Jaká forma na bábovku?

5829
13.1.13 16:09

Jaká forma na bábovku?

Ahoj holky. Uvažuju o koupi formy na bábovku. Doteď sem neměla troubu (jen remosku), tak se chystám doplnit výbavu… :mrgreen:
Bábovky sem nikdy moc nepekla (snad 2× v životě) nějak jim neholduju, ale manžel je rád, tak bych si chtěla nechat poradit jakou formu koupit? Silikon či teflon (možná tu rozkládací?)? Skleněné, litinové a plechové se snad už nevyrábí :think: nebo se mýlím?

děkuji moc za vaše zkušenosti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
13.1.13 16:11

Mám keramickou. Vyrábí se pořád i stará klasika:-) Asi bych si ohlídala velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.13 16:13

@hofka aha. a jaký je ideál- velikostní? jako aby nebyla moc velká? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.1.13 16:15

Mám teflonovou a nemůžu si ji vynachválit :dance:
dneska jsem pekla třenou ;) peču často bábovky dcery je zbožňují :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
13.1.13 16:19

Já mám taky teflonovou a super :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.1.13 16:21

Mám teflonovou od tescomy-hrůza-již jsem v ní přestala péct. Je to taková adrenalinová zábava-buď se vyklopí, nebo roztrhá :mrgreen:.
Takže za mě skleněná zda se dá koupit nevím-teta se nademnou slitovala a jednu mi darovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.1.13 16:26

Já teda vymazávám a vysypu kokosem i tu teflonovou formu, takže se mi nikdy nestalo, že by se přilepilo těsto nebo nevyklopilo, roztrhalo 8o
A vždycky po vytáhnoutí z trouby dám přes formu utěrku a dám ven, tak nechám třeba hodinu stát a teprve pak vyklopím (rada babi) a vždycky se hezky vyklopila :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.13 16:27

@Sunnny jednu sem v nabídkách našla. ale to by byl u nás taky adrenalin- vyklopím či rozbiju :lol: ( tátovi sem jednu rozflákala :lol: ) navíc mám doma dítě, kt. vyšmejdí uplně všechno, tak radši něco odolného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.13 16:29

@IvkaH no asi to chce nějaké ty fígly. :mrgreen: a pak to taky může být i těstem, že? snad to časem vychytám.

silikon mi není extra sympatický, přijde mi to takové divně poddajné, tak asi spíš půjdu do toho teflonu či něčeho pevného. a nerozbitného 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.1.13 16:35
@Mičule píše:
Ahoj holky. Uvažuju o koupi formy na bábovku. Doteď sem neměla troubu (jen remosku), tak se chystám doplnit výbavu… :mrgreen:
Bábovky sem nikdy moc nepekla (snad 2× v životě) nějak jim neholduju, ale manžel je rád, tak bych si chtěla nechat poradit jakou formu koupit? Silikon či teflon (možná tu rozkládací?)? Skleněné, litinové a plechové se snad už nevyrábí :think: nebo se mýlím?děkuji moc za vaše zkušenosti! :kytka:

Mám starou kameninovou, skleněnou i rozdělávací plechovou. Nejradši mám tu skleněnou, má pěkný tvar a je docela lehká, podle kameninové. Nezkoušela bych asi silikonovou, bojím se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.1.13 16:42

@Mičule
Neboj to půjde :kytka: :hug:
Nejraději peču tuhle http://www.toprecepty.cz/…ena-babovka/
Akorát místo másla/hery dávám olej, že mi připadá, že máslo to umlátí a je taková tužší a občas si tam přidávám na co máme chuť (někdy rum, vaječný likér, někdy horalky, ořechy, nadrcenou/nastrouhanou hořkou čokoládu, med/ořechy, margotku atd.)
A moc se s tím nes..ru :lol:
Dám si do misky cukr, celé vajíčka a olej, ušlehám na pěnu, pak přidám všechny ostatní ingredience kromě mouky a šlehám a ještě další rada od babi teplá voda, aby ta bábovka byla taková chutnější, tak jak začnu přišlehávat mouku, tak tam přileju i tu teplou vodu, dneska jsem tam třeba přidala do základního těsta 2 nastrouhané horalky a 2 lžíce ořechů, pak jsem rozdělila těsto na dvě části a do jedné dala kakao.
Děcka už se do ní pustily, je to jejich nejoblíbenější buchta :lol:
a někdy když se mi nechce, tak ji naliju jen na plech, ale to už tak nechutná :jazyk: :mrgreen:
Vysypávám vše jen kokosem, že to na rozdíl od mouky hezky voní :dance: :lol:

Příspěvek upraven 13.01.13 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
13.1.13 16:42

Ahojky mám formu na bábovku silikonovou a je super, vždycky radši vymažu i vysypu ikdyž se říká že se to u těhle nemusí a zatím se mi vždycky vyklopila celá a i malá si s ní pohraje a dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
13.1.13 16:43

http://www.tupperware.cz/…xsl/851.html

prý je dobrá tato, nemusí se vymazávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.1.13 16:43

@Cuarentena
po té kameninové bábovkové toužím už několik let :srdce:
měli jsme formu na beránka na velikonoce kameninovou, ale rozmlátila jsem ji a né při nebo po pečení :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
13.1.13 16:49

Kameninova hruza, sklo des, teflon nee, miluju silikon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie