Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pomalu řeším dárky k Vánocům, ale jsem docela bezradná s dárkem pro druhé mimčo. Oba jsou kluci a všechno má po tom prvním. Má někdo nějaký dobrý tip na dárek?
Malému se líbí vše co svítí, tak možná něco do postýlky, nebo nad postýlku co svítí. Díky moc ![]()
Jo v Prosinci mu bude skoro půl roku.
@ssisley píše:
Pomalu řeším dárky k Vánocům, ale jsem docela bezradná s dárkem pro druhé mimčo. Oba jsou kluci a všechno má po tom prvním. Má někdo nějaký dobrý tip na dárek?
Malému se líbí vše co svítí, tak možná něco do postýlky, nebo nad postýlku co svítí. Díky moc
Pulročnímu dítku bude stačit svítící stromek. No nechcit to říkat tak tvrdě, ale mimino asi z dárků rozhodně nic nemá. Takže bych koupila to co potřebuje, a pokud vše dědí po starším, tak jen nějakou blbost. Určitě příští rok už to bude lepší a bude to i pro něho radost a překvapení. Teď bych z toho nedělala vědu. A i pro babičky bych dala typ na plíny a věci denní spotřeby případně vylepšení dětského pokojíčku atd.
My máme taky takový problé. Druhý syn dědí vše po prvním. A nevím, co teda koupit mladšímu, aby to bylo opravdu JEHO ![]()
Tak právě proto, aby neměla všechno poděděné, jsme naší druhorozené od počátku kupovali i vlastní hračky, pořád se najde něco nového, zajímavého i přínosného. K prvním Vánocům, když jí bylo 5 měsíců, dostala takového slona s přehráváním různých zvuků, taky nějaké závěsné hračky do kočárku, i nějaké leporelka a už ani nevím co od ostatních..
Vždyť se s tím hrá pak dlouhou dobu, nejenom aby to bylo přesně na ten věk, co dosáhne na Vánoce.
Taky z hlediska staršího dítěte by mi přišlo trapné, že miminko nic pořádně nedostalo, to starší dcerka psala tenkrát Ježíškovi i za sestřičku, přišlo mi to krásné ![]()
Tak pro druháho jako mimino jsem ještě dárek vymyslela, ale leto absolutně netuším…
Stejně si berou s bráchou hračky navzájem (co má jeden, musí mít nutně i druhej…
), takže jsem docela v koncích, jak to vymyslet, aby starší nezáviděl mladšímu a naopak…
![]()
Řeším naprosto stejný problém, nebo ještě neřeším, ale brzy budu,
a i když si myslím, že v podstatě je to přesně tak jak píše @jenika1
v srdíčku to mám stejně jako @Slalomacka takže malý určitě nějaký svůj dáreček dostane, protože s těmi dětmi jsou ty Vánoce přeci úplně o něčem jiném
![]()
Ty Vánoce ještě myslím dobrý, to se jakoby vždycky něco najde, tam nějak netrvám na velkých dárkách, stačí pár maličkostí..problém nastane u narozenin. Starší dostával vždycky jeden takový větší dárek, ale co pak koupit mladšímu že ![]()