Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky. Uvažuju o koupi formy na bábovku. Doteď sem neměla troubu (jen remosku), tak se chystám doplnit výbavu… ![]()
Bábovky sem nikdy moc nepekla (snad 2× v životě) nějak jim neholduju, ale manžel je rád, tak bych si chtěla nechat poradit jakou formu koupit? Silikon či teflon (možná tu rozkládací?)? Skleněné, litinové a plechové se snad už nevyrábí
nebo se mýlím?
děkuji moc za vaše zkušenosti! ![]()
Mám keramickou. Vyrábí se pořád i stará klasika:-) Asi bych si ohlídala velikost.
@hofka aha. a jaký je ideál- velikostní? jako aby nebyla moc velká? ![]()
Mám teflonovou a nemůžu si ji vynachválit ![]()
dneska jsem pekla třenou
peču často bábovky dcery je zbožňují ![]()
Mám teflonovou od tescomy-hrůza-již jsem v ní přestala péct. Je to taková adrenalinová zábava-buď se vyklopí, nebo roztrhá
.
Takže za mě skleněná zda se dá koupit nevím-teta se nademnou slitovala a jednu mi darovala.
Já teda vymazávám a vysypu kokosem i tu teflonovou formu, takže se mi nikdy nestalo, že by se přilepilo těsto nebo nevyklopilo, roztrhalo ![]()
A vždycky po vytáhnoutí z trouby dám přes formu utěrku a dám ven, tak nechám třeba hodinu stát a teprve pak vyklopím (rada babi) a vždycky se hezky vyklopila
![]()
@Sunnny jednu sem v nabídkách našla. ale to by byl u nás taky adrenalin- vyklopím či rozbiju
( tátovi sem jednu rozflákala
) navíc mám doma dítě, kt. vyšmejdí uplně všechno, tak radši něco odolného ![]()
@IvkaH no asi to chce nějaké ty fígly.
a pak to taky může být i těstem, že? snad to časem vychytám.
silikon mi není extra sympatický, přijde mi to takové divně poddajné, tak asi spíš půjdu do toho teflonu či něčeho pevného. a nerozbitného
![]()
@Mičule píše:
Ahoj holky. Uvažuju o koupi formy na bábovku. Doteď sem neměla troubu (jen remosku), tak se chystám doplnit výbavu…
Bábovky sem nikdy moc nepekla (snad 2× v životě) nějak jim neholduju, ale manžel je rád, tak bych si chtěla nechat poradit jakou formu koupit? Silikon či teflon (možná tu rozkládací?)? Skleněné, litinové a plechové se snad už nevyrábínebo se mýlím?děkuji moc za vaše zkušenosti!
Mám starou kameninovou, skleněnou i rozdělávací plechovou. Nejradši mám tu skleněnou, má pěkný tvar a je docela lehká, podle kameninové. Nezkoušela bych asi silikonovou, bojím se toho.
@Mičule
Neboj to půjde
![]()
Nejraději peču tuhle http://www.toprecepty.cz/…ena-babovka/
Akorát místo másla/hery dávám olej, že mi připadá, že máslo to umlátí a je taková tužší a občas si tam přidávám na co máme chuť (někdy rum, vaječný likér, někdy horalky, ořechy, nadrcenou/nastrouhanou hořkou čokoládu, med/ořechy, margotku atd.)
A moc se s tím nes..ru ![]()
Dám si do misky cukr, celé vajíčka a olej, ušlehám na pěnu, pak přidám všechny ostatní ingredience kromě mouky a šlehám a ještě další rada od babi teplá voda, aby ta bábovka byla taková chutnější, tak jak začnu přišlehávat mouku, tak tam přileju i tu teplou vodu, dneska jsem tam třeba přidala do základního těsta 2 nastrouhané horalky a 2 lžíce ořechů, pak jsem rozdělila těsto na dvě části a do jedné dala kakao.
Děcka už se do ní pustily, je to jejich nejoblíbenější buchta ![]()
a někdy když se mi nechce, tak ji naliju jen na plech, ale to už tak nechutná
![]()
Vysypávám vše jen kokosem, že to na rozdíl od mouky hezky voní
![]()
Příspěvek upraven 13.01.13 v 16:52
Ahojky mám formu na bábovku silikonovou a je super, vždycky radši vymažu i vysypu ikdyž se říká že se to u těhle nemusí a zatím se mi vždycky vyklopila celá a i malá si s ní pohraje a dobrý ![]()
http://www.tupperware.cz/…xsl/851.html
prý je dobrá tato, nemusí se vymazávat
@Cuarentena
po té kameninové bábovkové toužím už několik let ![]()
měli jsme formu na beránka na velikonoce kameninovou, ale rozmlátila jsem ji a né při nebo po pečení
![]()