Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ženy
potřebovala bych poradit. Přítel dostal chuť na,,Honzovky,, ale já zjistila, že nemáme mlíko a obchod už je zavřený. Pořád tu debatujeme jestli se dá místo mlíka použít voda na kvásek, nebo ne. Na netu to nemůžu nikde najít ![]()
@Aldamor voda se dává spíše do kynutého těsta na chleba, rohlíky apod., do buchet bych ji asi nedávala ![]()
Housky dělám v pekárně se sušeným droždím a místo mlíka používám jen vodu běžně. Ale kvásek z vody jsem nikdy nezkoušela.
Já bych klidně udělala. v pekárně peču taky kynutá těsta z vody, buď se tam přidá sušené droždí nebo nadrolené čerstvé, kvásek se vůbec nedělá, těsto normálně vykyne. Jen bych teda přidala trochu másla, jako za to mlíko.
Voda na chleba nebo na pizzu…na buchty mlíko, z vody jsem nezkoušela… ![]()
Co sousedka? Nepůjčí trochhu mlíka? ![]()
Tak vzhledem k tomu, že dcera má alergii na mléko, tak já dávám vodu do všeho, není to poznat, stejně je mléko v krabici jen taková obarvená voda.
AHoj. Já zkoušela (ze stejného důvodu) a poznat to fakt bylo. Nemáš třeba mlíčka do kafe, těch já mívám do zásoby většinou dost, tak jich vezmu třeba 5 a naředím vodou. Nebo sušené mléko (třeba UM).
Kvasek se i do buchet da udelat z vody, co si budeme nalhavat, vzdyt mliko z kramu je jen obarvena voda
Ja teda kdyz neco nemam, tak to nenahrazuju a radsi to neudelam vubec…
Nebo jestli máš doma sušené mléko, dá se namíchat s vodou, jen s vodou bych kynuté buchty nedělala
Já myslím že by to nemělo být poznat, nebo místo mléka použít třeba šlehačku, nebo smetánky do kafe, nebo sušený mléko ![]()
@krokodylek Sousedka mlíko nepije, takže ho ani nekupuje
@hkac mlíčka bohužel nemám, u nás si ho nikdo do kafe nedává
a UM bohužel taky nemám.. Děkuju všem za rady
.. asi hold když má takový chutě, budu ho muset poslat do města do Kauflandu ![]()
Taky myslim, ze absence mleka v teste poznat nejde. kvasek ale teda nedelam nikdy, drozdi jen rozdelam s cukrem, abych si verila, jestli je zive.
Kdyby to bylo něco jiného tak voda nevadí ale zrovna do buchet? No asi si bude muset nechat zajít chut
![]()
Já osobně, dávám místo mléka vodu a přidám trochu oleje nebo máslo, páč nevím proč, ale z mléka mi to nikdy nenakyne, jinak kvásek nedělám nahážu to všechno do misky a vypracuju.
@Aldamor Dej mu trochu mouky a cukru a vzejde v pohodě taky.