Jakou VŠ a obor informatiky studovat?

14
29.12.14 17:16

Jakou VŠ a obor informatiky studovat?

Ahoj.

Chtěl by jsem se zeptat, jestli náhodou někdo neznáte nějakou dobrou VŠ s oborem informatika, kde mě toho jako lajka naučí hodně (žádné samostudium) a kde to není moc těžké (minimum matematických a fyzikálních oborů). Budu rád za jakoukoliv radu.

Váš SonyFalko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
550
29.12.14 17:20

Tak nejlepší na informatiku je Matfyz nebo FIT na ČVUT… Bez matematiky to půjde těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26257
29.12.14 17:22

@SonyFalko ja mam info, ale pokud cekas, ze te nauci ve skole hodne, tak jsi vcelku vedle. Informatika je o tom, venovat se oboru hlavne doma. Na VS ti vysvetli zaklady a fertig. VS neni prvni stupen ZS. Nevim, co umis a neumis.
Fyziku jsem nemela, matika 3 semestry, statistika asi 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.12.14 17:30

@SonyFalko Tak nám na Peďáku na oboru Informatika neustále opakují, že kdo chce opravdu studovat počítače, tak měl jít na FIT nebo FEL ČVUT.
Ale matika a fyzika je všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
29.12.14 17:40
@Teruna000 píše:
@SonyFalko Tak nám na Peďáku na oboru Informatika neustále opakují, že kdo chce opravdu studovat počítače, tak měl jít na FIT nebo FEL ČVUT.
Ale matika a fyzika je všude.

Na MFF na Informatice fyzika není :). Ale zato jsou tam mnohem horší předměty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.12.14 17:43

@White_Queen Tak my máme jak matiku tak fyziku :-D A jsou to prerekvizity snad pro všechny předměty ve 2.semestru :-D Ale mě to nijak nevadí :-)
Spíš mi přijde, že člověk, co chce studovat technicky zaměřený obor, tak by měl počítat s tím, že takové předměty prostě potká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
29.12.14 17:45
@Teruna000 píše:
@White_Queen Tak my máme jak matiku tak fyziku :-D A jsou to prerekvizity snad pro všechny předměty ve 2.semestru :-D Ale mě to nijak nevadí :-)
Spíš mi přijde, že člověk, co chce studovat technicky zaměřený obor, tak by měl počítat s tím, že takové předměty prostě potká :nevim:

Ty seš na MFF a máš fyziku? Já tam teda sama nestuduju, ale přítel jo a právě fyziku nikdy neměl.
JInak s tebou souhlasím, nechápu jak někdo může chtít jít na informatiku nebo ekonomii aby tam nebyla matika… :roll: pak se člověk nemá divit, že úroveň odborníků upadá, ale to je na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
29.12.14 17:48

@White_Queen nn, já jsem na Pedf. A fyziku máme v 1. a 2. semestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.12.14 17:53

Pokud se chceš hodně naučit a mít prakticky jistou práci, tak MFF nebo ČVUT. Ale to rozhodně nejsou školy s minimem matematiky. Vlastně bych řekla, že pokud chápeš matematické základy, a když se hrabeš víc v HW fyzikální, tak to ostatní je polívka, co se snadno odvodí a v případě syntaxe jazyků doučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.12.14 18:22

Keď sa chceš vyhnúť matematike, tak určite nechoď ma MFF, kde je matematika sakra ťažká. Na ČVUT je to trochu ľahšie, ale ani tam sa jej nevyhneš. Ďalšia možnosť je Fakulta informatiky a statistiky na VŠE alebo súkromné vysoké školy, ale tam platí priama úmera - čím viac matematiky, tým kvalitnejší absolventi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
29.12.14 23:40

Ok. Takže nejlepší je asi ČVUT. Četl jsem, že na VUT v Brně dbají hlavně na praxi.
Takžě by mě toho mohli hodně naučit. Co myslíte?

Jinak mi začíná docházet, že asi bez matematiky to nepůjde, ale nemusí byt v tom oboru informatika jako hlavní předmět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze