Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, budu ráda když přidáte své zkušenosti nebo odkazy na postýlky. Uvažujeme nad tím jakou pořídit a asi vyhraje tato je větší 140×70 a jde předělat na postel. Nemáte s takovým typem zkušenosti? Děkuji ![]()
http://www.postylky.com/…zajicek.html
@neria55 myslím, že postýlku můžeš koupit téměř jakoukoliv, důležitější je kvalitní matrace
.
@neria55 myslím, že je to moc dobrá volba, ale na miminko pořiď třeba hnízdo, aby tam nebylo moc navolno
Myslím, že je pěkná, dobrý, že vám dlouho vydrží. Teda pokud vaše dítě nebude kousat postýlku, jako moje děti… V půl roce okousané vršky.
Postylka je asi uplne jedno jaka bude. Ja koupila synovi uplne obycejnou, v roce a pul sem pak odmontovala bok aby z ni moh sam slezat a ted sou mu dva a pul a porad bohate slouzi
reste spis matraci ![]()
Žádnou:-).
Měli jsme ji jen na ozdobu nebo na příležitostné odložení dítěte, aby odněkud nespadlo.
Presne jak pise @stinga, vetsi postylka rovna se skoro nutne hnizdo, to minimimino by se tam necitilo dobre. Zas ale hnizdo je dobra investice tak jako tak, takze bych do toho sla klidne i v kombinaci s tou posteli, co jste vybrali. My meli jednu nejakou beznou s vyndavacima spruslema z boku, druhou tu nejlevnejsi ikeu. Je to uplne jedno. Na te levne ikea posteli je fajn, ze se z toho da s trochou sikovnosti (a pridelanim jednoho prkna) odsroubovat bocnice komplet cela a dite z toho pak ma posylku i v dobe, kdy uz by vylejzalo horem a mohlo by se mu neco stat.
Díky za reakce, právě pořád uvažujeme jestli pořizovat větší nebo obyčejnou. Se sundáním bočnice nebo napevno, jsem úplný lajk, čekám první dítě a v okolí nemám nikoho kdo by mi poradil ![]()
Ono je to asi fakt jedno-ja mam postylku jeste po mne, akorat jsme poridili novou matraci (a podle me neni ani sem potreba extra velka investice, to spis az do velke postele). Syn spal v postylce do 2,5 roku a nikdy jsme nemuseli resit sprusle, proste je tam mel a neprelizal. Pak se stehoval do velke postele (trochu nedobrovolne, ale zmakl to:-) a tam jsme mu poridili uz kvalitni matraci (ma rozsirene luzko). Jinak doporucuji mit treba i kos nebo kolebku a tu mit treba v obyvaku:-)
Pokud ano, tak určitě se sundáním bočnice, to se vždy hodí, třeba lze přirazit k posteli a usnadnit si kojení apod. Též myslím, že netřeba vrážet peníze do nějaké extra načančané postýlky, protože je možné, že v ní dítě nakonec vůbec nebude spát - nebude chtít nebo třeba zjistíš, že nechceš, aby leželo opuštěné v nějaké postýlce, když se může tulit k mamce, ale to už zabíhám do jiných témat, jen mám v okolí hodně miminek (včetně mého:-)), kde z původního odhodlání, že dítě bude spát v postýlce, sešlo, jakmile bylo na světě, protože prostě ta mateřská láska spojená s vyčerpáním z toho, že musíš několikrát za noc vstávat ke kojení nakonec dopadne tak, že máš dítko u sebe v posteli:-).
Navíc, my jsme třeba dcerku nechávali v košíku na kolečkách, kterým jsme popojížděli tam, kam jsme potřebovali, ne že by tam v noci spala (chtěla jsem ji mít u sebe), ale přes den občas ano.
Já osobně bych po zkušenosti s postýlkou fakt počkala, protože podle mě tam prostě žádné novorozeně moc nespí. Když už tak třeba košík nebo tak něco, ta postýlka je obří pro tak malé mimino a bude tam chudák jak kůl v plotě:-).
@Strecha ano postýlka bude nastalo v pokojíčku, nebo u nás v ložnici a babička bude kupovat koš jako dáreček pod stromecek, je to prý super věc, každý to moc chválí. S tou postýlku to musíme ještě promyslet jakou ![]()
Hlavní je opravdu kvalitní matrace jinak asi záleží na každém co si vybere, jak bude s dítětem fungovat.
Třeba u nás, kluci mají dva roky, v postýlkách jsou rádi, přesně ví, kdy je čas a chtějí tam…ale co začli stát, brousili si zuby
okousavali ji. Obě jsme museli přišrobovat ke zdi a k podlaze, protože s nima tak verglovali, že to budilo celý dům. Šprušle máme sundavací, ale ani ted ve dvou letech je vyndavat nebudeme, protože by dělali blbosti, schválnosti…takhle je každý bezpečně ve své a všichni jsou spokojeni.
Samozřejmě to vidím ze svého pohledu dvou dětí.
Hnízda jsem si ušila dvě, pro každého jedno a nakonec jsem je dala kočkám. Dětem bylo daleko lépe zavinuté ve fleesové dečce, tak jak jsme to dělali v porodnici a různě se polohovali. Cítili se lépe zavinutí a kolem nich jsem dala ještě stočenou deku, hnízdo nemělo význam.
V postýlkách jako miminka samozřejmě trávili spoustu času, ale kdyby se mi chtělo utrácet, takový pojízdný koš by byl fajn.
@Fazulina píše:
Pokud ano, tak určitě se sundáním bočnice, to se vždy hodí, třeba lze přirazit k posteli a usnadnit si kojení apod. Též myslím, že netřeba vrážet peníze do nějaké extra načančané postýlky, protože je možné, že v ní dítě nakonec vůbec nebude spát - nebude chtít nebo třeba zjistíš, že nechceš, aby leželo opuštěné v nějaké postýlce, když se může tulit k mamce, ale to už zabíhám do jiných témat, jen mám v okolí hodně miminek (včetně mého:-)), kde z původního odhodlání, že dítě bude spát v postýlce, sešlo, jakmile bylo na světě, protože prostě ta mateřská láska spojená s vyčerpáním z toho, že musíš několikrát za noc vstávat ke kojení nakonec dopadne tak, že máš dítko u sebe v posteli:-).Navíc, my jsme třeba dcerku nechávali v košíku na kolečkách, kterým jsme popojížděli tam, kam jsme potřebovali, ne že by tam v noci spala (chtěla jsem ji mít u sebe), ale přes den občas ano.
Já osobně bych po zkušenosti s postýlkou fakt počkala, protože podle mě tam prostě žádné novorozeně moc nespí. Když už tak třeba košík nebo tak něco, ta postýlka je obří pro tak malé mimino a bude tam chudák jak kůl v plotě:-).
Me miminko teda v postylce spi kazdou noc ![]()
@zudina píše:
Me miminko teda v postylce spi kazdou noc
OK:-), zřejmě se pohybuji mezi lidmi smýšlejícími spíš jako já, nicméně, hlavně, když jsi spokojená:-).