Jaký je vzlet letadla?

Anonymní
24.8.23 11:07

Jaký je vzlet letadla?

Ahoj. Zajímá mě jaký je to pocit při vzletu letadla? Zda je to nějaký vyšší tlak, nebo jestli se to dá přirovnat pouťové lodi :roll: nikdy jsme neletěli. Letíme příští sobotu a měla bych být cca v 10-11 týdnu těhotenství. No, budu si asi představovat, že jsem netěhotná, abych nebyla nervózní.. Už jsme to měli objednané než se nám to povedlo a nějak jsem si říkala, že to bude v pohodě, ale čím více se to blíží, tím více mám obavy. Doktor řekl že bez problémů (ale tak může říct co chce, jeho dítě to není). Nevím co od letu čekat, je to skok do neznáma, tak snad to bude dobrý. Koukám na videa o vzletech a čtu o těhotných na palubě. Jasný první trimestr je nejrizikovější a jen kvůli tomu (nebo kvůli komplikacím) se to moc nedoporučuje.. Uklidní mě někdo? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32919
24.8.23 11:12

Letěla jsem poprvé, v 10 TT. Nic zvláštního se mi na vzletu ani přistání nezdálo.
Nedoporučují se dlouhé lety, ve vysoké výšce. My jsme letěli jen v Evropě, 1,5h. První trimestr je rizikový vždy. Sp fakt nechceš řešit někde v cizině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
24.8.23 11:14

Prostě přetlak, jako když jedeš na centrifuze, ale slabší. Pár vteřin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4900
24.8.23 11:17

Ano je to v podstatě jako na nějaké atrakci na pouti. Nic strašného, jen ti můžou zaléhat uši (doporučuju s sebou na palubu žvejkačky/bonbóny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
24.8.23 11:19

@andelka83 a byla jsi nervózní? Co ti pomáhalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
24.8.23 11:31

Žádná hrůza, nic zvláštního jsem necítila. Akorát při posledním letu jsem byla celkem nachlazená, tak mi při změně tlaku dost nepříjemně praskalo v uších, ale pak už nic.
Já spíš nesnáším ty turbulence a let v bouřce, jak se to občas zatřepe, tak z toho jsem spíš na prášky psychicky :mrgreen:, zatímco manžel to vždycky všechno prospí a nechápe, že jsem tak nervní, když to byla taková pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
24.8.23 11:33

Za mě hrozný. K atrakcí bych to teda neprirovnala..

• Citovat
  • Upravit
116221
24.8.23 11:35
@Tajemnadama píše:
Za mě hrozný. K atrakcí bych to teda neprirovnala..

Hrozný? Já nikdy nic necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
24.8.23 11:36

Nejdříve normálně jedeš po dráze cca 300 km/h a pak se zvedá čumák a letis :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
24.8.23 11:40
@aiwwa píše:
Hrozný? Já nikdy nic necítím.

Asi nejsi tak citlivá. Ja letěla parkrat. Naposled v červenci. Z Prahy něco šíleného. Usi mi nezalehly, ale priserne mě chytla hlava do migrény. Přišlo mi že to vzletalo strasne dlouho. Oproti cestě zpátky, kdy to tak hrozny nebylo. To bylo zase strasny když to letělo dolů. Nevím čím to bylo. Normalne mi to tak strašný nepřišlo..

• Citovat
  • Upravit
32919
24.8.23 11:42
@077lenka píše:
@andelka83 a byla jsi nervózní? Co ti pomáhalo?

Ani ne. Byla jsem zvědavá. Brala jsem to jak to bylo. Cesta byla naplánovaná a zaplacena dřív než jsem otěhotněla. Dr dovolil, i když jsem půl roku předtím v 19 TT potratila. Prostě co se má stát stane se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
24.8.23 11:42

Mě akorát zaléhaly uši..ale mě zalehaji i v autě když jedeme třeba na Šumavu…🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
24.8.23 11:44

Za mně vzlet dobrý, pokud se tak nějak udržuje směr ze vzletové dráhy. Jakmile se ale začne letadlo stáčet jiným směrem, nedejbože úplně opačným, to je mi ouvej. Musim mít zavřený oči, zakloněnou hlavu o opěrku a být absolutně nehybná, jinak by mi bylo zle i přes Kinedryl :think: Naštěstí to bývá otázka max. pár minut, tak to vždycky nějak ve zdraví přetrpim :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
24.8.23 11:46

Není to nic co by se nedalo zvládnout. Letěla jsem x krát a jen při vzletu mi zalehly uši. Až se dostane letadlo do určité výšky je to jak v jakémkoliv dopravním prostředku. Nemusíš se bát. Letěla jsem 12 hodin do Ameriky a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
24.8.23 11:48

Mne na tom neprijde nic zvlastniho. Proste se letadlo rozjede vetsi rychlosti a pak se odlepi od zeme, takze jsi trosku sikmo. Jo muzou zalehat usi. Vzlety mam strasne rada. Libi se mi ten pocit sily motoru „pod zadkem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí