Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Amber_1977 No možná při zabalování dárků zjistim, že to zas tak dobrý nápad není a něco schovám pro strýčka příhodu, možná taky ne. Ta stránka se mi neotevřela, ale předpokládám, že to je odrážedlo. To dostal v září k narozeninám.
@Amber_1977 píše:
No, pokud vám to takhle vyhovuje, nechť máte stromeček zaplavený horou dárků, děti budou mít co vybalovatMyslím, že názorů jsi tu četla už dost, takže víš, proč, se maminky zastávají toho, nezaplavovat děti krámy, ale je to tvůj život a tvoje děti, zařiď jim vánoce, jaké ty myslíš, že jsou nejlepší.
Jinak pro dvouleté dítě mi přijde super dárek tento:
http://www.firstbike.cz/?…
Naše mládě ho dostane pod stromeček za rok, spolu s nějakými cca třemi dalšími věcmi, které ho potěší.
Koloodrážedlo se teď vyslovili tchánovci, jestli by se nehodilo. Ale jelikož malou nebere ani normální motorka, tak zatím ne.
@mischelinmisa Jo jo, a jak je s ním spokojený? U našeho akčního činitele to bude jasná volba - spíš bude problém vydržet až k Ježíšku (narozky má v lednu
)
Ahojda, ja jen jeste napisu k obleceni - nase triletacka to uz bere jako darek. Hlavne kdyz je tricko ruzovy nebo s princeznou. Je to desna paradnice. Takze ano, bude mit pod stromeckem i tricka nebo povleceni do nove velke postele, to si pro zmenu moc preje s zirafkama (vybiraly jsme spolu podle obrazku) ![]()
@PetiteFillette píše: Ženský a jak to děláte, když máte různě staré děti, myslím do počtu dárků? Naše mladá hrozně srovnává. Když přijde něco poštou pro malého, musí tam být i něco pro ni.. Teď mám na mysli oblečení. Ale dovedu si dost živě představit, že starší bude mít pod stromkem třeba 10 dárků a malej jenom 3 (protože pro půlroční mimino se mi to zdá přiměřený počet) a budou padat dotazy, proč on má tak málo a ona víc, že to není spravedlivé..
Dali jsme loni přibližně stejně, letos to uděláme taky tak, ale to už bude jednodušší
. Loni dostala malá zabalené hezké oblečení a myslím lahvičku na pití, vyloženě holčičí, aby to starší nebral jako dávání nádobí, ale jako dárek pro malou holčičku ![]()
@Scarlett2011 píše:
Pokud nechces vysvetlovat, tak dej oboum stejne a mas po problemech, ale v zivote to takto nechodi, takze ji vlastne simulujes nerealny svet. Co budete delat, az se bude ptat, proc kamaradka ve skole ma 2 kone, na zahrade tobogan s bazenem a proc ona to nema? Tohle je takova priprava na zivot.
Ale zrovna to, že dárky nosí Ježíšek, není tak úplně simulace reálného světa, ne?
![]()
@Amber_1977 Odrážedlo dostala i malá k druhým narozeninám a moc ho využila, ke třetím dostala kolo. Malej na něm jezdí-nejezdí. Pořád by chtěl tu motorku. Uvidim časem, jak to odrážedlo bude brát.
Ahoj,
Myslím, že je to zbytočne veľké množstvo darčekov
.
Ja mám vybratých 5-6 darčekov - ešte to nie je oficiálny zoznam, ale snažila som som vyberať podľa toho, aby sa s nimi trpaslíčka vyhrala a nie preto, aby ležali niekde v kúte (a taktiež aby sme sa vošli do určitej sumy). Od mojich rodičov ešte dostane stolík s dvoma stoličkami (tipujem, že niečo takéto, ale vo farebnejšom prevedení http://www. kupujonline. cz/user/shop/big/11918(1).jpg. kupujonline. cz/user/shop/big/11918(1).jpg), od svokrovcov netuším čo, ale bude to niečo skromnejšie, pretože na tom nie sú finančne najlepšie. K tomu má začiatkom decembra jeden rok, tak to momentálne vyriešime tak, že jej to dáme všetko rovno pod stromček - aj tak z toho nemá rozum. Myslím, že toho tento rok dostala až-až, keď si zoberiem, že sme jej priebežne dokupovali hračky a oblečenie.
@monika32 píše:
Tak proč na mě reaguješ? Mě je taky houby po tom, co si myslíš ty![]()
![]()
![]()
To je v pořádku, že ti to je houby, já ti nijak nevnucuju svůj názor. Právě mám opačný pocit z tvého příspěvku ve ktererém hrozně nechápeš jak je možné darovat oblečení a kdo co uznává za vhodné
Aspoň jsme se s mužem pobavili ![]()
Každý ať si to dělá jak chce, není nutné nějaké pochopení cizího člověka ![]()
@burgundy píše:
To je v pořádku, že ti to je houby, já ti nijak nevnucuju svůj názor. Právě mám opačný pocit z tvého příspěvku ve ktererém hrozně nechápeš jak je možné darovat oblečení a kdo co uznává za vhodnéAspoň jsme se s mužem pobavili
Každý ať si to dělá jak chce, není nutné nějaké pochopení cizího člověka
To je teda fakt dobré, tak tvůj chlap se baví nad příspěvkama na emiminu jo?
Další věc kterou nechápu, ale tak každej je jinej, díky bohu, že můj chlap se baví jinýma věcma
Já nemám pocit, že bych někomu vnucovala svůj názor, jenom jsem vyjádřila, že dávat miminu oblečení je pro mě nepochopitelné.
![]()
Tak zatím mám nakoupeno toto:
Knížka pohádkové chvilky
Lego koleje
Kaleidoskop
Puzzle medívdek Pú
Stavebnice blok
Pexeso Krteček
Play Doh na modelínu
2×modelína
Barevný rok
Stavebnice Seva
Puzzle 24dílků
Puzzle šmoulové
Panenka Barbie
Kniha kouzelná abeceda
Dětský laptop
Mozaika
Lego duplo- upeč si dort
Auto Barbie
Kuchynka
a pro kluka
Auto Lamborghini
Lego koleje
Sada aut
Stavebnice blok
Maxi puzzle
Baby animals
Dřevěné puzzle
Stavebnice seva
Lego kostky bedna
Kniha lokomotiva tomáš
Dráha hot wheels
Domino závody
Mozaika
Lego duplo - moje první stavění
Sada mašinek
Traktor
Ponk na nářadí
Ještějsem zapoměla dospat, že mají společn dárek Lego duplo mašinky
A jak jste na tom s dárkama vy? Máte pro mě nějaký tip?
Příspěvek upraven 05.11.12 v 14:26
@mischelinmisa píše:
Tak zatím mám nakoupeno toto:
Knížka pohádkové chvilky
Lego koleje
Kaleidoskop
Puzzle medívdek Pú
Stavebnice blok
Pexeso Krteček
Play Doh na modelínu
2×modelína
Barevný rok
Stavebnice Seva
Puzzle 24dílků
Puzzle šmoulové
Panenka Barbie
Kniha kouzelná abeceda
Dětský laptop
Mozaika
Lego duplo- upeč si dort
Auto Barbie
Kuchynkaa pro kluka
A jak jste na tom s dárkama vy? Máte pro mě nějaký tip?
Auto Lamborghini
Lego koleje
Sada aut
Stavebnice blok
Maxi puzzle
Baby animals
Dřevěné puzzle
Stavebnice seva
Lego kostky bedna
Kniha lokomotiva tomáš
Dráha hot wheels
Domino závody
Mozaika
Lego duplo - moje první stavění
Sada mašinek
Traktor
Ponk na nářadí
Tip? Polovinu věcí schovat na příští rok?:-)
Heh…tak s takovou zásobou bych vydržela vánoce, svátek a narozeniny ![]()
a tip - bude to chtít hooodně balícího papíru ![]()
@zichisek Já už je mám zabalené. Představa, že bych to balila všechno v jeden den, tak to bych asi nedala. Jen Den předem to polepím mašličkama.