Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mrkni na kulickodrahu Gravitrax. Na YouTube jsou videa. Je to taky stavebnice.
Se sevou si kluk hraje někdy. Ale víc nho bavila tak v 6, 7 letech. Teď u něj jednoznačně vede kuličková dráha gravitrax, ale základní sada je za cca 1000 Kč. Nebo různá lega, teď ideálně Minecraft.
Presne lego. Pro tak velke dite delaji pekne technics lega.
Tak ono záleží co ho baví. Každý kluk je jiný. My teď objevili stavebnice ze dřeva a je to moc pěkný. Synovi je 5 let takže spíš asistuje zatím. značka walachia a myslím, že jsou buď tak že se dělají napevno nebo se to jen skládá a dá i pak rozložit.
ale legem myslím neurazíš nikoho. I když těch 9let je už takových hraničních bych řekla.
Jedině lego… 9 let podle mě není vůbec hraničních, lego u nás jede pořád (děti 12,5, 10 a skoro 8 ).
Dekuju holky za tipy mrknu na net na kulickovou dráhu a lego ![]()
Já jsem maximálně pro Lego. Je to podle mě nejuniverzálnější stavebnice a neznám moc dětí (hlavně teda kluků), kteří ho nemají. Dobře se dokupuje, dá se sehnat kdekoliv a navíc i opravdu vydrží. My máme doma schované Lego ještě po mně (bože, už přes 30 let
) a vubec nic mu není.
Holky syn 9 let od mého přítele bude mít narozeniny, chtěla bych mu koupit nějakou stavebnici, můžete mi doporučit nějakou ne moc drahou kterou bych ho potěšila? K vánocům dostal autodrahu a autíček má mraky. Koukala jsem na stavebnici seva, jako dítko si ji pamatuji, máte sní někdo zkušenosti, jestli i v dnešní době zaujme? My sme si sní jako děti moc rádi hráli, ale dnešní děti jsou mnohem náročnější