Jaký je vzlet letadla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3180
24.8.23 12:49

Vzrušující… 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
24.8.23 12:56
@Anonymní píše:
Ahoj. Zajímá mě jaký je to pocit při vzletu letadla? Zda je to nějaký vyšší tlak, nebo jestli se to dá přirovnat pouťové lodi :roll: nikdy jsme neletěli. Letíme příští sobotu a měla bych být cca v 10-11 týdnu těhotenství. No, budu si asi představovat, že jsem netěhotná, abych nebyla nervózní.. Už jsme to měli objednané než se nám to povedlo a nějak jsem si říkala, že to bude v pohodě, ale čím více se to blíží, tím více mám obavy. Doktor řekl že bez problémů (ale tak může říct co chce, jeho dítě to není). Nevím co od letu čekat, je to skok do neznáma, tak snad to bude dobrý. Koukám na videa o vzletech a čtu o těhotných na palubě. Jasný první trimestr je nejrizikovější a jen kvůli tomu (nebo kvůli komplikacím) se to moc nedoporučuje.. Uklidní mě někdo? :lol:

Od malička mi bývá blbě v autě i na houpačce, letadlo mi nic nedělá. A to těch vzletů mám za sebou desítky. Přestaň se stresovat a koukat na filmy, nejhorší je smrt z vyděšení. Psychika taky dělá svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
24.8.23 13:01

@andelka83 ty bláho a já si z toho dělám hlavu tejden dopředu :zed: :zed: :zed: :zed: můj chlap říká ať nepřemýšlím nad blbostma a ať si radši najdu nějakou práci u které nebudu myslet na blbosti.. :roll: :roll: :roll: no od teď se budu snažit abych se znovu těšila :* díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
24.8.23 13:07

Já tedy vzlet ani přistání moc nevnímám, ale co mě štve, je čekání na povolení k odletu, naposledy jsme čekali už v letadle hodinu :(
Zato na horské dráhy pro menší děti mě musí dítě přemlouvat a na ty hlavou dolů mě nedostane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4937
24.8.23 13:25
@Tajemnadama píše:
Asi nejsi tak citlivá. Ja letěla parkrat. Naposled v červenci. Z Prahy něco šíleného. Usi mi nezalehly, ale priserne mě chytla hlava do migrény. Přišlo mi že to vzletalo strasne dlouho. Oproti cestě zpátky, kdy to tak hrozny nebylo. To bylo zase strasny když to letělo dolů. Nevím čím to bylo. Normalne mi to tak strašný nepřišlo..

neměla jsi rýmu/ucpaný dutiny? To se mi jednou taky stalo, bolelo to při vzletu jak čert :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
24.8.23 13:32
@vedma007 píše:
neměla jsi rýmu/ucpaný dutiny? To se mi jednou taky stalo, bolelo to při vzletu jak čert :roll:

Nene vůbec.. :think:

• Citovat
  • Upravit
3556
24.8.23 14:03

Co jsem starší, tak mi to nedělá dobře. Přirovnala bych to k horské dráze. Ale co mám děti jsem mnohem větší posera. Vzlet ještě dobrý nemám ráda turbulence a pokles výšky, to mám hned v hlavě černé myšlenky.
Letos letěly děti poprvé a seděli jsme 2 a 2 místa u okna přes uličku. Já se synem a manžel s dcerou. Při vzlítání se začalo letadlo natáčet na správný směr. V jedné chvíli jsme se synem byli jako nahoře a dcera s manželem dole. A dcera naprosto klidným hlasem přes celé letadlo: Tati my padáme! Neříkala to strachy, spíš jen informaci, že si všimla :lol:. Já rudá až za ušima, že začne panika, ale naštěstí jí nikdo nerozuměl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.23 14:43
@Fíbí 106 píše:
Za mně vzlet dobrý, pokud se tak nějak udržuje směr ze vzletové dráhy. Jakmile se ale začne letadlo stáčet jiným směrem, nedejbože úplně opačným, to je mi ouvej. Musim mít zavřený oči, zakloněnou hlavu o opěrku a být absolutně nehybná, jinak by mi bylo zle i přes Kinedryl :think: Naštěstí to bývá otázka max. pár minut, tak to vždycky nějak ve zdraví přetrpim :potlesk:

Tak na nevolnost trpím v autě, v letadle ne… Ale s tou změnou směru letu, to je masakr. Někteří piloti to klopí jak blázni. To mám pak pocit, že to letadlo spadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
25.8.23 19:19

Ja trpim na uši - ten tlak je skoro vzdycky hodne neprijemny. V Itálii jsem po prvnim letu asi tri hodiny i blbě slyšela, jak sem mela zalehnuto…podruhe mi poradili, ze je lepší žvýkat něco tvrdšího nez je žvýkačka, aby člověk opravdu zatínal panty (vzala jsem si den starou okoralou ciabattu :mrgreen: ), bylo to o 100% lepší.
Co me prvně překvapilo, že je to docela hlučný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
27.8.23 19:11

Mám při vzletu a občas i přistání silnou nauseu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
27.8.23 19:50

Ja jsem letela asi pred 2 tydny v 9tt. Byl to let necele 2 hodky, ale zrovna bohuzel vecer, kdy jsou moje nevolnosti nejhorsi (jeste k tomu 9tt kdy nevolnosti jsou vetsinou vseobecne nejhorsi :poblion: ). Hned jak jsem si sedla, tak jsem hledala pytlik :D nastesti to i pres drobne turbulence vubec nebylo spatny, takze neboj, bude to dobry :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
27.8.23 20:44

Mně to nedělá většinou nic, max profouknu uši přes ucpaný nos, nebolí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.8.23 02:11

Ty jo, jen to ctu a je mi blbe.
Cim jsem starsi, tim vic to nemusim.
Cely let posloucham motor, jestli normalne huci. Brr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
31.8.23 09:41

Já ty vzlety miluju a letěla jsem i v prvním těhotenství :lol: letadlo nabírá rychlost a najednou se odlepí a stoupá vzhůru :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix