Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hele a co nějakou hrací hrazdu? Hrnec od fisher price. Prostě něco, co vydává zvuky, to ho zabaví 100% ![]()
Nebo si od ostatních můžeš přát věci, které prcek využije třeba až za pár měsíců. Napadá mě třeba odrážedlo, bazének s míčky, ap.
Nevim, kdy má narozeniny nebo další příležitost něco dostat - ale co poptat něco, co třeba využije příští léto? ![]()
A jak je malej starej? vim, že si rodila „nedávno“ ale nepamatuju si přesně kdy.
My dali malýmu v šestinedělí pod stromek dudlíka, prostě jen něco aby se neřeklo. Od babiček dostal taky nějaké ty oblečky, chrastítko, usínáčka.
No a teď mu je rok a to už jedou hračky, už z nich má užitek, takže u nás to bude tahací dřevěnej koník, vkládačka a dřevěné puzzle pro nejmenší (vyndavají se 4 velké obrázky zvířátek. Podle mě to bohatě stačí.
Po rodině vlastně ani nevím, jen od dědečka sáňky (z druhé ruky) ![]()
Dcera (10mesicu) dostane zpivajiciho Vceliho medvidka, mluvici hrnec a par dalsich hracek od rodiny, stejne uz dopredu pocitam s tim, ze ji vic nez veci budou zajimat papiry, krabice a jak na sebe hodit stromek ![]()
U nás taky mluvící hrnec, zpívající pes, vkládačka, kužel s kroužky, CD s dětskýma říkadlama a písničkama, dál už taky nevim…
Pěnové puzzle na lození, nějakou provlíkačku sice bude na později, ale už v této době ji může osahávat, nebo hrací domeček (zmáčkne se tlačítko, to zahraje a někde vyskočí zvířtko).
@Petulinaxx píše:
Dcera (10mesicu) dostane zpivajiciho Vceliho medvidka, mluvici hrnec a par dalsich hracek od rodiny, stejne uz dopredu pocitam s tim, ze ji vic nez veci budou zajimat papiry, krabice a jak na sebe hodit stromek
Naše děti papíry a krabice vůbec nezajímaly
. Spíše o obr krabice mají zájem až po několika letech:-)
Taky to řešíme. Máme pro něj Mluvící knížku a chytrý telefon od Fischer Price. Pak chodítko. Nějaké oblečení. Hodně hraček máme po dceři. Jenže pro dceru mame cca 10 dárků, tak doufám, že ji nepřijde, že je bráška šizený.
@Petulinaxx děkuji za inspiraci se Včelím medvídkem. Dcera jednoho nedavno dostala a malému se moc líbí jak zpívá. Tak mu koupíme toho druhého.
Knížky máte? To mě napadá, že ho může začít zajímat ještě před 1. narozeninama. Dcera měla půl roku loni o vánocích a dostala pár jednoduchých hraček, jako vkládačku, kelímky, navlékací kruhy, auto. Taky nejsem příznivcem drahých hraček.
@-Evka- píše:
Naše děti papíry a krabice vůbec nezajímaly. Spíše o obr krabice mají zájem až po několika letech:-)
no u nas uz ted je top hracka barevny casopis a krabice papirovych kapesniku ![]()
Tak já nevím ale jak jsem brouzdala po netu tak jsem objevila hromasdu hraček co by se mi pro malou líbily, jsem vůbec nevěděla které z nich vybrat. Malé bude 8 měsíců, já v tom fakt nevidím problém ![]()
Já v tom teda taky problém nevidí, koukn i do hračkářství a určitě si vybereš…Různé míčky, chrastítka, nebo co třeba sada nádobí? Nebo picí hrneček? Mě holky pijí z hrnečkju od pů roku, lahev se u nás naštěstí nechytila…
) Nebo přesnídávky, dětské sušenky, knížky, puzzle na zem, pěkná deka, odrážedlo, na léto bazének…jéé, já bych věděla. Mám taky půlroční a kupuju to nádobí, chrastítko, plíny…V rámci úspor nic mocn dalšího nemůžeme, ale věděla bych
) Nebo jestli nosíš v manduce třeba ten přehoz přes ní?
@CokeLady píše:
mně právě tyhle hračky třeba za pětikilo přijdou jako kravina, malej má paradoxně nejradši tu nejlevnější hračku - špendlík a šustivej papír.
Teda hrnec, to není blbost, malého hodně baví ![]()
@Madel píše:
U nás taky mluvící hrnec, zpívající pes, vkládačka, kužel s kroužky, CD s dětskýma říkadlama a písničkama, dál už taky nevim…
Vůbec nejoblíbenější, má od fisher price, letos jsme dokoupili pod stromeček ještě větší dřevěné. ![]()