Kolik dárků k Vánocům pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
17.10.12 16:28
@Kallkapa píše:
Taky jsem uvažovala, že bych si to trochu upravila a doma nadhodila, že dospělé ženy by měly dostávat tolik dárků kolik jim je let :mrgreen:

To vubec neni spatnej napad, toto :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.10.12 16:31
@burgundy píše:
děkuji za radu, to mi nedošlo :mrgreen:
Pro mne dárek neznamená jen význam hračka :) Stejně bych ji ty věci musela koupit tak to dostane pod stromeček :)

Tak to u nas zase ne. Jako darky k Vanocum a narozeninam davame jen nepotrebne veci, ktere dite strasne chce, nebo si myslime, ze by chtelo. :) Veci jako obleceni, veci do pokojicku, veci, ktere chceme aby mel ci pouzival, kupujeme v prubehu roku.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
17.10.12 16:34
@Scarlett2011 píše:
Tak to u nas zase ne. Jako darky k Vanocum a narozeninam davame jen nepotrebne veci, ktere dite strasne chce, nebo si myslime, ze by chtelo. :) Veci jako obleceni, veci do pokojicku, veci, ktere chceme aby mel ci pouzival, kupujeme v prubehu roku.

taky tak

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
17.10.12 16:35
@Lenka002 píše:
Nechci se hádat, ale syn i dcera si vyhráli s 15 dárky i v batolecím věku:-)

Muj syn 17 mesicu si hraje priblizne s 20 hrackami. Kdyby dostal ke kazdym Vanocum a narozeninam 30 hracek, tak jich doma ma ted 120 a to nepocitam ty, ktere mu kupujeme v prubehu roku. Kam to davate? A to nemuvim o tom, az by mu bylo treba 7 let. To pak doma jako mame mit 1000 hracek? At zije konzum. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
8594
17.10.12 16:37

No, náš malej bude mít na Vánoce 6,5 měsíce, dostane nějké edukativní hračky a hry na půlrok, který ho ělí od narozenin, na rozvíjení, ale to budou 2-3 dražší dárky (u nás tak kolem 500,–, máme 3 děti) a spoustu věcí po starších dětech, které nám nachystala manželova ex, má to schované u rodičů na půdě, nevyužité, tak to půjde k nám. Velcí od nás dostanou po jednom, dvopu větších dárcích, za každého tak 1000,–, u nás je to hodně o penězích..a navíc, velcí mají na co si vzpomenou, hraček hromady, her hromady, telefony dostávají od mámy každý druhý rok :nevim: pro ně je nevětší dar, když za nima přijedeme, to sou nadšený, jdeme na trhy, na procházku…to jsou naše Vánoce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a tak si myslím, že to má být, my raději zážitek a být spolu, než 50 dárků, které neikdo neocení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
17.10.12 16:38

Vánoce jsou podle tebe asi hodně o dárcích, zakladatelko. Já dám broučkovi uháčkovaný fusak na spaní, možná koupíme povlečení do jeho postýlky (doteď spí v půjčeném :-) ) a k tomu nějakou užitečnou hračku, kterou by si mohl oblíbit. A to asi bude stačit, stejně všechno strčí do pusy a oslintá! :-D

Můj sen o Vánocích vždy byl vypadnout někam do lesa pod převis, ozdobit nejbližší smrk či jedli a ohřát se u ohýnku s manželem za zády a dětmi poletujícími kolem ohně. :) Ale jelikož jsem čím dál větší zmrzlina, nevím, nevím, kdy toto zrealizujeme. :mrgreen: Budu o tom snít z panelákového bytu, každopádně si nenechám pokazit tu vánoční atmosféru. Možná zůstane nějaký prach na skříních a nevypucované kliky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
17.10.12 16:50

Ženský a jak to děláte, když máte různě staré děti, myslím do počtu dárků? Naše mladá hrozně srovnává. Když přijde něco poštou pro malého, musí tam být i něco pro ni.. Teď mám na mysli oblečení. Ale dovedu si dost živě představit, že starší bude mít pod stromkem třeba 10 dárků a malej jenom 3 (protože pro půlroční mimino se mi to zdá přiměřený počet) a budou padat dotazy, proč on má tak málo a ona víc, že to není spravedlivé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.10.12 16:52
@PetiteFillette píše: Ženský a jak to děláte, když máte různě staré děti, myslím do počtu dárků? Naše mladá hrozně srovnává. Když přijde něco poštou pro malého, musí tam být i něco pro ni.. Teď mám na mysli oblečení. Ale dovedu si dost živě představit, že starší bude mít pod stromkem třeba 10 dárků a malej jenom 3 (protože pro půlroční mimino se mi to zdá přiměřený počet) a budou padat dotazy, proč on má tak málo a ona víc, že to není spravedlivé..

Tak ji to vysvetlis. :) A ona bude jeste rada a hrda, ze je velka holka a ma tolik darku. Detem se da oduvodnit temer vse, jen clovek musi chtit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13943
17.10.12 16:54
@Scarlett2011 píše:
Tak ji to vysvetlis. :) A ona bude jeste rada a hrda, ze je velka holka a ma tolik darku. Detem se da oduvodnit temer vse, jen clovek musi chtit. :kytka:

No jo, ale aby si pak nemyslela, že jako starší má nárok na víc a neaplikovala mi to do běžného života :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.10.12 16:55

@PetiteFillette My se snažíme jim dávat tak nějak stejně. I když má jeden nebo druhý narozeniny, tak sourozenec dostane nějakou drobnost, aby mu to nebylo líto. Na vánoce, už jsem psala výše, každý jeden velký dárek, něco společného a potom ještě každý nějakou tu drobnost.
Nejsem zastáncem hromady dárků, protože opravdu není mým snem trávit celý Štědrý večer jen rozbalováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.12 16:57

@PetiteFillette

To jí právě musíš správně vysvětlit, aby to nepochopila takhle :-)

anebo se s tím nemaž a zabal malému třeba pět balíčků nějakého jídla nebo plínek… :-)

• Citovat
  • Upravit
4817
17.10.12 16:57

30 dárků mi připadá víc než zbytečné. malé děti to akorát vede k roztěkanosti. Buď budou těkat od dárku k dárku, aby si každý aspoň trochu užily, nebo si najdou 2-3 oblíbené a zbytku si nevšimnou. Optimální mi připadá tak 5-10 dárků, pro menší do 3 let spíš míň, pro starší tak do 10let víc a pro puberťáky 1-2 dražší + knížky nebo maličkosti. Hlavně ani nevím, kam bych po vánocích dala 60 dárků :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
17.10.12 17:00
@PetiteFillette píše:
No jo, ale aby si pak nemyslela, že jako starší má nárok na víc a neaplikovala mi to do běžného života :think: :lol:

Ja bych ji asi rekla, ze mala miminka toho tolik nepotrebuji a tak dostanou mene darku. Az miminko vyroste, tak bude dostavat stejne jako ona, protoze to uz bude velky kluk. No a dalsi rok zase podle situace. :)
Ale ja jsem spis clovek, ktery tohle resi intuitivne, az kdyz to nastane. Pokud nechces vysvetlovat, tak dej oboum stejne a mas po problemech, ale v zivote to takto nechodi, takze ji vlastne simulujes nerealny svet. Co budete delat, az se bude ptat, proc kamaradka ve skole ma 2 kone, na zahrade tobogan s bazenem a proc ona to nema? Tohle je takova priprava na zivot. :)

• Citovat
  • Upravit
17014
17.10.12 17:24
@mmonica píše:
tak jelikoz toho opravdu nedostavali kvanta, tak takovy ty nejhezci hracky jsme uschovaly a nase nejmensi letos dostane po tech nasich uz velkych slecnach krasnou panenku a autosedacku na ni a pokud to neznici, tak to zas jednou schovam pro vnucky, ja nevidim smysl pekny veci vyhazovat a pak kupovat novy

Tak tohle mi zas přijde divné. Podarovávat jednou hračkou více dětí. Já jsem taky měla po sobě schované hračky, ale dala jsem je dceři jen tak… Nebude to divné pro tu starší? Jednou dostala panenku a najednou ji dostane pod stromeček ségra. No ale proti gustu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.10.12 17:28
@Kallkapa píše:
Diskuzi nečtu - jen jsem k tomuto četla jednu zajímavost. Dítě by mělo dostat tolik dárků kolik mu je let - více už údajně není schopno „pobrat“..

V dospělém věku už toto samo neplatí - to by se naše babča měla :mrgreen:.

Ve směs s tím souhlasím, ale zajímal by mě teda ten seznam s 60ti položkama po proškrtání :mrgreen:. Pokud tam máš věci jako obleční, plenky atd. tak to je něco jiného, mám na mysli „opravdový“ dárek..

No to ani náhodou, to bych se prohla kupovat puberťačce 14 dárků :zed: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ještě že tohle pořekadlo nezná :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí