Kynuté těsto - voda místo mléka?

241
15.1.13 17:08

Kynuté těsto- voda místo mléka?

Ahoj ženy :) potřebovala bych poradit. Přítel dostal chuť na,,Honzovky,, ale já zjistila, že nemáme mlíko a obchod už je zavřený. Pořád tu debatujeme jestli se dá místo mlíka použít voda na kvásek, nebo ne. Na netu to nemůžu nikde najít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
15.1.13 17:09

@Aldamor voda se dává spíše do kynutého těsta na chleba, rohlíky apod., do buchet bych ji asi nedávala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.1.13 17:10

Housky dělám v pekárně se sušeným droždím a místo mlíka používám jen vodu běžně. Ale kvásek z vody jsem nikdy nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.1.13 17:17

Já bych klidně udělala. v pekárně peču taky kynutá těsta z vody, buď se tam přidá sušené droždí nebo nadrolené čerstvé, kvásek se vůbec nedělá, těsto normálně vykyne. Jen bych teda přidala trochu másla, jako za to mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
15.1.13 17:18

Voda na chleba nebo na pizzu…na buchty mlíko, z vody jsem nezkoušela… :nevim:
Co sousedka? Nepůjčí trochhu mlíka? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
15.1.13 17:20

Tak vzhledem k tomu, že dcera má alergii na mléko, tak já dávám vodu do všeho, není to poznat, stejně je mléko v krabici jen taková obarvená voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.1.13 17:20

AHoj. Já zkoušela (ze stejného důvodu) a poznat to fakt bylo. Nemáš třeba mlíčka do kafe, těch já mívám do zásoby většinou dost, tak jich vezmu třeba 5 a naředím vodou. Nebo sušené mléko (třeba UM).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
15.1.13 17:21

Kvasek se i do buchet da udelat z vody, co si budeme nalhavat, vzdyt mliko z kramu je jen obarvena voda :) Ja teda kdyz neco nemam, tak to nenahrazuju a radsi to neudelam vubec…

• Citovat
  • Upravit
9299
15.1.13 17:23

Nebo jestli máš doma sušené mléko, dá se namíchat s vodou, jen s vodou bych kynuté buchty nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
15.1.13 17:24

Já myslím že by to nemělo být poznat, nebo místo mléka použít třeba šlehačku, nebo smetánky do kafe, nebo sušený mléko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.1.13 17:32

@krokodylek Sousedka mlíko nepije, takže ho ani nekupuje :D @hkac mlíčka bohužel nemám, u nás si ho nikdo do kafe nedává :( a UM bohužel taky nemám.. Děkuju všem za rady :).. asi hold když má takový chutě, budu ho muset poslat do města do Kauflandu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
15.1.13 17:36

Taky myslim, ze absence mleka v teste poznat nejde. kvasek ale teda nedelam nikdy, drozdi jen rozdelam s cukrem, abych si verila, jestli je zive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
15.1.13 17:46

Kdyby to bylo něco jiného tak voda nevadí ale zrovna do buchet? No asi si bude muset nechat zajít chut :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
15.1.13 17:59

Já osobně, dávám místo mléka vodu a přidám trochu oleje nebo máslo, páč nevím proč, ale z mléka mi to nikdy nenakyne, jinak kvásek nedělám nahážu to všechno do misky a vypracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.1.13 18:34

@Aldamor Dej mu trochu mouky a cukru a vzejde v pohodě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí