Jaký doporučíte kočárek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tvirus
9.8.22 14:32

Jaký doporučíte kočárek???

Ahoj Holky! Doporučte mi kočárek. Požadavky:

• Musí zvládnout, jak asfalt, tak i třeba terén v lese.(převažovat ale bude asfaltka, někdy i ta horší s výmoly).
    • Ideálně dvojkombinace (autosedačku si přikoupím zvlášť).
  • Nejlépe kočár, který tzv. poroste s dítětem, ať nemusím za rok kupovat nový, protože mu je malý.
  • Cena tak do 35.000 Kč - Skladný do kufru auta

Zatím u mě vede Thule UG 2022, nebo TFK.
Předem děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8461
9.8.22 15:19

Za mě - pokud jezdíš často autem, nekupovala bych dvojkombinaci. Je náročnější ji složit a rozložit do auta, zejm. v porovnání se sporťákem, kde u samostatného sporťáku jen uděláš cvak cvak. U dvojkombinace/trojkombinace je to opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
9.8.22 15:35

Za mne je top Inglesina s podvozkem Ergo Bike. Kola jsou nafukovací, takže zvládnou i terén, pouze častější jízdou v náročnějším terénu trpí pružiny a šrouby podvozku a je nutný servis. Kočárek je trojkombinace, korba je prostorná, podvozek se lehce skládá a není příliš těžký. Ve městě je super veliký košík, který jde využít pro nákupy. Cena není tak vysoká - kdybyste se pro tento kočárek rozhodli, mohu věnovat korbičku a koupili byste si jen podvozek. Nevýhody kočárku zpětně vidím akorát v tom, že na podvozek nejde přidělat skate pro starší dítě, kočárek je relativně velký, takže do krátkého kufru se nevejde, plus když se zatíží madlo kočárku těžkou taškou, kočár může mít tendenci se převažovat. Jinak jen samé klady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4467
9.8.22 16:03

Taky jsme se s manželem rozhodovali mezi Thule a TFK a nakonec TFK vyhrál na plné čáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.8.22 16:17

Mame Thule UG2 a je skvelej, jen rozhodne neni skladny do kufru :mrgreen: pokud teda nechces skladat korbu a oddelavat kola, pak uz to s tou skladnosti neni tak hrozne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
9.8.22 17:00
@Paní.Norrisová píše:
Taky jsme se s manželem rozhodovali mezi Thule a TFK a nakonec TFK vyhrál na plné čáře.

a můžete prosím porovnat v čem je pro Vás TFK lepší?

• Citovat
  • Upravit
3958
9.8.22 17:30

Thule je super, ale je to obří kočár a skladný není ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
9.8.22 19:15

Tutis uno 3+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
9.8.22 20:16
@Limi123 píše:
Za mě - pokud jezdíš často autem, nekupovala bych dvojkombinaci. Je náročnější ji složit a rozložit do auta, zejm. v porovnání se sporťákem, kde u samostatného sporťáku jen uděláš cvak cvak. U dvojkombinace/trojkombinace je to opruz.

Na cybex balios S lux i u dvojkombinace jde složit sportak vcelku jednou rukou :-) je to fajn kocarek za super cenu..i s korbickou do 15 tisíc..původně jsem měla jiný hluboký a ten sportak byl šílene tezkej a mohutnej..tak jsem koupila jako sportak balios s lux a u třetího mimina Dokoupim hlubokou korbicku.
Zvládl i hory, polnacky zvladne taky jen na kamenitých (jen kamínky) cestách je to opruz a musím táhnout..měla jsem podmínku-sportak do lehu, xxl striska a velký kos pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4467
9.8.22 20:27
@Tvirus píše:
a můžete prosím porovnat v čem je pro Vás TFK lepší?

Přijde mi, že jen pro dítě prostornější, má tam větší pohodlí, mně se s ním lépe manipuluje, lo a jsem fakt ráda za polohování nožní opěrky.
Když vidím ve městě Thule a už větší dítě (rok a víc), tak mi tam přijde takový umačkaný. :nevim:
Neříkám, že je to špatný kočár, ale vlastnostmi a celkově pohodlím mi TFK přijde jako mnohem lepší kočár, i když všude vidím Thule.
Chtěli jsme s manželem Mono air, akorát se nám naskytla dobrá koupě z druhé ruky na Adventure 2. Jen bych nepořizovala tu kombinovanou korbu + sporťák v jednom. Přijde mi, že zvlášť je to lepší a nefunguje to tak dobře jako ostatní věci 2v1. Viz. pračka + sušička. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
16.8.22 00:45
@Paní.Norrisová píše:
Přijde mi, že jen pro dítě prostornější, má tam větší pohodlí, mně se s ním lépe manipuluje, lo a jsem fakt ráda za polohování nožní opěrky.
Když vidím ve městě Thule a už větší dítě (rok a víc), tak mi tam přijde takový umačkaný. :nevim:
Neříkám, že je to špatný kočár, ale vlastnostmi a celkově pohodlím mi TFK přijde jako mnohem lepší kočár, i když všude vidím Thule.
Chtěli jsme s manželem Mono air, akorát se nám naskytla dobrá koupě z druhé ruky na Adventure 2. Jen bych nepořizovala tu kombinovanou korbu + sporťák v jednom. Přijde mi, že zvlášť je to lepší a nefunguje to tak dobře jako ostatní věci 2v1. Viz. pračka + sušička. :lol:

Děkuji. U mě zatím vede také TFK. Ale uvidíme, spíš si ho zajdeme ohmatat.

• Citovat
  • Upravit
34322
16.8.22 02:08

Jeste mrkni na Baby Jogger Summit.
Je to takovy predobraz Thule a za me lepsi.
TFK byl ve vyberu taky, ale BJ vyhral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.22 02:10
@Limi123 píše:
Za mě - pokud jezdíš často autem, nekupovala bych dvojkombinaci. Je náročnější ji složit a rozložit do auta, zejm. v porovnání se sporťákem, kde u samostatného sporťáku jen uděláš cvak cvak. U dvojkombinace/trojkombinace je to opruz.

Tohle plati pro klasicke kocary, ale uz to neplati pro terenni trojkolky, tam je podvozek uzpusobeny sportovni sedacce, pri skladani se nic neoddelava, zustane v jednom kusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4467
16.8.22 08:40
@Lucie_Sx píše:
Jeste mrkni na Baby Jogger Summit.
Je to takovy predobraz Thule a za me lepsi.
TFK byl ve vyberu taky, ale BJ vyhral.

Nevím proč, ale když vidím BJ, tak jsem ráda, že jsem se rozhodla pro TFK. Měla jsem teď párkrát možnost si ho vyzkoušet (kamarádka) a vůbec mi neseděl. Na internetu se mi hodně líbil design, ale na živo vypadá „lacině“ a ne moc kvalitně.
Je to jen můj pocit z něj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.8.22 08:48
@Paní.Norrisová píše:
Chtěli jsme s manželem Mono air, akorát se nám naskytla dobrá koupě z druhé ruky na Adventure 2. Jen bych nepořizovala tu kombinovanou korbu + sporťák v jednom. Přijde mi, že zvlášť je to lepší a nefunguje to tak dobře jako ostatní věci 2v1. Viz. pračka + sušička. :lol:

Ty jo, já mám Thule (TFK neznám, nemohu posoudit), ale že by bylo malé pro roční dítě? Naopak Thule je obří kočárek, dcera 2,5 má průměrnou výšku i váhu na svůj věk a vejde se v pohodě, určitě by se tam vešla i za rok, to jsem si jistá. Jediné co, tak v zimě, když bude mít kombinézu nebo zimní bundu, tak už asi nedopne pásy, ale ty stejně používat nechce :lol:
Ale porovnat s TFK neumím, je možné, že je prostornější, ale opravdu bych Thule neoznačila za jakkoliv stísněné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí