Vyvařování pračky octem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21901
6.10.14 10:49

Myslim, ze by ocet urcite pomohl, skevele pohlcuje pachy, z pracky odstrani i necistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.10.14 10:58

Jo ocet nebo kyselina citronová to jsou fakt dobré čističe do pračky.
Měla jsem u nás servisáka na sušičku a tak jsem se ho ptala, jestli tyto věci způsobují gelové prací prášky a prý ano.
Prý jich většina lidí dávkuje víc než je nutné. Na dně pračky se pak tvoří takový slizký povrch, který pak zapáchá a taková pračka samozřejmě nemůže vyprat prádlo tak, aby vonělo.
Prášky se mají střidat - sypké a gelové. Po praní nechat otevřený šuplík na pračce a dvířka od pračky.

Já to tak dělám celé roky a pračka je bezproblémová!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.10.14 11:26

@berusa.m jojo, delaji to ty gelove.. ale perou proste lip.. me to tak prijde. Pomuze asi klidne i dat trochu prasku a pustit pracku na 90 stupnu. Ja normalne na 90 nic neperu.. ale ta tableta do mycky taky funguje a je to levne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.10.14 11:28

Je pravda, ze si davam pozor na davkovani gelu a zatim mela problemy s tim zapachem mamka, ktera ho asi dava vic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27894
6.10.14 20:15
@Allisenka píše:
Me ted takhle smrdi vsechno-ztuchlinou..neda se to nosit :( pomuze, kdyz pracku vycistim octem? nevim, co delam. spatne..budu prat prvni oblecky na mimco a nechci at smrdi :zed:

treba aj zistiť či nie je upchatý filter alebo neostáva voda v práčke, tá stuchne a potom smrdí všetko oprané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
24.6.25 12:51

Vyvářka s octem x bez

Ahoj
Dáváte jen vyvářku bez ničeho nebo vždy s něčím například s octem?
Peru každý týden pracovní oblečení a nevím jestli je úplně dobré každý týden vyvářet s octem abych nepoškodila pračku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
24.6.25 13:04

Je prý vhodnější kyselina citronová než ocet. Ocet může časem ničit gumové součásti. Jinak já používám přípravek na čištění pračky, zas tak často to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.7.25 11:52

Já používám čistič pračky, po octu se mi zdálo, že všechno prádlo po něm „voní“.Rozpustí nánosy i odstraní zápach, doporučila mi kamarádka, čistí s ním i myčku, kde se rozpustí i mastnota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.25 18:02
@Elčačer píše: Více

Můžu se zeptat jaký? Koupila jsem v drogerce a nic moc teda, kolem gumy jsem dočišťovala, spíš to tamzůstalo než se rozpustil ten nános

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný