Kolik dárků k Vánocům pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.11.19 14:03

No a na kolik peněz vás vyšly ty dárky? Pokud se kvůli takovému množství dárků nemusíte zadlužovat, jak si psala, že ne, tak bych tchýni neřešila :palec: My dáváme za každé dítě na Vánoce/narozeniny cca. 5 tis. Přijde mi to dost, ale vybereme vždy pár dražších pěkných dárků než hodně levných. Letos k narozeninám nás stály jen 2 auta těch 5 tis., (Tlapková patrola), ale zase si s nimi denně hrají a věděli jsme, že to bude top dárek. Na Vánoce jsme nakoupili zas pár kousků, ale šli jsme na jistotu a ikdyž to stálo peněz dost, tak si myslím, že jsme dobře vybrali :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7674
22.11.19 14:05
@Šáruší píše:
Moje děti 8 a 13 dostanou každá pod stromeček 12 dárků, už to mám komplet doma. Od babičky a dědečka jsem dostala peníze na dárky, takže jakoby jsou v tom dárky i od babičky, pak už jen dostanou drobnost od strejdy, takže nedostávají dárky pak jako další a další od příbuzenstva. Přijde mi to akorát. Já zrovna nejsem člověk, co jako řeší počet dárků nebo jejich hodnotu, ale na čtyřleté dítě tam toho má hodně. Je to zbytečné, nebude se radovat ze všech. Rozdělila bych jí to.

Máme to stejně, taky dostávám od babiček peníze a už pak nikde další vánoce nejsou, jen na štědrý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.19 14:08
@Premek_Orac píše:
Vše je relativní, na druhou stranu, myslím, že děti moc nerozeznají, jestli dostali dárků pět, sedm nebo deset. Jen v nich možná o to více budujeme kult materialistického uspokojování hodnot…

Ono je to relativni, u nas doma se moc darku nedostavalo, kazdy 3-4darky, kamaradky vzdy hromadu, jako dite jsem jim to zavidela a chtela to taky, nasi ale meli za to, ze to je konzum a zbytecnost.. Manzel zas dostaval hromady darku, sam priznal, ze dostal vesmes vse na co ukazal a u nas doma je to on, kdo je stridmejsi, ja bych nakupovala, pre jsem to jako dite nemela.. Nas syn treba loni dostal k 4.vanocum 11 darku, byt to na me bylo by ji h asi 20 a radost mel ze vsech, vsechny s chuti rozbalil, s kazdou si pohral a vybral ty top, ostatni asi 4 darky sli bokem, ale v prubehu roku na ne doslo a ted je 1 nejoblibenejsi..

Ja bych to treba rozdelila a dala jeste neco k tem narozkam a prarodice misto plysaka muzou prispet treba na lego, jinak mi to zas neorijde az tak moc prehnane..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.19 14:17
@Anonymní píše:
No a na kolik peněz vás vyšly ty dárky? Pokud se kvůli takovému množství dárků nemusíte zadlužovat, jak si psala, že ne, tak bych tchýni neřešila :palec: My dáváme za každé dítě na Vánoce/narozeniny cca. 5 tis. Přijde mi to dost, ale vybereme vždy pár dražších pěkných dárků než hodně levných. Letos k narozeninám nás stály jen 2 auta těch 5 tis., (Tlapková patrola), ale zase si s nimi denně hrají a věděli jsme, že to bude top dárek. Na Vánoce jsme nakoupili zas pár kousků, ale šli jsme na jistotu a ikdyž to stálo peněz dost, tak si myslím, že jsme dobře vybrali :kytka:

Cca 7 tis, ale zadluzovat se nemusime, rozpocet na vanice i pro sebe mame 20K, ale my si nic moc nedame a dame to na sporeni..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.11.19 14:22
@Veru1987 píše:
Máme to stejně, taky dostávám od babiček peníze a už pak nikde další vánoce nejsou, jen na štědrý den.

To mi přijde smutný, pokud s vámi babičky nejsou u rozbalováni na Štědrý večer. Jako babička bych chtěla vidět děti, jak mají radost z právě rozbalovaného darku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:
Cca 7 tis, ale zadluzovat se nemusime, rozpocet na vanice i pro sebe mame 20K, ale my si nic moc nedame a dame to na sporeni..

Tak to máme stejné :palec: My už jsme teď na cca. 11 tis., za dárky pro děti. Něco málo ještě dokoupíme. My s manželem si nic moc nedáváme, spíš praktické věci :lol: a rodině nakupujeme po 500,– na osobu. Dřív jsme dávali víc, ale pár měsíců zpátky jsme se stěhovali a hodně peněz jsme dali do vybavení. Vánoce jsou pro nás důležité a ikdyž si také všichni myslí, že jsme blázni, máme to takhle už x let a dokud to půjde, nebudeme na tom nic měnit, ať se to rodině líbí nebo ne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:

já bych to opravdu neřešila, i kdyby někdo Vánoce neslavil, tak to druhému musí být jedno. Pokud se kvůli tomu nezadlužujete, což říkáš, že ne, tak si to udělejte po svém. Nikdo vám do toho nemá, co kecat. Jinak moje 10 letá dostane dotykový mobil ( a už jsem v limitu :lol: :lol:, hold to tak je :D, 4 000 + lego, a je vyřešeno),
jinak od rodiny dostane dárky zvlášť miluje leu (youtuberku), takže dostane ještě od ní z merch, její mikinu+ co ještě ani nevím, takže toho bude mít taky dost :) :). + 1 000 korun dostala od babičky, koupila jsem měkouše (oblečení, které potřebovala :), ale jako fakt, je tam ještě další rodina, takže toho bude mít dost 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
2276
22.11.19 14:31

Ja myslim, ze 5 darku od rodicu a jeden darek od kazde babicky(pokud si dite preje nejaky drazsi darek, tak dostane to a par mekkych darku :D ). Pokud ne, tak je toho hromada, deti si niceho nevazi a barak je akorat plnej zbytecnych kramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.11.19 14:44
@lucenka píše:
To mi přijde smutný, pokud s vámi babičky nejsou u rozbalováni na Štědrý večer. Jako babička bych chtěla vidět děti, jak mají radost z právě rozbalovaného darku.

Ono je to těžko… jedna babička žije od nás 400km, s tou se uvidíme někdy v lednu. Druhá babička s námi žije v domě, ti budou u rozbalování. A třeti babička přijedou na oběd 25.12. takže se to vyřešilo že babičky dají peníze a dcera má dárky pod jedním stromečkem pouze na štědrý den, prostě od ježíška. A babičky jsou rádyže nemusí řešit co nakoupit. A s moji segrou (ta má dvě děti) jsme domluvené že si navzájem vůbec pro děti dárky na vánoce nekupujeme, řešime jen svoji rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.11.19 14:51

Mně to dost přijde. My klukům dáme 4 dárky plus jeden společný. Od každé babičky jeden větší a jeden menší dárek. Od ostatních příbuzných jen blbinku. Starší má ještě po vánocích narozeniny, to obvykle dostane dort a jeden větší nebo dva menší dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
22.11.19 15:04

Přijde mi to opravdu hodně dárků. Náš 3,5 letý syn bude mít pod stromečkem 3 dárky plus později dostane od každé babičky jeden dárek.
Ale na druhou stranu, synovi občas koupím nějaký dárek v průběhu roku, i když nemá narozeniny ani svátek. Třeba zrovna to puzzle, kreativní sada nebo knížka se přesně nabízí jako výborný dárek, který bude jen tak jako překvapení v průběhu roku.
Myslím, že hodně dárků pod stromečkem to dítě akorát zahltí, není to podle mě ono.

• Citovat
  • Upravit
30323
22.11.19 16:22
@lucenka píše:
To mi přijde smutný, pokud s vámi babičky nejsou u rozbalováni na Štědrý večer. Jako babička bych chtěla vidět děti, jak mají radost z právě rozbalovaného darku.

Mě taky prarodiče dávají peníze na dárky, ale naši jsou na vánoce s námi a tchýni koupený dárek předem podstrčíme a ona ho pak doveze až přijedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.11.19 16:24
@Aspera píše:
Mě taky prarodiče dávají peníze na dárky, ale naši jsou na vánoce s námi a tchýni koupený dárek předem podstrčíme a ona ho pak doveze až přijedou.

takhle to funguje i u nás. Takže babičky vidí vnouče, jak si ten dárek rozbaluje. Ale přijde mi divný, vybrat od rodiny peníze na dárky pro dítě a tím to vlastně pro babičky skončí.

• Citovat
  • Upravit
30323
22.11.19 16:24

A dárků mi sice přijde dost, ale je to každého věc. Tchýně by taky byla pro to jeden dva dárky. Já jsem pro to dát jich víc. Takže mají asi 5-6 dárků každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
22.11.19 17:44
@chaela píše:
Mně to dost přijde. My klukům dáme 4 dárky plus jeden společný. Od každé babičky jeden větší a jeden menší dárek. Od ostatních příbuzných jen blbinku. Starší má ještě po vánocích narozeniny, to obvykle dostane dort a jeden větší nebo dva menší dárky.

no tak to taky dostanou v globálu každý devět dárků, plus ještě blbinky, takže to je téměř stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí