Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pořád mi to vrtá hlavou, ty kvalitní akrylátové jsou dost drahé.. nemáte někdo zkušenost, když plechovou, tak německou Kaldewei? Záruka 30 let, cena 4-5000,– Kč… říkám si, taky mám vanu 25 let, občas škrábanec, ale díra fakt ne, že by prorezivělá, to už vůbec… dnešní Jika, je to ta „totalitní“ kvalita?
@Majdink Tak nad touhle značkou jsme taky přemýšleli ale rozměr vany co jsme chtěli by nás vyšel na 7tis a víc, takže jsme po dobu rekonstrukce chtěli něco levného pro případ že by se zničila.
Koupili jsme tedy Jiku za 1600Kč a nakonec jsme si jí nechali, protože nebyl jediný důvod k výměně. Naši měli taky plechovou skoro 25let, a přežila tři děti i kočky a psy, několik kaprů a štik
Takže za mě jedině plechovou a u Kaldewei se podle mě platí za značku, protože jsem nenašla nic v čem by mohla být lepší ![]()
@Zupa píše:
@Majdink Tak nad touhle značkou jsme taky přemýšleli ale rozměr vany co jsme chtěli by nás vyšel na 7tis a víc, takže jsme po dobu rekonstrukce chtěli něco levného pro případ že by se zničila.
Koupili jsme tedy Jiku za 1600Kč a nakonec jsme si jí nechali, protože nebyl jediný důvod k výměně. Naši měli taky plechovou skoro 25let, a přežila tři děti i kočky a psy, několik kaprů a štik![]()
Takže za mě jedině plechovou a u Kaldewei se podle mě platí za značku, protože jsem nenašla nic v čem by mohla být lepší
Já to studovala, Jika jede ca 1,8 mm smalt, Kaldewei 3,5 mm, dá se v základu sehnat za necelé 4tKč, s dalšími úpravami asi kolem 8 tKč. A záruka 30 let…
Ale to je tak vše, co vím.
Ach jo, zlatý necky na dvoře u babičky ![]()
@Majdink Jo jo tlouštku jsme taky hodně řešili, ale já jako běžný uživatel rozdíl nevidím
V pronájmu jsme měli právě Kaldewei, takže můžu porovnávat. Samozřejmě jak bude vypadat za 30 let nevím
![]()
I Jika dělá tloušťku 2,8 a 3,5 a dává taky záruku 30 let, takže pak už je to jen o značce Kaldewei nebo Jika, my jsme šli do levnější Jiky.
@Majdink taky bych šla do větší tloušťky, ale podle mně Jika taky stačí ![]()
Tak vyřešeno, v prodejnách a řemeslníci nám rozmlouvali akrylát, že je to móda a dlouhodobá kvalita nic moc, pokud nechcem vanu za 17tKč. Takže zbyl na výběr „plech“. Vyhrála to Kaldewei, 3,5 mm (kontrolováno na prodejně), záruka 30 let a cena (+ nožičky a sifon) 5tKč komplet. je těžká, váží asi 47 kg, do bytu to nesli dva a měli co dělat, ale jsme spokojení, jak s kvalitou, tak s cenou. Vám všem díky za názory.