Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kolik dáváte dětem dárků k Vánocům? Sepsala jsem si seznam, co bych chtěla pro děti a vyšlo mi to cca.30dárků pro jednoho a to jsem to ještě hodně seškrtala.
Já chci taky tolik dárků:-) Tolik teda nemám a to musím řešit akce dvě - narozeniny měsíc před vánocema. Co tam máš?:-)
U nas tak 3 - 4 darky na kazdeho, vic nejsou schopni ocenit, jen z toho maji zmatek. Tech par darecku si opravdu uziji. Podle me vice darku jsou jen vyhozene penize… ![]()
Dárek dávám jeden, další dostane od příbuzných, myslím, že pro tak malé dítě je to až dost. Nevim, co by dělal s 30ti dárky ![]()
My tradičně kolem 15, děti jsou puboši.
Neděste se, jen 2-3 vělké tj. po 1000 plus mínus a zbytek drobnosti např. kniha, ponožky, tempery, hra atd. Máme rádi velkou horu pod stromečkem a je to i tradie, v mé i manželově rodině jsme to měli stejně.
Záleží na věku dítěte. Když tu čtu diskuse typu „co pro půlroční dítě k Vánocům“, tak tomu moc nerozumím, protože tam jde jen o symboliku, to dítě z toho nic nemá a kdyby nemělo pod stromkem nic, tak bude taky v pohodě.
Starší děti to vnímají jinak. Já mám problém zase takový, že nemám vůbec žádný nápad, všechno má a absolutně netuším, čím ji pod stromkem překvapit. Chtěla bych tak jeden velký dárek a třeba pět, šest menších, ale co do těch balíčků zabalit, tak to vůbec nevím ![]()
Nas syn dostane asi 6 darku. Spis jsme si dali financni limit. Ale 30 darku mi opravdu prijde prehnane. ![]()
Sice je pravda, ze s vekem roste i ‚potreba‘, ale v celem mem okoli vidim, jak deti, ktere maji hromady hracek si s nimi nehraji tolik, jako ty, ktere maji hracek primerene.
@Scarlett2011 píše:
Nas syn dostane asi 6 darku. Spis jsme si dali financni limit. Ale 30 darku mi opravdu prijde prehnane.
Sice je pravda, ze s vekem roste i ‚potreba‘, ale v celem mem okoli vidim, jak deti, ktere maji hromady hracek si s nimi nehraji tolik, jako ty, ktere maji hracek primerene.
Nechci se hádat, ale syn i dcera si vyhráli s 15 dárky i v batolecím věku:-)
Jeden dárek velký pro obě holky dohromady (loni to byla kuchyňka) pak jednu hračku pro každou a knížku každé. další dostanou od babičky, tet a budou toho mít až dost
Tak ono i pro malý mimino se dá dělat seznam. Ale spíš seznam pro prarodiče, tety, strýčky a můžou to být praktické věci ne blbosti. Prostě co by člověk pořídil a vlastně tak ušetří. I příspěvek na botičky se hodí:-)
@Klementyna píše:
U nas tak 3 - 4 darky na kazdeho, vic nejsou schopni ocenit, jen z toho maji zmatek. Tech par darecku si opravdu uziji. Podle me vice darku jsou jen vyhozene penize…
Vidím to podobně.
Jak jsou děti staré?
A ještě prosím prosím napiš seznam, potřebovala bych inspiraci, díky ![]()
Tento počet mi přijde přehnaný, ale je to každého věc…
Já nechci aby Vánoce byly jen o dárkách
Mne prijde 30 darku opravdu hodne.Vem si, ze neco jeste dostanou od babicek, tet, strycu a pod…Moje mala mela ted narozeniny a ja se porad bala, ze dostane malo darku, tak jsem jeste rychle poridila Duplo a telefon a panenku a nevimco a ona po nich jeste ani nestekla, ptz si uz 3 dni hraje s houpacim konikem od tchanu…Podle mne hodne zalezi na veku, ale pro mensi dite staci jeden dobre mireny darek po kterem opravdu touzi
U nás tak do deseti dárků, ale některé budou drobnější do dvou stovek a pak dva dražší ![]()
A narozenińy má 18.12.
A svátek taky začátkem prosince, ale to naštěstí neslavíme
![]()
Tak jestli naše malá bude mít tak 5 dárečků, tak to bude hodně
spíše věci, co potřebujeme, taky nějaké oblečení atd. Taky spíše hračky do budoucna, aby si s nimi vyhrála co nejdéle.