vyperu společně s ním :lol:
Takže já to radši zkoušet nebudu a jdu namazat jednoho z nich :-D

• Citovat
  • Upravit
24320
28.4.11 22:09
pumlic píše:
Možná je to dobré a hospodárné určitě. Ale já mám doma alergiky, a tedy ne že bych slyšela o alergii na ocet, ale my jsme fakt alergičtí na vše, takže bych se nedivila, kdyby vznikla nějaká alergie na ocet po té, co vyperu společně s ním :lol:
Takže já to radši zkoušet nebudu a jdu namazat jednoho z nich :-D

Mam doma atopika a toho se fakt neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
28.4.11 22:16
A co kdybys to třeba jen jednou vyzkoušela? Nevím no, ale já myslím, že by to vadit nemělo, ten ocet tam ani trošičku neucítíš
pumlic píše:
Takže já to radši zkoušet nebudu a jdu namazat jednoho z nich :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
28.4.11 22:57

já dávám DEKALKO a na vyvářku stejně jako do rychlovarné konvice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
29.4.11 12:18

tak půlku lahve do přihrádky na prášek i do bubnu a zapnu na 60st. (jen občas po tom co vyperu něco exra špinavého), přihrádky neumývám od té doby co jsem začala používat ocet álá aviváž do většiny prádla, předtím tak jednou do roka nebo když mi v přihrádce zůstal prášek a aviváž jsem nikdy nepoužívala

konvici taky octem nechám aspoň dvakrát přejít varem a chvilku nechat rozpustit (máme hodně tvrdou vodu) a ještě vodu přileju do kyblíka na úklid (sice víc smrdí, ale líp účinkuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.8.11 13:21

Tak já peru každou pračku s octem, dávám ho místo aviváže, ale moc se s tím všude nechlubím, někteří na mě hledí jak na blázna, dávat do prádla ocet?!?!??? :nevim: :think: Nikomu to ale nenutím a radši si myslím svoje :mrgreen: Prádlo po praní VONÍ čistotou a ne chemií, na což si potrpím víc, než na umělou parfemaci.
Pračku octem také vyvařuju, vždycky jednou za čas, jak si vzpomenu… cca jednou za 1-2 měsíce. Naleju tak půlku flašky octa do přihrádky, dám vyvářku na 90°C a je to. Jenom mě mrzí, že máme odtok zabudovaný přímo do odpadu a nemůžu vidět, co za bordel z tama teče, jestli teče :-D
Přihrádku čistím vždy po praní. Doperu a vytáhnu ju, ať uschne na vzduchu (není vlastně velice od čeho čistit, od octa špinavá není :-D ).
Tak praní zdar! :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kane01
4.7.12 06:36

Ručníky

Dobrý den, mám dotaz, peru na 60 ručníky, používám tekuté prací gely, občas i prášek. Suším pokud to jde venku, po utření do ručníku začně nepříjemě smrdět. Prosím pokud budete vědět nějakou radu pomozte. Zkoušela jsem i aviváž a bez výsledku. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
8594
4.7.12 08:56

Mě to dělá prádlo, sušené venku, příjde mi, že ten vítr a čerstvý vzduch to z toho jakoby vyfouká, takže to prádlo už není pak tak navoněné :nevim: Kdž suším doma, tak se vůně prostředků udrží dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný