Jakou potřebuji kosmetiku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
kačka85
8.1.15 07:14

Jakou potřebuji kosmetiku

Ahoj holky, jsem tady nová a hledám si informace ohledně výbavičky a tak. Zvažuji co ještě všechno dokoupit. Termín mám na konci února a začínám už trošku stresovat, zda všechno stíháme Zatím máme kočárek, postýlku a taky už mám připravenou tašku do porodnice. Od našich jsme dostali monitor dechu, pár dupaček, plíny a tak. Mám ráda přírodní kosmetiku, mám s ní dobré zkušenosti, takže budu objednávat Robátko od Cannadermu (konopná kosmetika). Zajímal by mě názor zkušených maminek, co opravdu budeme potřebovat.
Je mi jasné, že se neobejdeme například bez krému na opruzeniny, nebo bez mýdla, ale co ty další přípravky? Nerada bych nakoupila něco, co nakonec nikdy nepoužijeme. Co tedy v praxi opravdu budu potřebovat. Mohly byste mi prosím napsat svůj názor ke každému z těchto přípravku? předem moc díky.

• krém na opruzeniny,
  • ochranný krém proti větru a lišejím
  • dětský krém ke každodennímu ošetření pokožky
  • dětské mléko po koupeli i behěm dne
  • dětský olej
  • dětské mýdlo
  • mycí pěna
  • dětský šampon
  • intimní gel
  • emoliens zvláčňující krém na ekzémy
  • zklidňující krém na ekzémy a svědivou pokožku

EDIT admin 9.1. 12:28 - reklama

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
8.1.15 07:27

Takových věcí nemá celá naše rodina dohromady 8o

krém na opruzeniny - ano
ochranný krém proti větru - ne, novorozence větru vystavovat nebudeš a až bude větší, bude už teplo
dětský krém na každodenní ošetření - jestli chceš, tak ano
mléko - jestli budeš mít krém, tak mliko nepotřebuješ
dětský olej - jestli budeš mít krém, tak ani olej nepotřebuješ
dětské mýdlo - ano
mycí pěna - to ho budeš pokaždé mýt něčím jiným? jednou mýdlo, podruhé pěna?
dětský šampon - na těch pět chlupů na hlavě stačí to mýdlo nebo pěna
intimní gel - stačí voda
věci na ekzém - počkej, jestli fakt ten ekzém nastane

shrnuto, za mě: něco na mytí, něco na zadeček, něco na namazání. NIc z toho nemusíš vůbec používat denně, malé miminko se nezašpiní ani nezapotí, takže okoupat stačí ve vodě, mazat taky nemusíš, pokud vysloveně nebude mít problémy. A možná se ani nebude nějak zásadně opruzovat :)

určitě je zbytečné nakoupit dopředu celou apatyku. Kup základ a když pak zjistíš, že potřebuješ něco dalšího, tak dokoupíš, v dnešní době eshopů to není problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.15 07:28

@kačka85 vše, co tu máš vypsané, jsou kraviny.. pro začátek stačí obyč krém na zadeček, jinak nic (u nás sudokrem nebo rybilka). Vše ostatní jsou kraviny, co nejsou třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.1.15 07:28

Jinak od Cannadermu jsme taky nějaké věci měli a byla jsem spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
8.1.15 07:31

Za mě je blbost kupovat dopředu i ten krém na opruzeniny, já celý darovala zase dal. Mýdlo a olej, zbytek nepotřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.15 07:33

Třeba ten strašně proklamovaný bepanthen je naprosto nanic :zed: jj, pidibalení na vyzkoušení, jinak fakt nic - nakoupíš si tuhle kosmetiku a po pár použitích zjistíš, že se Ti po tom dítě osypalo. Je to prostě hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
8.1.15 07:33

Ahoj, s kosmetikou cannaderm nemám zkušenosti, ale řekla by jsem-čím méně, tím lépe.. Přírodní kosmetiku doporučuji Nobilis Tilia, i když sama používám pro syna Hipp, líbí se mi vúňě..Pokud opravdu nechcete kupovat zbytečnosti,..v nemocnici vám dají spoust vzorkú, je možnost vybírat až podle toho..
Já pro miminko používám: •krém na opruzeniny - Bepanthen •ochranný krém proti větru a lišejím - nepoužívám •dětský krém ke každodennímu ošetření pokožky - nepoužívám •dětské mléko po koupeli i behěm dne - Hipp •dětský olej - používám pouze po baby masaži, Nobilis Tilia •dětské mýdlo - nepoužívám •mycí pěna - Hipp •dětský šampon - Hipp (od 6 měsíce) •intimní gel - nepoužívám •emoliens zvláčňující krém na ekzémy - nepoužívám •zklidňující krém na ekzémy a svědivou pokožku - nepoužívám

• od 6 měsíce sprchový gel Hipp, nepoužívám denně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
8.1.15 07:34

Nevím, jestli už jsem tak zblblá z různých chytráků tady, ale mě to přijde jako reklama… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.15 07:36
@Paoloska píše:
Nevím, jestli už jsem tak zblblá z různých chytráků tady, ale mě to přijde jako reklama… :think:

mi taky, nejsi sama. A je pak vtipný, když se dozví, že kupovat toto je zbytečnost, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.1.15 07:51

@Deniane nobilis tilia je super :palec: já postupně od nich nakupuju všechno možné :-D

@Paoloska a já už jsem zblbá tak, že mi to nepřišlo jako reklama, ale jako naivní prvomatka…měla bych emimino omezit, už mi chybí nadhled :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
8.1.15 08:02

Krém na opruzeniny - sudocrem, bepanten, pokud chceš levnější, tak rybilka
ochranný krém proti větru a lišejím - obyčejná vazelína do mrazu nebo infadolan, případě že nemrzne stačí modrá indulona
dětský krém ke každodennímu ošetření pokožky - netřeba stačí olej
dětské mléko po koupeli i behěm dne - netřeba stačí olej. Během dne jsem děti nikdy nemazala.
dětský olej
dětské mýdlo - mám používám na celé tělo maximálně 2× týdně, denně omývám jenom plínkovou oblast
mycí pěna - zbytečnost
dětský šampon - zbytečnost
intimní gel - pro mimino? Zbytečost
emoliens zvláčňující krém na ekzémy - koupila bych až pokud bude potřeba
zklidňující krém na ekzémy a svědivou pokožku - koupil abych ažpokud bude potřeba.

Já dokonce dostala doporučení od kožařky, že pokud kojím, tak není potřeba miminko denně mazat olejem, protože je pak přemaštěný. Měl skoro 2 měsíce pupínky po celým těle, jakmile jsem mazání omezila, pupínky zmizeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24118
8.1.15 08:07

Ahoj, já jsem s touto kosmetikou spokojená.

krém na opruzeniny - používám, ale jen když je pokožka zadečku zarudlá. Jinak je to dobré i pro dospělé :mrgreen:. Dokonce mi tento krém vyléčil opruzeninu, se kterou ostatní nebyly schopny nic udělat.

Jinak spíše napíšu - na dceru jsem hodně používala olejíček po koupeli, ale špinilo to oblečení, na syna skoro vůbec (syn je mladší), jen vyjímečeně. Dnes bych koupila mléko po koupeli a používala občas.

Koupala jsem jen ve vodě, nic do ní. Šampon používala až cca od půl roku a to hodně málo, spíše jsem opláchla vlasy vodou.

Jinak mám ještě „denní krém“ (http://www.cannaderm.cz/…g-8079000000), používám ho na obličej dětí, občas i na sebe.

Z přírodní kosmetiky jsem si ještě oblíbila firmu Karel Hádek http://eshop.karelhadek.eu/, jinak Nobilis Tilia nepoužívám, ale slyšela jsem o ní.

Shrnutí: z kosmetiky bych používala co nejméně, jen když je vyloženě potřeba a to krém na opruzeniny, krém na obličej, tělové mléko/olej, ale vše s rozmyslem a ne vše každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.1.15 08:27

@kačka85 meli jsme bepanthen na zadek a koupaci smes a mleko po kouoani od welledy. Vyhovovalo, stacilo. Dalsi veci jsne koupili az pozdeji, kdyz byly potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
8.1.15 08:37

Ahoj tak já na dceru používám mýdlo, olej, krém proti větru a sudocrem nebo pudr. Pokud se ti dítě hodně oprudi nejlepší je na to pudr, teda aspoň podle mě. S krémem to akorát mokva. Bepanthem jsem dcerku mazala celou v 6 nedělí. Pak jsem přešla na olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
8.1.15 08:58

@kačka85 Já do roka koupala jen ve vodě a mazala sádlem. Jendnou za čas vlásky mýdlem a to jsem měla Alverde šampon a mycí gel v jednom. Pak něco na ty opruzeniny. Toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí