Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslim, ze by ocet urcite pomohl, skevele pohlcuje pachy, z pracky odstrani i necistoty.
Jo ocet nebo kyselina citronová to jsou fakt dobré čističe do pračky.
Měla jsem u nás servisáka na sušičku a tak jsem se ho ptala, jestli tyto věci způsobují gelové prací prášky a prý ano.
Prý jich většina lidí dávkuje víc než je nutné. Na dně pračky se pak tvoří takový slizký povrch, který pak zapáchá a taková pračka samozřejmě nemůže vyprat prádlo tak, aby vonělo.
Prášky se mají střidat - sypké a gelové. Po praní nechat otevřený šuplík na pračce a dvířka od pračky.
Já to tak dělám celé roky a pračka je bezproblémová!
@berusa.m jojo, delaji to ty gelove.. ale perou proste lip.. me to tak prijde. Pomuze asi klidne i dat trochu prasku a pustit pracku na 90 stupnu. Ja normalne na 90 nic neperu.. ale ta tableta do mycky taky funguje a je to levne.
Je pravda, ze si davam pozor na davkovani gelu a zatim mela problemy s tim zapachem mamka, ktera ho asi dava vic..
@Allisenka píše:
Me ted takhle smrdi vsechno-ztuchlinou..neda se to nositpomuze, kdyz pracku vycistim octem? nevim, co delam. spatne..budu prat prvni oblecky na mimco a nechci at smrdi
treba aj zistiť či nie je upchatý filter alebo neostáva voda v práčke, tá stuchne a potom smrdí všetko oprané
Ahoj
Dáváte jen vyvářku bez ničeho nebo vždy s něčím například s octem?
Peru každý týden pracovní oblečení a nevím jestli je úplně dobré každý týden vyvářet s octem abych nepoškodila pračku ![]()
Je prý vhodnější kyselina citronová než ocet. Ocet může časem ničit gumové součásti. Jinak já používám přípravek na čištění pračky, zas tak často to nedělám.
Já používám čistič pračky, po octu se mi zdálo, že všechno prádlo po něm „voní“.Rozpustí nánosy i odstraní zápach, doporučila mi kamarádka, čistí s ním i myčku, kde se rozpustí i mastnota
@Elčačer píše: Více
Můžu se zeptat jaký? Koupila jsem v drogerce a nic moc teda, kolem gumy jsem dočišťovala, spíš to tamzůstalo než se rozpustil ten nános