Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Osmiletá dcera a čtyřletý syn budou mít dva dárky dohromady (kuchyňku a Hatchimals-dvojčata), pak dcera bude mít pět dárků, z toho čtyři oblečení (ale jedno je oblek Harry Potter
) a syn bude mít taky pět dárků, z toho dva s oblečením. 32 dárků, to nevím, kde bych je vzala. Nevlastní dcera dostane náramek Pandora (originál) a přívěsky na to (neoriginál), tak to možná, kdybych zabalila každý přívěsek/korálek zvlášť, tak se dopočtu nějaké dvacítky, ale 32 ![]()
Dávám 5 dárků a dostane ještě od svého otce, tety, babičky, prababičky a od mého muže.
Bude toho opět hrozně moc a to jsem se snažila ubrat…
Jen otec dítěte mi napsal, že má pro dceru 15. Dárků fakt blázen…
Budou to samé kraviny levné je mi to úplně jasný… ![]()
Jako vždy. Já radši koupím míň a kvalitních než hodně a levný krámy nepotřebný. Prosím anonym ať se v tom nepozná ![]()
Tak kdyby dceři zabalila věci na tvoření každou extra, tak toho má taky dost. Letos měla seznam na dvě A4, ale vesměs barevné papíry, drátky, knoty na svíčky atd.
32 dárků by byl dobrý masakr. To asi nemáme pod stromkem, ani s dárky pro nás a pro prarodiče.
Jsem si vzpomněla na Dudleyho v Harry Potterovi - ale loni jich bylo 33!!! ![]()
Jsem to teď schválně spočetla a osmileté dítě pět (dva větší, tři drobnosti), dvouleté čtyři (jeden větší, tři drobnosti) a doufám, že to velké nebude mít potřebu to počítat, neb tam má vše, co stálo v dopise pro Ježíška, a ještě něco navíc.
Já to nikdy až tak nepočítám, holky si píšou dopisy Ježíškovi, kde bývá tak 10 věcí, snažím se větší polovinu splnit
plus dodat knížku (páč ta tam spolehlivě nebývá-mrchy nečtoucí, mobiloidní
) a nějaké oblečení (většinou už dle jejich vkusu a s jejich „hvězdami“), přidám nějakou kosmetiku a deskovku.. hlavní dárek je většinou elektronika.. víc jak 10 dárků určitě každá nemá (a to počítám i balíček se spodním prádlem a ponožkama
), to si myslím je až až.. já tolik jako dítě určitě nedostávala.. u mě to každoročně jistí parfém, něco do domácnosti co zrovna chci/potřebuji a nějaká dekorace (obraz, lustr, koberec - jsem na to úchylná
a často tyhle věci měním…), manželovi jeden hlavní dárek (letos chtěl pro sebe kvalitní kancelářské křeslo a dal tipy
) a k tomu cca pět drobnějších (knížka, kosmetika, mikina, dobrá láhev..)…
nechápu lidi, co zahrnou děti desítkama dárků, že ani nejde vidět stromek..
to snad i ztrácí pak tu pointu těšení se a stane se z toho jen materiální byznys…
U nás každé dítě 10 dárků plus 2 společné (společenské hry). A jsou v tom i drobnosti typu kalendář a pak knížky. Ostatní je to, co si napsali Ježíškovi. U příbuzných dostanou ještě každý cca 3 dárky. Je toho ažaž.
@Nicol6373 píše:
Já dávám manželovi 2
Dceri 8 let 32 dárku s tím, ze to nejsou nějaké kraviny ale třeba tiskárna atd dohromady tam má asi 4 hračky
A syn 11 měs. 5 dárku
Jak to mate vy
32? A můžeš napsat co všechno to je?
@Almondea jj, máme to stejně, myslím, že je i tak je to celkem bohatý koncept
![]()
@Almondea píše:
32 dárků jednomu dítěti je úlet.![]()
Nejstarší jich jednou dostala dohromady 20
Zvládla jich rozbalit tak půlku, pak ji to přestalo bavit
@Netopirek píše:
Nejstarší jich jednou dostala dohromady 20Zvládla jich rozbalit tak půlku, pak ji to přestalo bavit
No vždyť jo, to by nebavilo ani dospělého, natož dítě, které má dost po půl hodině.
![]()
U nás teda každý dítko těch cca 10 dárků, i tak je to dost. Ale to je dáno tím, že se neumím ovládat.
![]()
@Lucy75 píše:
@Almondea jj, máme to stejně, myslím, že je i tak je to celkem bohatý koncept![]()
Taky myslím, že nebudou ošizené.
Ti naši mají radost z kdejaké blbinky. ![]()
@Almondea Ono stačí, když dítě vymákne jako první ten top dárek a na zbytek večera se zaparkuje u něj.
Podle me je lepsi dat diteti tak 3 darky
S tim, ze jeden bude vetsi.
Pak si toho bude vazit a bude si s tim hrat a nezahodi to jen tak.