Jaký kávovar

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
126
1.7.13 17:21

Máme také ten co@SlaJa a jsme z něj celá rodina nadšená už několik let ;) Navíc se mi líbí ten design, není to taková obyčejná krabice, nemám ráda vzhled domácích spotřebičů :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.7.13 17:41

@Koljinka Hele a fakt ma ta kava slibovanou hustou a kremovou penu? Aspon 0,5 cm? :jazyk: Skoro kazdy druhy vyrobce kavovaru to slibuje a pak prd, prd asi tak 1mm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.7.13 17:43
@74paja píše:
@Koljinka Hele a fakt ma ta kava slibovanou hustou a kremovou penu? Aspon 0,5 cm? :jazyk: Skoro kazdy druhy vyrobce kavovaru to slibuje a pak prd, prd asi tak 1mm…

To jsem po pravdě také nezažila ještě u žádného kávovaru.. Ani u toho zmíněného :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.7.13 17:48

@Koljinka No ja mam druhy kavovar a taky jsem tou peneou nepenou docela zklamana.
Ja jsem si ted koupila kavovar na kapsle. Vyhodou je fakt cista a rychla manipulace. Ale cena kapsli je teda na muj vkus dost vysoka. Navic me az po koupi napadlo, jestli je sparovani tech plastikovych kapsli ve spojeni s hlinikovym vickem zdravi nezavadne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.14 09:46

Ahoj potřebuji radu máte někdo kávovar s vlastním filtrem, používáte ten filtr nebo ho můžu dát pryč a používat jen vodu z filtrační konvice. díky

• Citovat
  • Upravit
586
20.2.16 21:23

Mam Nesspresso a lepsi kavu jsem nepila, na vyber moc druhu kav, penu z mleka to sleha dokonale. Uplne jak z kavarny, to ze si objednam kapsle z netu mi vubec nevadi. Pravda cena kavy je vyssi, ale v kavarne bych dala min 5× vice..ja ho proste miluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
20.2.16 21:36

Pákový presovač DeLonghi (jiný, než sis vybrala ty, ale je to již v jiné cenové relaci, tak ho nezmiňuji). Kávu meleme ručním mlýnkem před přípravou kávy - vždy jen jednu dávku. Tak si káva uchová své aroma a chuť nejvíc. Do zásoby nemá smysl mlet, aroma pak slábne. To si můžeš rovnou koupit kávu namletou, ale není to stejné jako zrnková káva. Kapsle nezmiňuji, káva z kapslí je někde jinde, nemá smysl ji porovnávat s espressem z namleté zrnkové kávy. Ale někomu taková káva stačí :nevim:

Příspěvek upraven 20.02.16 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
20.2.16 21:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.11.16 09:22

Já bych doporučil NIVONu, jsou dražší, ale je švýcarsko-německá výroba, žádná čína. A dobře se čistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.8.17 13:08

Ahoj, hledám nějaký kávovar, tak do 4 tis, určitě ne na kapsle. Důležité je pro mě snadné čistění, máme totiž tvrdou vodu. Nějaké tipy prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
28.8.17 13:16

@mistakemm Do 4 tisic? To jedine pakovku, automat za takovou cenu neporidite.
Dobrou zkusenost (uz 6 let) mame s timto http://www.delonghi.com/…k-0132106083 Pokud bojujete s mistem, pak uzsi verze je tento http://www.delonghi.com/…m-0132106138

Anebo jeste el. moka konvicka http://www.delonghi.com/…k-0132036005 Tu vozime sebou na dovolenou a je taky OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
28.8.17 13:19

@mistakemm, špatně jsem četla…smazáno.

přehlédla jsem ne na kapsle. Každopádně my volili kapsle, protože kafe v kapslích bylo dobře hodnoceno a také jsme měli cenový limit.Do 4tis. se bude hůře vybírat, ale třeba najdete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
28.8.17 15:17

Chválím rozhodnutí, že ne na kapsle. :palec:

Pokud chcete automat, tak za ty peníze leda z druhé ruky. My jsme kupovali z druhé ruky, byl to DeLonghi Essam, stál nás 3 tisíce a máme s ním výborné zkušenosti (máme ho zatím od minulých Vánoc). (ale je jasné, že to bylo celku štěstí, že jsme na něj natrefili a ještě to bylo pro mě v dobře dojezdové vzdálenosti, takže jsem si pro něj mohla dojet a prohlédnout si ho).
Takže se taky můžete podívat, jestli ve vašem okolí někdo nějaký takový nenabízí.

Pákové jsou jasně levnější, ale musíte zas ještě nějak řešit mletí kávy - buď dokoupit mlýnek, nebo mlít ručně. (s konkrétními pákovými zkušenost nemám, tak to neporadím)

Mokka konvička, jak píše @cecetka, je super řešení a dá se v ní uvařit opravdu dobrá káva, pokud byste si nakonec kávovar nevybrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
28.8.17 21:00

Tak ten pákový DeLongi nevypadá zle, cena taky dobrá. JInak určitě nový, z druhé ruky kupovat nechci. A co se týká čištění, čistíte octem nebo těmi jejich přípravky? Ty jsou docela drahé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
28.8.17 21:03

@mistakemm Pakovku staci cas od casu odvapnit. V Lidlu jejich W5 odvapnovaci tablety na to staci. Anebo obyc. kys. citronova nebo ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí