Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Voz ji v kocarku na brise, at kouka ven. Vem si deku a udelejte si piknik. Porad je pekne. Dlouhe prochazky a popojet zas nekam jinam treba vlakem, autobusem. Chodi na navstevy ke kamaradkam a pribuznym, na hriste, do prirody. Na balkone napustit trochu maly bazenek a dat ji tam na bricho. Chodit do klubu pro matky s detmi/na cviceni/na plavani. Najit v sousedstvi maminku s podobne starym ditetem a chodit na ty prochazky a vylety s ni.
Měla jsem nosítko a šátek. Syn taky moc dlouho nevydržel, takže jsem kojila, odříhávala, uspávala, pořád dokola. V šátku vydržel spokojený nebo spát i několik hodin.
Jinak jsme třeba šli na nákup, něco zařídit, za kamarádkama, na plavání atd. A samozřejmě trochu poklidit, uvařit atd.
Určitě nejsme vázaný na chlapa a logistikujeme se starší, jezdíme do školky a že školky na střídačku s manželem, jezdíme k našim, na návštěvy, na výlety, na plavání, na cvičení…chodíme na procházky, velké úklidy děláme s manželem společně nebo když jde starší spát k babičce, jinak malou neodkládám…
@Anonymní píše: Více
My od 3.měsíce chodíme do kroužku. Od 7m na plavání. Najdi si v okolí kamarádky s podobné starými dětmi. Můžete společně chodit na procházky.
Buď usnul syn u kojení, nebo jsme šli 2-3× ven. Jinak jsem ho měla třeba ve vajíčku chci, tak koukal, co dělám, nebo byl na hrací dece, když nespal. Měl kolem sebe pár hraček, tak si něco bral do ruk, často byl na bříšku
Jám mám dítě větší, ale já jsem pořád courala venku, doma byla málo a objevila plno míst, kde chodíme teď se synem běhat. To to uteklo. ![]()
A kam ještě? Kurz plavání kojenců, to nás bavilo, dětské herny, mateřská centra, určitě se něco málo z toho najde. A to nošení? tak není dobré na to dítě zvykat, představ si, že by jsi měla děti 4, ale nepomohlo by pořídit ještě jeden klidně i starší kočárek na doma? Náš syn byl hodně houpací typ, postýlka se využívala málo, protože většinou spinkal v kočárku.
Nejdřív vyzkoušej kočárek, co máte doma, jestli by se tam neutišila, pak pořídíte kdyžtak druhý. Protože těžko říct jestli je to kontaktní miminko, nebo vyžaduje pohyb, třeba houpání.
Měli jsme různé kroužky (plavání, cvičení etc.), i když jsem vždycky říkala, že jsou to kroužky pro mě, ne pro miminko ![]()
A přišla jsem na to, že syna baví pozorovat jiné děti, takže tak od půl roka jsme chodili do dětské herny, syn ležel na břiše a koukal na jiné děti a já jsem si třeba četla.
Dále návštěvy jiných maminek, výlety etc.
S prvnim ditetem jsem chodila na ruzne krouzky, prochazky, hrala si doma, courala po obchodech. S druhym taky nejake krouzky, prochazky, a pak prisel covid takze jsme se museli zabavit doma. Krouzky a courani venku skoncilo. Takze hledat zabavu pro 9.mesicni a do toho se ucit se starsi…
Ahoj, jak probíhá váš den, nebo probíhal, s půlročním špuntem? Chodíme hodně ven, výlety, ale když je manžel v práci, což je skoro pořád, nevím co s Nelinkou doma dělat. Sama na podložce nevydrží, když si s ní hraju baví ji to chviličku, když jsem tam s ní tak max 15min vydrží neplakat..baví ji nošení v náručí a koukat po bytě, a to už mi síly nestačí jelikož i uspávám večer v náručí. Pořád by se jen nosila, jakmile ji člověk položí tak začne řev. V houpátku vydrží také dlouho, když uklízím či vařím, ale četla jsem že to není ideální pro vývoj, ale ona prostě nevydrží na podložce ikdyž na mě vidí.
Máte nějaký program co děláte aby se zabavili? Přijdu si jak hrozná máma, ikdyž se jí věnuju co den to noc, každý den, ale nemůžu ji přeci jen nosit.