Jakou vláčkodráhu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.12.10 15:03

Jakou vláčkodráhu?

Ahoj,chci synovi (2 roky) koupit vláčkodráhu a nevím jakou.Jestli plastovou nebo dřevěnou,na ruční pohon nebo na baterie.Poradíte kterou koupit pro začátek když nevím jestli ho to bude bavit?Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
28.12.10 15:09

kupovali jsme vloni (takže pro dvouleťáka) dřevěnou vláčkodráhu, bez jakýchkoliv samostatně jezdících vlaků, takový ten typ co má Ikea (a taky tchibo, tesco, a řada dalších..a všechny jsou kompatibilní). vláčky na pohon nemáme ani teď, podle mého je ještě brzy..
chvíli trvá, než se děti naučí spojovat koleje a tak, ale pak si vyhrajou dloouho, a i tatínkové :)
Ikea má třeba tyhle : a další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.12.10 15:40

Ahoj. Začínali jsme s dřevěnou vláčkodráhou z Ikea. Vláčky na baterie dostala Anežka až v cca 4 letech, když jsem se vrátila s malou sestřičkou z porodnice a mašinku jí dala jako od sestřičky, že už je velká holka a může mít takové hračky pro velké. A myslím, že to bylo tak akorát, byla z nich nadšená. Do té doby nevěděla, že něco takového existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
28.12.10 16:02

Také jsme začali osmičkou z Ikey, součástí balení je tam i mašinka se 3 vagonky na ruční pohon a vystačilo to dlouho, až letos donesl Mikuláš každému jednu mašinku Tomáše (rovněž na ruční pohon) a tolik mašinek už se nám na tu osmičku nevešlo, tak Ježíšek donesl velké množství kolejí a různých těch houkacích tunelů…a také 2 mašinky na baterky. Klukovi budou v lednu 4 a je z toho nadšený, hlavně tedy z té mašinky Tomáše na baterky (jo, pozor, zjistila jsem, že zatímco ty mašinky Tomášové na baterky tunely od Bria projedou v pohodě, tak ty na ruční pohon jsou větší a neprojedou pod žádným mostem, ani žádným tunelem, což je dost naprd) Dceři budou v únoru 2roky a hrozně ráda zvoní na přejezdech a houká v tunelech, ale jinak tu dráhu spíš rozebírá, takže si s bráchou hrajou na střídačku, chvíli ten a pak ten, společné hraní vždycky skončilo bitkou.

Jinak dražší jsem kupovala jen ty tunely a cinkající přejezdy…a pak ty mašinky na baterky, jinak koleje jsem brala ty cenově dostupné (Ikea, Tesco- Tesco má k tomu i silnici, auta a garáž)na pořádnou dráhu je těch kolejí potřeba spousta a u Bria bych se nedoplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baba Jaga
28.12.10 16:30

Též uvažuji o vláčkodráze a to je tedy dost blbé,že ty vláčky na ruční pohon neprojedou žádným tunelem a pod žádným mostem.Nechápu proč to tedy vyrábějí tak na prd.

• Citovat
  • Upravit
10482
28.12.10 16:34

ne, špatně to chápeš, mašinka tomáš na ruční pohon neprojede.. Ikea mašinky, klasické brio mašinky, tchibo mašinky, jakékoliv jiné, všechno to projede,.,, jedině mašinka tomáš z toho co máme se nevleze..
mašinku tomáš jsme dostali a sama bych jí nekoupila.. dítěti je to fuk, jaká je to mašinka, hlavně že se dají zapojit za sebe a vznikne dloouhý vlak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.12.10 16:37

Rozhodně doporučuji dřevo je odolnější, trvanlivější a neobsahuje jedovaté látky jaké jsou v čínských plastech, ze značek dřevěných vláčkodráh co mám ozkoušené doporučuji Bino, nebo Woody, nekupujte koleje Tesko jsou velice nekvalitní, špatné zpracování, nesedí zámky a drážky viz.

Co se týče el. mašinek do začátku bych je nekupoval a přikoupil bych je až později.

Když ho vláčkodráha nebude teď bavit, neznamená to, že ji musíte hned zavrhnout, může ho začít bavit později, ona je vláčkodráha primárně určena dětem až od 3 let.

Stáhněte si a mrkněte na seznam hraček z ČR zde, jsou tam odkazy na www stránky výrobců, v tomto seznamu je pro představení sortimentu u každého výrobce pár fotek.
http://www.okoun.cz/…eske_vyrobky
 https://www.emimino.cz/…y-z-cr-46687

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
28.12.10 20:20

Mi čtete myšlenky :mrgreen: zrovna jsem brousila po netu a koukala na ně, malému je 2 a půl, jsem ji nekupovala před vánoci kdyby ji náhodou přinesl ježíšek, ale s vláčkodráhou nedorazil
Koupím dřevěnou, to každopádně a pro začátek zkusím levnou z tesca, pěněz nenímoc a hraček co byli drahé a nehraje si s nima už máme dost. - Mám skromné dítě, stačí mu nakladač a kostky, ale tohle by se mu mohlo líbit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.12.10 23:49

