Jaký elektrický kráječ na šunku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
792
17.1.13 20:04

Jaký elektrický kráječ na šunku?

Prosím o doporučení, začla jsem vyrábet domácí sunku a chci mít k ní i kráječ, který ji nakrájí pekne na jemno. Doporučíte nejaký konkretni se kterým máte vlastní zkusenosti? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Betty03
17.1.13 20:22

Šunku i sýr krájím na kráječi na chleba. Má taková nástavec, který dotlačuje šunku směrem ke kotouči, aby si člověk neuřízl prsty, nakrájí se pěkně. Krájím tu i třeba brambory, když chci zapékat syrové, aby byly stejně silné. Mám zn. Zelmer, primárně na něm krájíme chleba, ale tohle sekundární využití je též fajn.

• Citovat
  • Upravit
792
18.1.13 08:28

Tak uz koukám po Zelmrech,,uvítám i další tipy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
25.1.13 21:03

Už nikdo nemá doma kráječ? už ho nutne potrebuji, mám vyrobenou dalsí sunku a krajec nikde, stale nevím, jaky vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
3.1.14 21:54

Také bych potřebovala doporučit nějaký kráječ na maso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
3.1.14 22:07

@eldarka neporadím, jsem o krok za Tebou, budu teprv pořizovat šunkovar.. Můžu se zeptat- dáváš do té šunky řeznickou sůl, nebo to opravdu jde bez ní? Moc se mi ta jen kvůli barvě nechce sypat chemie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.1.14 22:13

Jistě, že to jde bez ní. Pokud ti nevadí barva a kratší trvanlivost. Už si rovnou můžu koupit šunku v obchodě, když do ní budu rvát E250.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.1.14 22:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
3.1.14 22:18

Holky vím že to sem nepatří a dotaz je o něčem jiném, ale určitě máte nějaký dobrý recept na šunku? Budu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.1.14 20:34

Kráječ jsme si nakonec porídila Graef a jsem maximálne spokojená, je uzasný! Recept na sunku, delám ji tak, ze nakrajim na male kousky kytu, pridám tam maly hrnek vody, sul na pul s rychlosolí, třeba strouzek cesneku, nekdy bylinky, lzici medu, nechám to půl hodiny míchat v pekárne, pak odeberu vetsi hrst a rozmixuju ji, nechám ulezet do druhého dne a druhý den dám do sunkovaru a varim dve hodiny na 80stupnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.10.14 21:51

TIP NA SUPER KRÁJEČ ŠUNKY

AHOJ, taky jsem pečlivě hledala a zvažovala, posuzovala jsem tyto parametry:

1**. Budu muset při krájení stále držet tlačítko 1 rukou a jen 1 rukou krájet?

2. Nebude se plastová část kráječe viklat (jak tvrdil brácha) a tím pádem budou plátky chleba či čehokoliv nerovnoměrně tlusté a nerovné?

3. Bude mít kráječ nějaké zabezpečení - ochrana kotouče, něco proti dětem?

4. Bude kortouč kvalitní vhodný hlavně na šunku a sýry?

5. Je kráječ lehce omyvatelný a rozebíratelný?**

• VĚŘTE NEBO NE, NAŠLA JSEM! JE TO SEVERIN 3915, dnes mi dorazil domů a jsem z něho tak nadšená, že mám fakt radost :-)
  • má dokonce 2 vyměnitelné kotouče - vlnitý a úplně hladký
  • kotouč lze snadno vyměnit
  • zmáčkneš cuplík a ono to jede samo, ke krájení máš obě ruce volné
  • krásné rovnoměrné plátky i čerstvého pečiva - měkké rohlíky jsem nakrájela na 0,5 cm na jednohubky během chviličky a jak byly krásné!!! Chleba z pekárny na 1 cm super! zítra testuji šunku a tvrdý sýr, pak zeleninu a ovoce a dám vědět, jak to fičí :-)

Mám tip na zapékanou mísu - nakrájet na kráječi - na hladkém kotouči brambory ( na tenčí plátky), papriku, sýr, salám, cibuli, česnek, rajčata - vše promíchám v zapékací míse s vejci a smetanou, dám zapéct do trouby - mňam to bude dobré a během chvilky nakrájené :-) 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.14 22:13

DOMÁCÍ KRUTÍ ŠUNKA PRO DĚTI BEZ ÉČEK KRÁJENÁ KRÁJEČEM

- 1. KOUPÍTE KRUTÍ PRSO

• 2. KOUPÍTE V LÉKÁRNĚ INJEKCI I S NEJHRUBŠÍ JEHLOU - CCA 4,– KČ
  • 3. DO TROCHY VODY HODÍTE: cibuli na kousky, česnek, sůl třeba i mořskou - hlavně ne rychlo-sůl pragandu, škodí( na 1 kg prý 25 g), olej, červenou mletou papriku nebo řepu ( na obarvení)- MIXNETE TYČOVÝM MIXEREM, NECHÁTE CHVILKU VYLUHOVAT.
  • 4. MIXOVANOU SMĚS PŘECEDÍTE PŘES HUSTÉ SÍTKO, POTLAČÍTE TŘEBA LŽICÍ, ABY VZNIKLA JEN TEKUTINA
  • 5. NABERETE DO INJEKCE A NAPÍCHÁTE TEKUTINU DO MASA
  • 6. MASO NECHTE V LEDNICI ODLEŽET 2 DNY
  • 7. POTÉ HO SMÍCHEJTE S ŽELATINOU V PRÁŠKU ROZMÍCHANOU V TROŠE VODY
  • 8. PROMÍCHAT, NAPĚCHOVAT DO SÁČKU NA TLAČENKU
  • 9. TROUBU PŘEDEHŘÁT NA 80 STUPŇŮ
  • 10. VE VARNÉ KONVICI UVAŘIT VODU, NALÍT DO VELKÉHO HRNCE - BEZ PLASTOVÝCH UCH - CELOKOVOVÝ! A AŽ VODA ZCHLADNE NA 80 STUPŇŮ, VLOŽIT DO NÍ TU TLAČENKU - POPŘÍPADĚ 2 MENŠÍ, TY SE PAK LÉPE KRÁJÍ, PŘIKRÝT POKLICÍ - CELOKOVOVOU
  • 11. VLOŽIT DO TÉ PŘEDEHŘÁTÉ TROUBY NA 2.5 HODINY - NENÍ TŘEBA TO TOLIK HLÍDAT JAKO NA SPORÁKU
  • 12. VYCHLADIT, NAKRÁJET
    :dance: :potlesk: :lol:

DOBROU CHUŤ

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí