Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o doporučení, začla jsem vyrábet domácí sunku a chci mít k ní i kráječ, který ji nakrájí pekne na jemno. Doporučíte nejaký konkretni se kterým máte vlastní zkusenosti? Díky
Šunku i sýr krájím na kráječi na chleba. Má taková nástavec, který dotlačuje šunku směrem ke kotouči, aby si člověk neuřízl prsty, nakrájí se pěkně. Krájím tu i třeba brambory, když chci zapékat syrové, aby byly stejně silné. Mám zn. Zelmer, primárně na něm krájíme chleba, ale tohle sekundární využití je též fajn.
Už nikdo nemá doma kráječ? už ho nutne potrebuji, mám vyrobenou dalsí sunku a krajec nikde, stale nevím, jaky vybrat…
@eldarka neporadím, jsem o krok za Tebou, budu teprv pořizovat šunkovar.. Můžu se zeptat- dáváš do té šunky řeznickou sůl, nebo to opravdu jde bez ní? Moc se mi ta jen kvůli barvě nechce sypat chemie..
Jistě, že to jde bez ní. Pokud ti nevadí barva a kratší trvanlivost. Už si rovnou můžu koupit šunku v obchodě, když do ní budu rvát E250.
Holky vím že to sem nepatří a dotaz je o něčem jiném, ale určitě máte nějaký dobrý recept na šunku? Budu vděčná.
Kráječ jsme si nakonec porídila Graef a jsem maximálne spokojená, je uzasný! Recept na sunku, delám ji tak, ze nakrajim na male kousky kytu, pridám tam maly hrnek vody, sul na pul s rychlosolí, třeba strouzek cesneku, nekdy bylinky, lzici medu, nechám to půl hodiny míchat v pekárne, pak odeberu vetsi hrst a rozmixuju ji, nechám ulezet do druhého dne a druhý den dám do sunkovaru a varim dve hodiny na 80stupnu.
AHOJ, taky jsem pečlivě hledala a zvažovala, posuzovala jsem tyto parametry:
1**. Budu muset při krájení stále držet tlačítko 1 rukou a jen 1 rukou krájet?
2. Nebude se plastová část kráječe viklat (jak tvrdil brácha) a tím pádem budou plátky chleba či čehokoliv nerovnoměrně tlusté a nerovné?
3. Bude mít kráječ nějaké zabezpečení - ochrana kotouče, něco proti dětem?
4. Bude kortouč kvalitní vhodný hlavně na šunku a sýry?
5. Je kráječ lehce omyvatelný a rozebíratelný?**
Mám tip na zapékanou mísu - nakrájet na kráječi - na hladkém kotouči brambory ( na tenčí plátky), papriku, sýr, salám, cibuli, česnek, rajčata - vše promíchám v zapékací míse s vejci a smetanou, dám zapéct do trouby - mňam to bude dobré a během chvilky nakrájené
- 1. KOUPÍTE KRUTÍ PRSO
DOBROU CHUŤ