Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Jakou značku komsmetiky používáte pro mimča? Na začátek jsme koupila malá balení Babylove z DM, negativní rekace nebyla, teď domazáváme, tak přemýšlím jetsli vzít to samé ve větším. Koukala jsme že jak se dělá olej Aviril, který je fajn, že mají i krém a od toho samého (českého !!!) výrobce i kosmetika řada Batole. Máte to někdo ozkoušené?
Díky za rady ![]()
Ahoj, moc kosmetiky nepouzivame, koupeme ve vode, mydlem - balzamem z DM bereme jen prdelku po „dijonu“ a tak 1× tydne celou i s samponem a olejovali jsme slunecnicovym ci olivovym olejem z lekarny, ted jsem vzala taky z DM a taky vpoho. Ele budou 3mes. Nechci to moc prehanet …
jo, krem Aviril mame na zadecek na chate a jsme spokojeni. Doma mame rybi mast z lekarny, v prebalovaci tasce rybilku.
Já koupila od Weledy kojenecký měsíčkový krém na zadeček a kojenecký měsíčkový olejíček (ten mám už ozkoušený a je vynikající). Je to čistě přírodní. http://www.weleda.cz/index2.htm
Ahoj,
já jsem před porodem nakoupila hromadu kosmetiky od Seba-medu, ale nakonec při koupání mejeme jen zadeček dětským mýdlem Bübchen (nějak mi to tekuté mýdlo nepřirostlo k srdci) a na zbytek zatím stačí voda. Jinak olejíček po koupání máme seba-med, někdy používám olej Batole (krásně voní) a na prdýlku obyč rybilku, příp. Bepanthen. Teď ještě mažu mlíčkem Seba-med. Takže ostatní kosmetika (šampon, pěna do koupele at.) musí ještě počkat. Zatím se u ničeho žádná reakce neprojevila. Slyšela jsem, že naše značka Batole je výborná. Špatné názory zase na Johnson, ale každé prtě je jiné. Tak držím palce, ať brzy najdete tu svou kosmetiku. My zatím čerpáme ze zásob Seba-medu a pak možná přejdeme na Batole. Ale naše spotřeba je fakt malá ![]()
M.
Ahoj, malé je už rok a první měsíc jsem ji promazávala sádýlkem, jak nám radili vg porodnici. Potom jsem přešla na české batole a užíváme ho dodnes bez nějakých reakcí. Starší holku /5 let/ po koupání taky mažu tím mlékem a je v pohodě. Na zimu kupuji nějaký ten krém do mrazu na obličej. Měla jsem z toho strach, protože sama mám atopický ekzém, ale vypadá to, že holky budou v pohodě.
Ahoj Helena
Ahojky, neni potreba zadna znackova kosmetika, zbytecne vyhozene prachy, my mame rybilku, slunecnicovy olej, to je cela nase kosmetika
a je vsechno v pohode
Ahoj
já můžu doporučit Weledu.Používám měsíčkovou kojeneckou koupel/dávají se 2 kapky do vaničky/ a ta už promašťuje tělíčko rovnou ve vodě.Po osušení mažem jen záhyby a to se mi nejvíc teď osvěčila obyč.modrá Indulona.Na prdku přes den Rybilku a na noc Měsíčkový kojenecký krém/Weleda/.Je úžasný a prdka je sametová.Když se už ukáže nějaký pupínek,po namazání Weledou,je do rána fuč.
Tak dobře vyber a ať to mimískovi vyhovuje.
Ahoj Naďa a Niki
Pokud jsi s kosmetikou Babylove spokojená a mimčo ji dobře snáší, tak není důvod experimentovat a hledat jinou. Být tebou, zůstala bych u ní, když se osvědčila.
Alenka
Ahoj, my mame na zadecek mydlo Nela batole a po koupani mazeme slunecnicovym olejem z lekarny a nebo Aviril olejickem za 14,–Kc
taky z lekarny, ten je mozna jeste lepsi.
Simona&Kristy(13 mesicu)
My mme skoro vsetky vyrobky od Weledy. sme celkom spokojny, no mali sme trosku suchu pokozku (aj napriek tomu ze mydlo nepouzivame skoro vobec)
Tak sme si v lekarni kupili Leniens a tiez sem tam mazeme Bio mandlovym olejom.
Talze suhlasim ze netreba ziadnu znackovu kozmetiku za vela penazi.
Weledu sme kupili iba preto, lebo som na trhu nenasla ziadnu inu kozmetiku ktora by mala „normalne“
zlozenie
Díky všem za rady
Ta Babylove není špatná, ale měla jsme představu něčeho mastnějšího. My oba s manželem máme suchou pleť jak blázen
, nevím co po nás podědí. Ten Aviril beru, máznu jí tím celou.
Tak dík
Ahoj,
při koupání nepoužívám momentálně nic. Koupu malou jen v čisté vodě. Dříve jsem přidávala koupel od Johnson's. Nedávno se objevila vyrážka, tak jsem přestala. Jinak po koupeli mažu tělíčko mlékem od Bübchen. Jsem spokojená. Na zadeček používám Rybilku, je perfektní.
Ella