Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
mohly byste mi poradit,jakou kárku si máme koupit?Jaké máte zkušenosti?My jsme na prvního prcka měli Deltim Travel-popravdě děs a hrůza a ten kočár je odepsaný,tak si chceme pro naší berušku koupit novou.Teď aby jsme zase nekoupili nějaký křáp.Potřebujeme něco ne do města ,ale do přírody.Jestli máte někdo nějaký tip,dejte vědět.
Díky moc Lenka
Ahoj,
já mám kočár Taco. Je to polská výroba, ale jsem maximálně spokojená. Už ho máme 2 roky a kromě roho že občas promažu kola a vyperu ten látkový potah s ním nic není. Má nafukovací kola, je dost velký i stabilní. Posloužil dobře jako hluboký a teď i jako sporťák. Taky jsme ho měli loni na dovolené, hrady, zámky, hory apod. a nebyl problém. S golfkama bych se do těch míst nedostala. Je v takovém stavu, že pokud bych měla dalšího prcka, tak ho ještě bez problému využiju. Kupovala jsem ho za 5500,–.
Jana
My jsme „zdědili“ po jednom dítěti hočár Hoco Big Foot starý 4 roky. Na pohled je jasný, že už je používanej, měl takový horší potah. Ale jinak si ho nemůžu vynachválit, dostaneš se s ním všude . Jezdili jsme v hlubokým sněhu, po oranici, vlese. Má různý zajímavý vychytávky,například: syn dlouho neseděl, tak ležíval na bříšku a skrz zvedlou nebo obepnutou půlku boudičky se mohl na vše dívat (pásl koníčky). Druhá půlka boudičky se dá tak otáčet, že nemusíš ani přehazovat rukojeť a dítě proti slunci uchráníš. To málokterý kočár tak má. U sporťáku pak taky nemusíš vozit tu boudu celou.
Jinak rukojeť přehazovací je, brzdy na obou stranách, nafukovací kola atd. asi jako všude.
Ten kočár tehdystál asi 15tisíc (!!) ale fakt se vyplatil. Je to rakouská výroba. Dnes jsou už i lepší ty potahy. Nový kočár této značky jsem viděla za 12 tisíc i za 9 tisíc po slevě, v bazaru docela pěkný za 2,5 tisíce.
Tchyně mi vozí, a říkala, že se vozí skvěle. Že se jí zdál kočár robustní, ale proti kočáru, co má švagrová, se ten komfort manipulace s páčkama a vůbec vožení, otáčení nedá srovnat. Švagrová má asi Deltim.
Nevýhoda kočáru, má asi 15 kg, širší rozchod kol, to je blbý do autobusu nebo v malých obchodech. Ale zatím sem se všude vlezla. Horší je to do auta. Pokud nesundáte kola, tak se do mnoha značek nevleze. Ve felicii, nebo my máme Corrolu zabere celý kufr. Kola se sundávají lehce, ale je člověk špinavej
(
Podobně kvalitní je třeba i Knorr.
Ahoj Lejlo
,
my mame trojkombinaci Jane Powertrack 360C a jsme desne spokojeny. Je ale fakt, ze cenove neni zrovna nejlevnejsi, takze zalezi na Tobe, kolik chcete do kocarku investovat? Co mi hlavne vyhovuje je otocne kolecko vpredu, takze jizda je naprosto snadna a i v priprode problem nemame. Ted ho pouzivame jako sportak a je lehky a dobre skladny.
Simona&Kristy(rok) ![]()
Já teda mám Deltim a jsem s ním spokojená.
Nevím ale připadá mi že odepsat nějakou značku kvůli jednomu nevyhovujícímu kusu…
no nevím!
G.
Ahoj, my mame taky Hoco Big Foot. Je sice tezsi (15kg), ale zase se s nim vsude dostaneme. Jezdime po lesnich cestach, v terenu a je to v pohode. Ma prehazovaci rukojet, coz je fajn, kdyz sviti slunce. No a do mesta jsme si ted koupili polohovaci golfky, abych se tolik nenadrela.
Romca a David 7 mes.
Take mam Hoco Big foot , synovi je 6mesicu a zatim jsem maximalne spokojena. Jezdila jsem s nim po terenech i v zime a bylo to naprosto v pohode. Hodne jsem ocenila naimpregnovane potahy: skoro se nespini a kdyz tak staci otrit vlhcenym ubrouskem, pokud neprsi hodne nemusi se ani davat plastenka. Jenom nevim kdy cekas mimco, protoze taska do kocaru je pomerne mala a syn mi z ni v 5mesicich vyrostl/mel 70 cm a 8kg;zadny drobek/ a to nemel fusak. Ocenuju take stahovaci strisku, okenko vzadu, polohovaci rukojet.. Sklada se do auta hodne jednoduse, ale do mensiho auta musi na bok: my mame Opel astra, nasi malou 3 dverovou Hondu Civic a kola ani v jednom aute sundavat nemusim.
JAM29
Jeste cena:9800, kupovano v obchode depemo Praha Radotin, www.depemo.cz. Obchod je super: maji velky vyber kocarku i bazar a kocarek si muzes hned odvezt, zadne objednavani. Funguje to i jako servis, ale to jsme zatim nepotrebovali. Pokud pojedes autem muzes si ho tam rovnou zkusit dat do kufru/to doporucuju obzvlast vyzkouset/.
JAM 29
Jeste cena:9800, kupovano v obchode depemo Praha Radotin, www.depemo.cz. Obchod je super: maji velky vyber kocarku i bazar a kocarek si muzes hned odvezt, zadne objednavani. Funguje to i jako servis, ale to jsme zatim nepotrebovali. Pokud pojedes autem muzes si ho tam rovnou zkusit dat do kufru/to doporucuju obzvlast vyzkouset/.
JAM 29
Ahoj Lenko,
my jezdíme již od narození v kočárku Hartan skater X. Je to sice sporťák, ale můžeš dokoupit klubokou korbičku. My jsme to řešili tak, že jsme do kočárku dali tašku a hned byl hluboký kočár. Taky se dá dokoupit nádstavec místo té tašky. My jsme ale měli mimi v lednu, tak jsme používali tu zateplenou tašku.
Jinak se s kočárem jezdilo úplně super i ve sněhu / a to ho letos bylo/, protože jsou kolečka dost široká , na procházkách po přírodě / tím myslím i travnaté louky/ taky v pohodě.
Je to tříkolka, ale prodávají i čtyřkolku. My nemáme otočnou rukojeť, ale boudičku a vcelku to otáčením zvládám i s naším cca 9 kg prckem v kočárku.
Jinak manipulace úplně v pohodě - když sleduji maminky s kočárem za 4000 / nic proti, ne každý si může dovolit dražší kočár/ , jak namáhavě manipulují např. při nájezdech na chodník, tak já to zvládnu v pohodě jednou rukou.
Snad jediná nevýhoda trojkolky - zadní kolečka jsou dle mého odhadu širší než u klasické 4-kolky, tak nevím, jak např. s výtahem. My bydlíme v přízemí, takže ho nepoužíváme.
Do auta je skladný v pohodě - dáme zvláš't podvozek a korbičku a ještě tam dáme spoustu tašek.
Cena je sice vyšší, ale za tu kvalitu to podle mě stojí. Občas manžel promaže, ale jinak spokojenost nade vše.
Mohu jen doporučit.
Přeji spokojenost s vybraným kočárkem
Ahoj
Ahoj holky,díky moc za tipy.
Značku Deltim vůbec neodepisuju,jen s ní mám blbou zkušenost a myslím,že zrovna Travel se moc nepovedl.Možná jsme dávali kočáru trochu víc zabrat(Beskydy,Krkonoše,Šumava),ale ten kočár je fakt na odpis.
Tako je můj favorit č.1,na HOCO ještě mrknu.
Máme už 4 měsíční berušku a hluboký kočár NEONATO-Super ![]()
Takže potřebujeme jen sporťák,až nám bude sedkat.Mrknu na tu adresu depemo.Díky,hezký den,papa Lenka.
Ahoj a co zkusit tohle?
http://www.dveplusdve.cz/…_croozer.htm
Kdo to má si to moc pochvaluje, já skušenost nemám, ale když bych potřebovala nový povoz, mooooc bych se o tohle zajímala
.
Jo na Hartan už jsem taky koukala a nikdo mi nemohl říct zkušenosti.Ještě to probereme s taťkou.Každopádně díky za informaci.Budeme serfovat a vybírat,snad nepřebereme… ![]()
Pa pa
Ahoj Lejlo… ![]()
Mám ve výběru bohaté zkušenosti
…nedávno jsem také vybírala a vyzkoušela jsem nepřeberné množství kočárů…jde o to co si od něj slibuješ a seřadit si pořadí důležitosti…
Dnes mám Mutsy UR a jsem spokojená i když žádný z kočárků nemá vše , co bych chtěla…patří k těm dražším, ale to se mi zatím většinou u kočárů vyplatilo…
Rozhodně bych koukla i na Teutonii…ve skutečnosti (než na netu)vypadá lépe a je velice kvalitní a šikovná na venkov (taky bydlím na vesnici) a nebo pokud chceš i s korbičkou na mimi - Bébecar…ten je těžší a asi trochu vrže,ale má spoustu vychytávek…(uši na přenos korby,systém na složení=snížení korby,systém na převoz mimina autem v korbičce, polohování zádíček v korbičce atd.)