Pokud si nenecháte Tesco rozmluvit zkuste sehnat ještě starší/původní Tesco variantu vláčkodráhy kde mají koleje spojovací zámky vyfrézované, ty nové koleje co jsou v prodeji poslední cca půl rok, mají zámky dolepované v podobě kuličky na tyčce a ty jsou často nalepené nakřivo a nepasují do sebe a i drážky pro jízdu vlaků jsou horší než byli, jedním slovem je to hnus a opravdu doporučuji osvědčené výrobce jako Bino, Woody, Brio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.12.10 04:56

Někdy není od věci si zajít na výstavu nějakého Klubu železničních modelářů. To je pro děti taky dobrý zážitek…
Sice to není stylem „mám to doma v pokoji“, ale je to celkem vhodné doplnění domácích hraček. Dneska nikdo nemůže mít doma všechno, při dnešních cenách a dnešních výplatách, že ano… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.12.10 15:15
ALCR píše:
Pokud si nenecháte Tesco rozmluvit zkuste sehnat ještě starší/původní Tesco variantu vláčkodráhy kde mají koleje spojovací zámky vyfrézované, ty nové koleje co jsou v prodeji poslední cca půl rok, mají zámky dolepované v podobě kuličky na tyčce a ty jsou často nalepené nakřivo a nepasují do sebe a i drážky pro jízdu vlaků jsou horší než byli, jedním slovem je to hnus a opravdu doporučuji osvědčené výrobce jako Bino, Woody, Brio.

jsem si říkala, že se muselo něco změnit, kamarádka co má vláčkodráhu déle než my, má tesco/brio/ikea/tchibo a proti tescu nic neměla.. spíš proti ikea, že ty spoje sjou plastové a jdou hůř spojovat (a i rozpojovat, a to jsme právě hodně ocenili zpočátku, když to syn akorát bořil, používali jsme téměř výhradně ikea koleje, které nezbořil při neopatrném přelézání.. )
my máme tedy ještě nějakou značku jinou, nevím jakou, prodává to tady VOG, je to něměcké.. a ty jsou dobré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavel79
29.1.11 17:54

Vláčky...

Máme doma dřevěnou dráhu s díly od Tesca i od „neznačkových“ výrobců. Brio a spol. asi budou mít kolejnice přesnější, ale upřímně řečeno ta cena je dost šílená.

Já doporučuji koupit levnější koleje (sadu se 130 kousky seženete i pod tisícovku - třeba tady ) a od značkových výrobců případně dokupovat jen takové ty „libůstky“. Protože ty mají opravdu pěkné.

• Citovat
  • Upravit
Ivi
1839
29.1.11 21:19

Mašinku bych 2-leťákovi koupila určitě na ruční pohon. Viděla jsem 3 mašinky na baterie:

• Wooden, má strašně choulostivé převody - když dítě s mašinkou popojede rukou, polámou se zoubky a přestane to jezdit. :-(
  • Tesco na dálkové ovládání - s dálk. ovládáním je náš 2,5-leťák naprosto v pohodě, ale na výhybce se do toho prostě musí strčit, jinak to nezatočí, a jsme zase u toho problému s převody. Jinak je mašinka ale SUPER!
  • Tomáš, ve vypnutém stavu má „zařazený neutrál“, takže lze s mašinkou jezdit rukou a neztrhá se to. Ale neprojede tunelama ostatních vláčkodráh. :-( A ta cena…

Pokud něco nutně na baterie, tak můžu doporučit železniční přejezd. Když tím projede mašinka, tak to samo začne blikat a houkat a z toho je malej úplně nadšenej. Pořád tam jezdí s autíčkama a závory nahoru a dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.1.12 11:06

Zdravím :mavam:
chtěla bych poradit,k Ježišku náš syn dostal vláčkodráhu z Tesca a k tomu jsem mu dokoupila mašinku na baterii Percyho,který má jezdit po včech dřevěných kolejích,no nejezdil,nebo teda hodně špatně,koukala jsem na origoš koleje od mašinky Tomáš a jsou jiné než ty z Tesca.Rozhodla jsem se mašinku prodat a koupit nový set mašinky Tomáše ale nevím jaký,dřevěný určitě ne,protože ty doplňky jsou příšerně drahé.Koukala jsem na sety Trackmaster a na Take'n'play(Take Along)Ale fakt se v tom nevyznám,poradíte?Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8460
2.6.17 11:28

Obnovuji diskusi, shanim pro 16m drevenou vlackodrahu (zatim jen tu zakladni), nerada bych za to utratila majlant, ale zde ctu, ze kvalita ikea a tesco klesla. Kupovali jste nekdo v posledni dobe? Jakou byste doporucili, aby byl dobry pomer cena/vykon? Nejde mi primarne o cenu, chci, aby byla kvalitni, ale zase ji nechci zbytecne preplacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí