Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci synovi koupit na vánoce budík. Problém je v tom, že trh je nějak strašně omezený. Dnes jsem byla v hodinářství, kde měli krásné budíky, všelijaké postavičky - zvířátka. Jenže strašně nahlas tikají. Synovi by to vadilo, to vím, máme na chodbě cvrčky (potrava pro chameleóna) a on při usínání volá, dejte pryč cvrčky. Jediné, které nahlas netikaly, byly digitální, což nechci. Jaké budíky máte doma? Poraďte!! ![]()
Jediný budík, který netiká je digitální… takže to bude asi problém.
My pořídili digitální s rádiem s Burákem (z filmu Cars). A může si vybrat buzení Burákem, rádiem nebo klasický digitální pípání…
Taky si myslím, že jediný budík, který netiká, je digitální. Všechny ostatní ručičkové více či méně tikají. Ve své době jsem byla zvyklá, dnes by mi to už vadilo.
Mimochodem, dobrý nápad, i když podle metříku je Tvůj syn na podobný dárek ještě malý
Můj má 4 roky a pořízení budíku, hodinek, zatím neplánuju. I když ty otáčecí máme a snažím se mu vysvětlovat, kolik je hodin, kde je velká a malá ručička. On se sám ptá.Ale časem bych chtěla taky, aby měl něco funkčního ručičkového. Běžně se setkávám s devítiletými, desetiletými dětmi, které neumí dobře poznávat ručičkové hodiny. Sice se to stále učí ve škole, ale „digitalizací“ to nemají zažité. Sama za sebe můžu říct, že my jsme to v té době uměli bezpečně. I ti méně šikovní.
No me by budik asi taky nenapadl. Ale ranni vstavani je takova katastrofa, ze si rikam, ze by to mohla byt dobra motivace. Vyskoci a zamackne si svuj budik! Digitalni nechci prave kvuli tomu, aby pak poznal hodiny.. No ony jsou budiky, ktery az tak netikaji, ale jsou to proste dospelacky kvalitnejsi budiky. Taky jsem zirala, ze je vsechno na baterii. Nic natahovaciho. Pripadala jsem si jako v jinem svete. Tak doufam, ze se mi nekdo ozve, kdo ma doma neco vyzkouseneho
Jinak koupime dospelacky budik..
Nechci strašit, ale mě třeba vadí i ty tišší budíky na baterky… že by to byl důvod toho, že mám problém s ručičkama i v dospělosti ![]()
Myslím, že natahovací budík je přežitek ![]()
Já jsem veškeré ručičkové budíky viděla na baterky. A tikaly. Sice méně, ale tikaly.
j.a.n.i1 píše:
Nechci strašit, ale mě třeba vadí i ty tišší budíky na baterky… že by to byl důvod toho, že mám problém s ručičkama i v dospělosti
To me desi… ono se to v prodejne dost tezko posloucha, kdyz je tam ruch ![]()
No pochopila jsem, ze se uz asi natahovaci budiky nedelaji, holt jsem dlouho nic nekupovala.. Jen mi to prijde skoda, ze se mechanicka zalezitost vymenila za spotrebni baterie.. Me to prisel takovy ritual pred spanim natahovat budik
A syn by to urcite taky zral..