Jakou postýlku pro miminko?

1095
6.10.17 20:38

Jakou postýlku pro miminko?

Ahoj maminky, budu ráda když přidáte své zkušenosti nebo odkazy na postýlky. Uvažujeme nad tím jakou pořídit a asi vyhraje tato je větší 140×70 a jde předělat na postel. Nemáte s takovým typem zkušenosti? Děkuji :mavam:
 http://www.postylky.com/…zajicek.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
6.10.17 20:44

@neria55 myslím, že postýlku můžeš koupit téměř jakoukoliv, důležitější je kvalitní matrace ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
6.10.17 20:47

Přesně tak, souhlasím s @eviku-miluna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76437
6.10.17 20:53

@neria55 myslím, že je to moc dobrá volba, ale na miminko pořiď třeba hnízdo, aby tam nebylo moc navolno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
6.10.17 20:57

Myslím, že je pěkná, dobrý, že vám dlouho vydrží. Teda pokud vaše dítě nebude kousat postýlku, jako moje děti… V půl roce okousané vršky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.10.17 21:21

Postylka je asi uplne jedno jaka bude. Ja koupila synovi uplne obycejnou, v roce a pul sem pak odmontovala bok aby z ni moh sam slezat a ted sou mu dva a pul a porad bohate slouzi :D reste spis matraci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
6.10.17 21:51

Žádnou:-).

Měli jsme ji jen na ozdobu nebo na příležitostné odložení dítěte, aby odněkud nespadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
6.10.17 21:56

Presne jak pise @stinga, vetsi postylka rovna se skoro nutne hnizdo, to minimimino by se tam necitilo dobre. Zas ale hnizdo je dobra investice tak jako tak, takze bych do toho sla klidne i v kombinaci s tou posteli, co jste vybrali. My meli jednu nejakou beznou s vyndavacima spruslema z boku, druhou tu nejlevnejsi ikeu. Je to uplne jedno. Na te levne ikea posteli je fajn, ze se z toho da s trochou sikovnosti (a pridelanim jednoho prkna) odsroubovat bocnice komplet cela a dite z toho pak ma posylku i v dobe, kdy uz by vylejzalo horem a mohlo by se mu neco stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
6.10.17 22:04

Díky za reakce, právě pořád uvažujeme jestli pořizovat větší nebo obyčejnou. Se sundáním bočnice nebo napevno, jsem úplný lajk, čekám první dítě a v okolí nemám nikoho kdo by mi poradil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
6.10.17 22:11

Ono je to asi fakt jedno-ja mam postylku jeste po mne, akorat jsme poridili novou matraci (a podle me neni ani sem potreba extra velka investice, to spis az do velke postele). Syn spal v postylce do 2,5 roku a nikdy jsme nemuseli resit sprusle, proste je tam mel a neprelizal. Pak se stehoval do velke postele (trochu nedobrovolne, ale zmakl to:-) a tam jsme mu poridili uz kvalitni matraci (ma rozsirene luzko). Jinak doporucuji mit treba i kos nebo kolebku a tu mit treba v obyvaku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
6.10.17 22:15

Pokud ano, tak určitě se sundáním bočnice, to se vždy hodí, třeba lze přirazit k posteli a usnadnit si kojení apod. Též myslím, že netřeba vrážet peníze do nějaké extra načančané postýlky, protože je možné, že v ní dítě nakonec vůbec nebude spát - nebude chtít nebo třeba zjistíš, že nechceš, aby leželo opuštěné v nějaké postýlce, když se může tulit k mamce, ale to už zabíhám do jiných témat, jen mám v okolí hodně miminek (včetně mého:-)), kde z původního odhodlání, že dítě bude spát v postýlce, sešlo, jakmile bylo na světě, protože prostě ta mateřská láska spojená s vyčerpáním z toho, že musíš několikrát za noc vstávat ke kojení nakonec dopadne tak, že máš dítko u sebe v posteli:-).

Navíc, my jsme třeba dcerku nechávali v košíku na kolečkách, kterým jsme popojížděli tam, kam jsme potřebovali, ne že by tam v noci spala (chtěla jsem ji mít u sebe), ale přes den občas ano.

Já osobně bych po zkušenosti s postýlkou fakt počkala, protože podle mě tam prostě žádné novorozeně moc nespí. Když už tak třeba košík nebo tak něco, ta postýlka je obří pro tak malé mimino a bude tam chudák jak kůl v plotě:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
6.10.17 22:15

@Strecha ano postýlka bude nastalo v pokojíčku, nebo u nás v ložnici a babička bude kupovat koš jako dáreček pod stromecek, je to prý super věc, každý to moc chválí. S tou postýlku to musíme ještě promyslet jakou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
6.10.17 22:36

Hlavní je opravdu kvalitní matrace jinak asi záleží na každém co si vybere, jak bude s dítětem fungovat.
Třeba u nás, kluci mají dva roky, v postýlkách jsou rádi, přesně ví, kdy je čas a chtějí tam…ale co začli stát, brousili si zuby :lol: okousavali ji. Obě jsme museli přišrobovat ke zdi a k podlaze, protože s nima tak verglovali, že to budilo celý dům. Šprušle máme sundavací, ale ani ted ve dvou letech je vyndavat nebudeme, protože by dělali blbosti, schválnosti…takhle je každý bezpečně ve své a všichni jsou spokojeni.
Samozřejmě to vidím ze svého pohledu dvou dětí.
Hnízda jsem si ušila dvě, pro každého jedno a nakonec jsem je dala kočkám. Dětem bylo daleko lépe zavinuté ve fleesové dečce, tak jak jsme to dělali v porodnici a různě se polohovali. Cítili se lépe zavinutí a kolem nich jsem dala ještě stočenou deku, hnízdo nemělo význam.
V postýlkách jako miminka samozřejmě trávili spoustu času, ale kdyby se mi chtělo utrácet, takový pojízdný koš by byl fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
6.10.17 22:43
@Fazulina píše:
Pokud ano, tak určitě se sundáním bočnice, to se vždy hodí, třeba lze přirazit k posteli a usnadnit si kojení apod. Též myslím, že netřeba vrážet peníze do nějaké extra načančané postýlky, protože je možné, že v ní dítě nakonec vůbec nebude spát - nebude chtít nebo třeba zjistíš, že nechceš, aby leželo opuštěné v nějaké postýlce, když se může tulit k mamce, ale to už zabíhám do jiných témat, jen mám v okolí hodně miminek (včetně mého:-)), kde z původního odhodlání, že dítě bude spát v postýlce, sešlo, jakmile bylo na světě, protože prostě ta mateřská láska spojená s vyčerpáním z toho, že musíš několikrát za noc vstávat ke kojení nakonec dopadne tak, že máš dítko u sebe v posteli:-).

Navíc, my jsme třeba dcerku nechávali v košíku na kolečkách, kterým jsme popojížděli tam, kam jsme potřebovali, ne že by tam v noci spala (chtěla jsem ji mít u sebe), ale přes den občas ano.

Já osobně bych po zkušenosti s postýlkou fakt počkala, protože podle mě tam prostě žádné novorozeně moc nespí. Když už tak třeba košík nebo tak něco, ta postýlka je obří pro tak malé mimino a bude tam chudák jak kůl v plotě:-).

Me miminko teda v postylce spi kazdou noc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
6.10.17 22:48
@zudina píše:
Me miminko teda v postylce spi kazdou noc ;)

OK:-), zřejmě se pohybuji mezi lidmi smýšlejícími spíš jako já, nicméně, hlavně, když jsi spokojená:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí