Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi budu za exota, ale u nás tolik dárků nehrozí. A to ne z důvodu, že bysme na dceři šetřili nebo neměli peníze, ale hraček má doma postupem doby hromady. Takže od nás dostane jeden velkej a k tomu jeden malej dárek, od jedné babičky dostane určo taky něco většího (babička jakoby s náma soupeřila
) a pár maličkostí, to samé u druhé babičky a ještě od dvou tet. Asi jsme holt zvyklí na něco jiného
Ale samozřejmě každý si Vánoce dělá podle svého ![]()
@Machalka píše:
Asi budu za exota, ale u nás tolik dárků nehrozí. A to ne z důvodu, že bysme na dceři šetřili nebo neměli peníze, ale hraček má doma postupem doby hromady. Takže od nás dostane jeden velkej a k tomu jeden malej dárek, od jedné babičky dostane určo taky něco většího (babička jakoby s náma soupeřila) a pár maličkostí, to samé u druhé babičky a ještě od dvou tet. Asi jsme holt zvyklí na něco jiného
Ale samozřejmě každý si Vánoce dělá podle svého
Nejsi za exota, takových maminek je tu hodně. I u nás to bylo podobné. I s tou soupeřící babičkou ![]()
@mischelinmisa píše:
@Machalka A jaký dírky to budou?
)
Chvíli mi trvalo, než mi došly ty dírky ![]()
@mischelinmisa nechci, aby to vyznělo blbě, je to jenom pouhá otázka.. Nebojíš se třeba, že další roky nebudeš vědět cokkupovat co dávat?? A nebo, že si děti na to zvyknou a co když se jednou stane, že tolik financí nebude a budete se muset ukromnit??
Já jako malá - jedináček jsem dostávala podobně, a nebylo to pro to, že jsme byla jedináček, ale prostě naši na to měli a byl to takový zvyk nebo jak to napsat, a prostě to braly pořád, že tolik být musí, možná i já jsem si na to navykla, protože když bylo míň tak jsem byla zklamaná
i když nyní chápu, že jsem byla hloupá, ale i tak, abych se radovala z 5 dárků, tak jsem byla v vlzách, že mám nyní málo ![]()
Dnes to beru jinak mám zatím jednoho kluka a dostává max 10 s tím, že 3 jsou větši a zbytek menší- knížka, dvd pohádek, tričko atd.
A v jiné diskuzi jsme asi na sebe narazily, ale asi viš, že se to týkalo financí a naší mami, tak mě to tak napadlo.
Ale určitě je to vaše věc ![]()
Příspěvek upraven 05.11.12 v 16:31
Tak jsem znovu projela seznam a mrkla jsem na svůj a koukám, že to vyznívá, že je toho strašně moc, ale když si to tak člověk vezme, tak to zas tak přehnané není ![]()
U nás je malá (26.měs) ujetá na knihy.Pod stromkem bude mít minimálně 3, pak dřevěné a klasické puzzle, hlavním dárkem bude koloodrážedlo a pokladna s nákupním vozíkem. Dostane společenskou hru o tučňácích, plastelínovou sadu, razítka, mašinku Tomáše k vláčkodráze, dřevěnou vkládačku.
A od dědy Duplo zoo nebo farmu.
Takže celkem nějakých 14 dárků. Malá si hraje ráda, vydrží s hračkama dlouho, zabaví se s nima i sama. Kdyby se doma jen válely a ani by an ěn nešáhla, tak bych možná volila taky jinak ![]()
Tak já mám zatím pro každé dítko nakoupených asi 10 dárků a myslím, že to bude vše, ale uvidíme jestli mi ještě něco padne do oka nebo ne
přes rok hračky nekupujeme prakticky vůbec, krom narozenin a na svátek jen nějakou drobnost do 100kč.
U nás vedou knížky, puzzle, deskové hry, pro každého mám koloběžku, pro kluka auta, pro holku Barbie a Filly poníky, korálky na navlíkání, pěnovou plastelínu, lego ZOO…myslím že to stačí…my dospělí si dáváme jen nějakou drobnost ![]()
Jinak jako tip mě napadla tabule co jsem kupovala teď na netu..
Na jedné straně se dávají mangetky a píše se fixem a na druhé klasika křídy..
@kvaček Toho, že bych neměla nápad, toho se nebojím.. Už ted přesně vím, c malá dostane ke čtvrtým narozeninám a k vánocům vlastně taky. Když jendou ty peníze nebudou, tak prostě tolik dárků nebude. A když by děti už byly starší, tak bych jim to nějak i vysvětlila. Na druhou stranu, ted ty peníze jsou a já jim ráda dopřeju „hromadu dárků“.
@kvaček To jsme kupovali v ikea. Ale byl to hrozný nápad dát to do pokoje
Všude křídy a hroznej prach z toho. ![]()
@Michaela23 Ty poníky jsou fan nápad. Mrknu na ně. My z lega vybrali ty mašinky, minulý rok dostali sadu de luxe, tak letos tu obyčejnou, aspon se nebudou hádat o mašinku. ![]()
Aha už vidím na porfilní fotce ![]()
U nás to nevadí, bydlíme na baráku tady se to nějak vymyslí s tím bordelem
a někde to šupnem do prázdného pokoje..
@mischelinmisa píše:
@kvaček Toho, že bych neměla nápad, toho se nebojím.. Už ted přesně vím, c malá dostane ke čtvrtým narozeninám a k vánocům vlastně taky. Když jendou ty peníze nebudou, tak prostě tolik dárků nebude. A když by děti už byly starší, tak bych jim to nějak i vysvětlila. Na druhou stranu, ted ty peníze jsou a já jim ráda dopřeju „hromadu dárků“.
Ten tvůj seznam mě úplně dostal, kolik je to dárků, ale zase jsou to menší dárky a jejich víc. Líbí se mi, jak k tomu přistupuješ. Já mít na to peníze, tak taky kupuju tolik dárků. My kupujeme postel a kočárek, tak nás to vyjde tak na 6 tisíc, tak už chvíli šetřím.
A časací hlavu máte a nebo jmenuje se to nějak tetovaci salon a dělají se obrázky na ruku..
Aspoň to loni kupovala švagrová holce a nebo nějaké pijánko a tak